Posts

Showing posts from July, 2011

LuaHan Hati SeoRaNG aYaH

hello.... hello... anda semua.... korang rase penah dengar x lagu tu???? aku pun dah lupe!~ asyik lupe jer... ape ntah yg egt... eh!~ tettttoootttuuutttiiiitttt tu mmg la sentiase egt... xkan pernah padam dari memori ingatan... hahahahhaha gatal erk???? bak kata adik aku... "kalau gatal garu la...ape susah" senget erk??? memang!!! cenggini citer die sebenarnyer... disuatu petang yg damai... (petang lagi??!~) aku tengah duduk2 makan aiskrim.... tibe-tibe datang sorang salesman... businessman gitu!~ hahhahaa "dik ibu mana?" (die tny kat adek aku yg main beskal) "tade...g miaga" then die berjalan menuju kearah aku yg tgh makan eskem kat meja batu.... "mak ko xde ae?" "tade..gie niaga kat simpang renggam" "simpang renggam ari nie ke pasar?" 'aisyeh!tau plak hal pasar2 nieh' hati aku bermonolog "pasar kat kg chokro" (pelikkan nama kg tu...1st time dgr aku ketawa kaw2!~) "oooo yer..." tibe2 terberlaku sesi luahan perasaan plak... "cik…

TeRKiLaNNNN

hype... lame kan menyepi... aritu nak tulis tapi adelah sesuatu tetttuuutttoootttt.... dah tahap kritikal sgt sampai xbleh nak luahkan kat cinie.... insyaAllah akan belajar redha.... Allah pasti akan temukan yg terbaik untuk hamba2 NYA... sekarang tengah heboh sal u.p.u... kan3???!!!~ dalam FB sane sinie cite sal 'u'... hurmmmmm... aku???? xde benda yg sonok nak dikongsikan sal u.. aku xbleh citer sal nie... uwaaaaaaaaaaaaaa pasti akan banjir umah ku ini... hahhahahaa tapi.... nak citer gak... hahhahahahaha sengal giler weyh!~ watever!~ satu petang yg indah.... (petang tadie sebenarnye) xindah la sangat... biase2 jerk... aku sedang membungkus sotong.... abah aku sebelah kanan... sebelah kiri plak my mum... tibe2: A : Amani, tahniah!! pergi x UNIMAS nanti?? (dengan wajah yang sangat gumbira) B : xtau lagi lah... C : Amani, tahniah yer dapat UNIMAS!~ waaaa lepas nie Amani setahun sekali la yerk balik semenanjung...kena tahan rindu kat mak la Amani... (sambil salam Amani and the whole Amani's family) B : he…

(T_T)~

Image
hypeeeeeeeeee hot news... hot news!!!~ \(>_<)/ saje je... hahahhahaha tengah xdok koje la kan... tapi sekarang dah dapat keja... potong renda untuk sarung bantal... hahahahhaa besh!!!~
and my mum said... after this kena jait plak.. hatoiiii (-_-!) reti ka??? haishhhh blajaq!!!!~ kalo x sampai bile nak pandai... kan dah pernah janji pada diri sendiri!!~~ nak pandai semuanye before kawen... masak?? bleh ler cikit... xpandai mane pun... bab masak-memasak xbleh lepas ag... banyak ag yg kena blajaq banyaknyer??? uwaaaaaaaaaaaaaa tape cikit2 lame pandai semua... (nie pantun aku jangan tiru ye!~) sekarang nak blajar jahit sarung bantal... sat2 ag dah pandai... dapat la upah!!! hahahahhaha nak beli NIKON gak!!! teringin...

sebenarnyer bukan ini lorh yg nak disampaikan... hatoiiii iklan sat!!~ awakkkkkk....... pasal aritu bukan saya nak imbas kembali.... bukan saya nak ungkit kisah lama... yang berlaku tanpa sesiapa tau... hanya Allah... awak... and... saya... tapi...... ntah.... speechless saya ade tanya aritu.... "awak dah bosan k…

SaYa RiNDu!!~ (-_-!)

Image
hype... bertemu kembali dirancangan tetttoottuuuttttt.... merepek ape ntah nie.... hahahahhahaha biase lah org tongah xdok koje... macam nie lah jadinyer... tapi hari nie sangat..... R.I.N.D.U!!!~
pada siape???!!!! ha!!~~ jengggggg jenggggg jenggggg hurmmmmmmmmmmmmmmm..... panjang betui mengeluh... tibe2 terengat kat lagu rindu... 'rindu itu adalah' 'anugerah dari Allah' ala......... xengat lagi ape ntah... haish... tape lah... " Ya Allah, jika rasa rindu pada die ini menjauhkan aku dariMU maka Engkau jauhkanlah rindu itu Ya Allah...seandainya rindu pada die itu mendekatkan diri ku ini kepada Mu maka kekalkan lah rasa itu...sesungguhnya hanya Engkau yang mengetahui akan segala isi hatiku...bukan aku,bukan kedua ibu bapaku malah bukan juga si die akan tetapi hanya Engkau yang Mengetahui segalanya"

His aLBuMM!

Image
xde keja!!! bosannn.. uwaaaaaa so,nie lah kojenyer... haish... hahahaha ape yg aku tulis ntah... watever! talk to the hand hahahhaa dah2!! fokus2!! biase lah.. assigment xdok... homework xdok... buku xdok.. sumo xdok... nie jo kojenyer... moh ler kiter... bersama2!!!! tempuhi segala... hype!!! cepat2... nie dah merepek merapu dah... bile nak start?? bak kate org jawa.. sesok ben.. = esok2.. jom2!!! nak tengok album x??? lets us... ha!! budak tecik nie... name die Muhammad Danish Aniq... pengarang jantung buat Abdul Wahid and Mahnom... sebab die je sorang anak jantan... ups!! anak lelaki... bahase jiwa bangsa tau... jom2!!! kite tengok lagi... first time he went to KLCC... excited.. sume ade... ade lagi... jom layannzzz!!!

baju raya yang menjadi pilihan hati!!! "danish nak dua!xnak satu.." "seluar jeans dengan baju t-shirt raya nak beli kat bando... xnak beli kat pasar...kat pasar xpower" (kata2 dak tecik kat bawah nie)

KeseDiHaN!~

Image
"Ya Allah, kenapa perlu aku ingat pada dirinya??,"
kenapa perlu die datang dalam hidup aku ketika ini...
kenapa perlu die yang ada dalam hati aku.
kenapa perlu die jadi cmnie selepas semuanya...
kenapa???
kenapa??
and
kenapa??
hurmmmmmmm
sedihhhhhh
uwaaaaaaaaaaaaaa
ade rase teeeetttttttttt cikit kat tetttootttiiitttuuuttt
huhuhuhu
hurmmmm
nak nangis kuat2!!!
uwaaaaaaaaaaaaa
hahahaha ntah pape je..
haish..
kenapa jadi cmnie..
kadang ok..
kadang x ok..
seperti???(bak kate adek bunga)
seperti orang gilak pak...
bile ntah nak okeyyyyyyyyyyyyyyyy jer..
mak kawan saya pernah cakap...
then,kawan saya lah yg sampaikan kat saya...
jangan sedih sangat pasal hal pasangan2 nieh..
Allah nak uji kite dengan hadirkan dalam hidup kite dengan org yg salah...
kemudian mungkin baru jodoh kite..
Allah nak hamba2Nya belajar dari hukum alam..
bak kate org dahulu kala...
belajar dari kesilapan..
guru yang terbaik dalam hidup adalah pengalaman..
bukan pengamalan yer...
huhuhuu
pengamalan tapi tetap…