andai itu takdirnya!~

Bismillahirrahmanirrahim...
:::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Mengasihani::::



tajuk nak gempak kan..
hahahahhaa
oh!~itu sudah menjadi kemestian dalam hidup...
tetttt!~
hahahahaha
ntah paperjer...
aku nak tukar cikit bleh???
nak tukar jadi saya plak..
tetttt!~
berusaha untuk menjadi terbaik..
untuk suami dan anak2 kelak...
(dah berangan nieh bersama tetttt)


nak tanya pendapat uolls nieh...
antara pilihan sendiri or org tua(xsemestinyer parents)
mane jadi pilihan hati??
aritu ade tny kat my kawan...
"nab,kalau ko ade pilihan sendiri and pilihan org tua mane ko pilih erk?"
"kalau aku kan na,selagi aku boleh pertahankan pilihan aku,aku tetap akan pilih pilihan hati aku"
"tapi kan kalau die suruh kite terima pilihan org tua tu plak macam mane"
"na,memang la die akan suruh kite pilih pilihan org tua tapi kite xtau hati die camne kan...sebenarnyer dalam hati die meluap2 suruh kite jangan pilih...die fikir ko and die blum ade pape so,die xde hak untuk menghalang ape yang disuruh oleh mak kau...itu kan mak ko,die xbleh nak halang....ape2 pun benda nie bergantung pada hati kite"
"nab,bleh belah hati die x nab nak tau perasaan meluap2 die tu camne??ade cam air panas x?"
"ngokngek la ko nie na!~"


nab.....
sebenarnyer aku tatau pun die suke ke x kat aku...
aku terperasan jer..
cettt!~
kalau lah tok nab (her 'komersial' name) tau nie...
mampuh ku....

tadie...
mak teh datang umah..
dengan maksu,atok,mak ude...
and suami2 mereka...
time datang tu mak teh banyak tanya2...
die xmasuk2 umah...
borak2 bersame2 sayer diluar...
macam2 die tanya...
about my kaki...
dah baik blum...
dah p jumpe doc blum...
doc kate aper...
(xdapek ler nak nulih sume..takot 3 hari 3 malam xabiz2 kot)


after maghrib,die nak balik...
maksu asked me where our hari raya's pics...
maklumlah dh sebulam xmakan pagi!~

model baju ke model tudung??!~

pertandingan nasyed...
(hanya beberapa yang mampu ditunjuk)
i'm showed to them...
suddenly,they ask me whose ur bf???
where ur bf's pic?
i said i didn't have any bf...
then....
"kalau camtu angah jadi bf ko  nak x na"
hahahahaa
lawak jer lah...
"hurmmmmmm,"
(sambil carikan gambar untuk maksu tengok)
"angah kan dah ade gf"
"mane ade...die xde lagi lah"
"hahaha...hurmmm"
padahal dalam hati...
xnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaakkkkkkkk


cik ct esah penah habaq mai kat saye (kan tadie kate nak tukar)
"mak teh nak jadikan ko menantu die"
"ha?!ape sah?"
"mak teh nak jadikan ko menantu"
"lalallalalalalala...."








tadie pakcik demookkk macam nak xnak layan...
hurmmm.....xtau lah...
saya minta maaf pakcik demookk...
andai cerita ini membuatkan anda marah...
saya xnak cerit lagi dah...
i'll zip my mouth...
ziiiiiiippppppppppppp........


kalaulah tettttt tau ape yang ade dalam hati saye...
kalau lah die boleh faham ape yang sayer rase...
kalau lah die..
kalau lah die...
kalau lah die...
actually,semua tu kalau...
masalah sekarang it is happen in diversely...


saya akan harungi gak aper yang berlaku...
"andai itu takdirnyer"
saya akan terima...
sesungguhnya Allah tahu apa yang terbaik untuk hamba2Nya...
terima kasih Ya Allah...


kerana "cerita cinta"
terjadilah macam nie...
macam2 perangai...
saya dan die...
saya yang kepenatan...
saya yang menyesal..
jap!~
menyesalkah???
xxxxxxxxxxxxxx
seriously, xmenyesal...


nak padam entry tu!~
geraaaaaaammmmmmm...
xpayah jelsh sangat keh...
ups!~
lupe...dah xde perasaan tu kan..
okeh!~
i got it...
tq yeah...



andai kita diberi pilihan...mane satu pilihan yang terbaik??!~
"kalau anda diberi pilihan oleh Allah satu ketika dahulu...adekah anda nak kenal dengan saye"
"kalau anda diberi pilihan,adekah anda akan menjadi sahabat saya"
"kalau anda diberi pilihan,adekah anda nak teruskan kawan dengan saya"
"kalau anda diberi pilihan,adekah anda xnak berkawan terus dengan saya"
pilihan jawapan semua ditangan anda...
jawab!~jangan xjawab plak ae....



saya pernah cakap before this...
dalam hati saya dah isi...


saya rasa buat masa sekarang saya xboleh nak terima sesiapa...
kalau boleh terima saya dah terima org kedua dalam entry "cerita cinta"
sebab dah terisilah saya xmampu....
egt!~
kasih itu hanya satu untuk mereka yang selayaknyer...


andai takdir saya bersama die...
andai takdir saya tidak bersama die...
itu ketentuan Allah...
jangan mengharap pada benda yang palsu...
itu permainan syaitan untuk memperdaya kite insan yang lemah...



letakkan Allah didalam hati kita...

hati ini Allah yang pegang...
hanya Allah sahaja yang mampu menterbolak-balikkan hati kite yang satu...
saya xcakap selamanyer hati saya sentiasa terisi...
apabila Allah menterbalikkannyer menjadi benci...
itu mungkin boleh terjadi...
kuasa Allah tiada siapa yang dapat disangkal...

kasih sayang itu adalah dari Allah...
kasih sayang itu kurniaan Allah...
jangan dipakse andai die masih belum sudi untuk menghulurkan kasih sayangnyer...
kasih sayang yer itu juga adalah milik Allah...
jika Allah tidak mengizinkannyer...
maka,tiadalah ia....



boleh x nak tulish...
saya sayang die...
saya rindu die...

hahahhaa
merepek!~




p/s:::::: "cinta terakhir" sila lah dengar lagu nie...setiap perhubungan xsemestinyer akan berakhir dengan kebahagiaan....semua itu ketentuan Allah...pakcik!~sila dengar....tetttttttttt!~
A.N.D.A.I  I.T.U  T.A.K.D.I.N.Y.A!~

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~