CeRiTa CiNTa!~

Bismillahirrahmanirrahim...::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::


cettt!!!!~ tajuk nk gempak kan..hahahahha
hurmmmmm,sebenarnyer xde idea la sangat nak berblog nieh...
tapi ade permintaan yag tinggi la plak..
hahhahahaa
poyooozzzz....macam ape2 ntah...


nak tulis ape nieh...
hatoiii!
cinta oooooo cik cinta...
huhuhuhuhuhu
tibe2 teringat plak zaman dahulu kala...
actually xla dahulu kala sangat kot...
it's happen last year...
teringat pun sebab benda tu jadi bulan puase...


malas nak ingat tapi teringat....
aku xtau hati aku...
keliru2...
"kita tak tahu antara dua"
huhuhuhuhu
macam chantek sangat la kan...
hyahahahahhaha
hurmmmmmmmmmmm,aku tanya ramai orang....
kat makcik aku pun aku tanya....
"antara orang yang kte suke and yang suke kite mane jadi pilihan hati??"
"mestilah org yang suke kita sebab die dah suke kat kite..."
"pilihlah orang yang suke kite...nanti xdelah menaruh harapan.."
macam dalam lagu tu kan...
"harapan hatiku untuk hidup bahagia...tetapi mengapa kau sering saja membuatku terluka"
kononnyer aku nak mencuba...
ceh!~hahhahaha
aku terima nikahnya....
upsssss!~
even aku terima die tapi setiap hari aku rase bersalah sangat....
sangat2...aku rase aku xde hati kat tuuutttt sebab hati aku kat tetttt....
setiap hari dua2 mesej...
tapi reply tuuutttt jerk..
konon merajuk dengan tetttt...
tapi bile fikir balikk...
kenapa perlu aku nak marah...
kenapa perlu aku nak jelesh...
kenapa perlu aku nak kongkong...
kenapa perlu aku nak merajuk...
sedangkan die bukanade ape2 hubungan dengan akuu...
and he's not my H.U.B.B.Y....
kawan kau selalu egtkan...
actually for herself...
tapi i pun rase cam terkena tamparan2...
tempias2nyer kot...
huhuhuhu
so,sekarang makcik koolll...
hahahahahahaaaaa
sebab makcik dah baik dengan budak demokkk!~
hahhhaa
even die xhantar mesej "bangun sahur" "selamat berbuka"...
die dah buhsan kot...
tetttttttt!!!!!!!!!!~~~~~~~
up to u lah...
xmo cakap ape2..
huh!~ =,="




aku ade sorang kawan nieh...
die tu kawan kepada kawan aku...
hurmmmm,die selalu cakap...
"i love u" lah...
"saya sayang awak"
"saya suke kat awak"...
ape2 ntah die suke merepek...
and 1 more things he always said that someone is my bf...
not my bf keh!~
bff...
haahhahahhaa
insyaAllah...
aku malas nak percayer sangat punkat die..
sebab kepala die cam ting tong teng cekit kot...
hahhahaa
astagfirullah!~
mintak maaf lah pakcik!~termengumpat u plak..
one day,he ask me how to do solat istikharah... ade bacaan yang khusus ker...


wau!~ i'm so shock...tapi cooll la beb...
relax sudeh....
mungkin die ingat aku ustazah...
cettt!~
aku bagitau kat die ape yang aku tau je...
same je cam solat yg lain yg mmbezakannyer solat nie ade doa tersendiri after solat...
after he say thankz...until now we're not contact each other...
die dah jumpe terbaik atas ilham Allah...
amiiinnnn....






seseorang yg sangat aku rindu.....
tapi...
entah mane ntah die...
disappear...
aku xbercinta pun dengan die...
aku ta pernah pun suke die..
die salah tafsir...
die salah sangka...
aku kenai kat die 4 years ago...
die nak jadi adek angkat aku...
aku xmo..
die pujuk...so,terjadik ler...
die nie senget cikit...
bile die kapel..
die suke citersal aku...
then,gf tercinta pasti marah kan....
sape xmarah...
tapi aku lah xmarah...
ikut suke mu lah nak ade ape pun...
belum2 nak kongkong..
haish...xgemor oden...
bile die kapel kami xkan contact..
bile die ade masalah..
baru die carik aku...
one day,aku dah geram sangat...
aku tukar num hp...
aku tukar pun sebab die...
mase tu aku pun ade bf..die ade gf...
so,deal rite...
but,he ask me to clash...
he said he jelesh when the person that he love (sayang) have someone....
die xnk aku ikat dengan sesaper...
tapi die boleh...aku cakap kalau nak suruh aku clash die pun clash..tapi die xnak...
die nak aku je yg single...
bile aku xdengar cakap die...
die mesej kat adek aku die cakap aku suke kat die...
terhegeh2 kat die...
aku yang SS(syok sendiri) dengan die...
padahal die xde rase ape pun dengan aku...
alhamdulillah,adek aku kenai sape aku...
and adek aku kenai sape die...
even dahtukar num tapi num lame tu aku xbuang...
sayang!!!!!~
aku bg my mum use that number...
sampailah satu hari tu...
die mesej aku...
aku xreply...he called that number...
my sister pick up the fon and said i've didn't use that num..
he ask what my fon num...
my sister answer she will not give the num whose betrayed on her...
hurmmmm,tapi biaselah..hati pempuan nie kan lembut...
senang sangat nak maafkan org...
bile aku mesej tny kat die kenapa...suddenly,he called...
"kenapa akaq tuka num xbgtau adek...akaq tau x arinie ari ape?"
"saje...eh!~mesti lah tau..arinie kan ari selasa...kenapa ntah?" (sebenarnyer tau!~)
"semalam ari ape kaq?bape ari bulan?"
"semalam ari isnin...28/11..."
"akaq xegt ker?"
"nak suruh engat ape yer en.f........"
"semalam bufday adek..."
"owh!~yeke???hepi bufday la yer....sorry!~daaaa Assalamu'alaikum"
"hurmmm....akaq marah kat adek???"
"akaq xmarah..gembire!~daaaaa"
hahhaahhaa
selamber giler...
minta maaf la...huhuhuhu
tapi sekarang aku pun tukar num lagi because of him...
sedih...
letih...
marah...
sakit hati...
ex gf die pernah cakap kat aku...
adek aku pun cakap kat aku...
macam2 die cakap pasal aku..
tu gf die percayer...
and gf die suruh pilih antara 2...
aku or gf die...
but...aku takkan penah luper ayat ex gf die...
"saya minta maaf kaq...saya xtau pun akaq nie baik sebenarnyer...kalau saya tau saya xkan pakse die pilih saya atau die...saya biarkan je antara akaq and die..."
"benda dah jadi diq...tapelah"


deq,i want u to know that i love u...akaq sayang awak tapi akaq tak pernah rasa nak bercinta dengan awak...awak mesti tak pernah tau kan...waktu kite clash akaq sedih sangat tapi bile akaq clash dengan mereka2 tu xde rase ape pun...selalu akaq tanya hati akaq yang akaq nie fall in love wif u ker...tapi die selalu jawab x!~ sebab hati akaq untuk org lain... "kau satu2nya"....2 tahun akaq xbley dengar lagu tu...tapi sekarang dah bley...alhamdulillah...semoga berbahagia...macam2 akaq dengar cite sal awak...semoga awak kembali ke pangkal jalan yer...akaq sentiasa mendoakan awak...insyaAllah,ade rezki kite jumpe lagi yer...aminnnn




sekarang...
dalam hati saya memang ade orang...
cetttt!~
hahahahaha
tapi...
ntah...
aku nak penuhkan dulu hati aku dengan 5 perkara...
sape pernah dengar lagu cinta  perkara???
1)cinta kepada Allah
2)cinta Rasul...
3)cinta ibubapa
4)cinta ilmu..
5)cinta kecemerlangan...
cubelah dengar lagu nie...
best!~5 credit...
"seandainya telah Kau catatkan die milikku,..tercipta die untukku...satukanlah hatinyer dengan hatiku..titipkanlah kebahagiaan antara kami agar kemesraan itu kekal abadi...seandainyer die bukan milikku jauhkanlah diri ini dari kekecewaan...luputkanlah ingatanku terhadapnyer dan titipkan seseorang yang terbaik untukku sebagai penggantinyer...sesungguhnya Engkau tahu ape yang terbaik untuk setiap hamba-hambaMU"





Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Rasa Kecewa yang Diberi

Selamat Hari Wanita