Posts

Bahagia

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam Selasa!!~



tajuk kau bukan main. sebenarnya nak meluahkan rasa. tapi aku malu untuk meluahkan apa yang aku rasa kat dalam twitter. yelah ada juga kawan-kawan and saudara-mara jiran tetangga. then, aku lari lah kesini.
"Pasti akan hadirnya pelangi selepas hujan"

sebenarnya lama dah aku draft tapi sekerat saja sampai atas.
dan hari ini aku terasa macam nak menaip sesuatu disini.
walau pada permulaannya aku tak tahu apa tajuk yang aku nak karang.
ternampak tajuk ni dalam draft terus sambung.


ya, banyak kali aku tegaskan segala cerita suka duka tangis ketawa aku ada disini.
sebab aku hanya mampu nak meluahkan segala rasa disini.
luah juga pada manusia tapi kita faham manusia ini bukan selalu ada dan mereka juga akan meluat jika kita terlalu bercerita tentang bahagia mahupun cerita duka.
kerana kita juga manusia.
ada perasaan yang sama.

semua manusia ada rasa bahagia.
walau deng…

Masih relevenkah blog?

::: Bismiilahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam Khamis!~ my mood membebel dah sampai. lama dah tak membebel kat sini kan? rindu juga sebenarnya tapi takda topik yang sesuai untuk dibebelkan.
pagi ni untuk hilangkan rasa bosan dengan kerja-kerja atas meja. konon nak baca-baca cerita kat blog yang aku suka baca tapi dieorang macam lama tak update. suka dengan cara kehidupan dieorang. life yang beri inspirasi untuk hidup aku. then, timbullah idea nak membebel.
adakah blog tidak lagi releven buat masa sekarang? aku perasan sekarang banyak orang dapat job melalui instagram. dan timbul igfemes yang sangat ramai dalam media sosial macam cendawan tumbuh selepas hujan. mungkin bagi golongan muda gen z dan seangkatan dengannya merasakan blog is not relevance for them. rata-rata they use instagram to earn money and followers. facebook pula sudah dipenuhi dan dibanjiri dengan mereka yang agak berumur. adakah mungkin kerana umur facebook leb…

First 100days being together!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Isnin!~ How your day? ada yang sudah menggerakkan azam 2019? jom lah kita menggerakkan azam untuk capai sebelum habis 2019.





Alhamdulillah!~ tidak sangka sama sekali boleh survive selama 100 hari. dan banyak benda yang Allah beri sepanjang perjalanan 100 hari yang aku tak sangka. memang ada target yang tertentu tetapi tidak terlalu mengejar sehingga paksa diri untuk capai. cuma berfikir jika dapat alhamdulillah. jika masih tidak tercapai, boleh usaha lagi.
aku rasa macam aku ada kongsi perjalanan diet aku kali ni. pertama sekali. tahniah untuk diri sendiri. we survive! ya, memang tahu ada je makan-makan. ada je cheat-cheat. but aku jarang buat diet sehingga 100 hari. ya, pada aku niat juga memainkan peranan yang penting. aku buat kerana aku sayang diri aku sendiri.
apabila sudah cheat, biasanya susah untuk aku kembali semula. tapi kali ini teruskan saja perjalanan tanpa menoleh kebe…

Pulau Langkawi Part 2!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Jumaat!~ 2018 bakal melabuhkan tirai. 2019 bakal menjelma. semoga apa yang dilalui sepanjang 2018 diredhai dan semoga segala urusan untuk 2019 dipermudahkan hingga ke akhirnya.
marilah kita sambung part 2. dah lama sangat bertangguh. almost sebulan, sampai tak berapa ingat dah cerita yang mana satu.



malam tu kami terjumpa pakej untuk Island Hoping. disebabkan kami ramai almost 14 dewasa dan 2 kanak-kanak. kami ambil private bot satu bot RM420 which is murah RM30 dari apa yang aku cari sebelum sampai ke pulau. melalui online dalam lingkungan RM450 untuk satu bot. okeylah, lebih kurang RM30/kepala. terjumpa masa kt Chenang tu je. tengah jalan-jalan window window shopping, terjumpa kiosk. terus je tanya dan booking.



sebenarnya aku nak ambil tempat lain. tapi malas nak ke area sana. maka, tempah jelah. alang-alang dah terjumpa  rupanya baru aku tahu ada dua jeti untuk island hoping.



se…

Pulau Langkawi Part 1!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Isnin!~ hopefully mood okey sepanjang hari tanpa kehadiran Monday Blues okey. sebab esok pun dah cuti kan. cuma nak cakap, alhamdulillah tercapai misi kedua before 100days!~ bersyukur sangat-sangat.

tengah buat keja tiba-tiba rasa stuck. mana nak cari RM14 untuk seimbang. maka marilah kita mencari idea sambil-sambil update blog. tak dan nak edit-edit bagai. sampai gambar dalam group pun dah terpadam. redha!
macam aku cerita dalam entri yang lepas,  lepas balik dari Lata Jerbus, Kuala Kubu Baru aku terus pecut nak pergi ke Langkawi. setahun punya cita-cita. alhamdulillah terlaksana juga. bersyukur sangat sebab bila masing-masing dah merantau dan berkeluarga. susah nak jumpa dan berkumpul macam ni. melainkan kalau bercuti sebab kalau raya pun belum tentu akan jumpa. hopefully majikan dan mereka disekeliling aku akan faham. sebab macam sepupu aku dapat kata-kata
"you dah besar ka…