Posts

Showing posts from April, 2012

love it...

Image
mood dalam cinta...tettttt!!!!:-) bukan jatuh cinta dengan manusia...lagu je pon...hihihi try to watch it in utube...best gile...saya memang beremosi cikit...dengar lagu nie...pasti mengalir air mata...rase laa nie juga nak p solat istikharah....tapi saya belum bersedia dengan jawapan yang Allah akan beri nanti...maka dengan itu saya bwlum bak buat....cehhhh!!!!buat untuk jodoh jer...xdelah...juz belum bersedia untuk buat pertemuan jodoh yang Allah dah tuliskan untuk saya...kita hanya mohon...memohon pasti inginkn seseorang yg terbaek...tapi sebelum itu beriknlah yg terbaik untuk diri kita sebelum mengkehendaki yg trbaik... Cehhh mencecet plak pasal laen...cube try dgr...best sgt2...kite serahkan pada Allah dalam mencari teman sepanjang zaman...mohon pada keputusan Allah....tapi kite perlu juga berusaha....bukn serah bulat2 pada Allah...be the best for the better....nak dapat hasil kerja yg baek kite perlu bekerja dgn baek... Berbisik cinta diatas cinta... Dalam alunan tasbihku …

orang xkan faham

Image
Bismillahirrahmanirrahim::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang::: gempak...hihihi nenek pernah cakap...eh3 before tu mama pernah tanya...kenapa kalo saket xpernah cakap??diam je...bagitau lah...mane tau boleh tolong picit3 ke...nenek kate...kalo bagitau org, org xkan tahu macam mane rase saket tu...diam ajelah...Ya Allah aku rindu embah sangat...nak peluk cium dia...:-( betul lah...orang xkan faham...dan orang xtahu ape yg kite rase xkire lah...saket...masalah yg menimpa...sebab orang xtahu our cobdition...kalau tau...diam aje lah...xpayah cakap2...sedih sangat...dikala kite perlukan seseorang tapi kena pertikai apa yang kite buat...cara pemikiran kita nie laen2 kan...malas nak amik hati sangat...amik cikit2 her...and just take positive apa yang dia cakap...die xrase...die xde ditempat ini...die cume mencadangkan...hukhukhuk thats his idea...bukan kite membantah tapu idea tu macam not relevan sangat...bagi saya...bagi die thats is good...saya xnak fikir bebany…

alhamdulillah rezeki!!~ :-)

Image
Bismillahirrahmanirrahim:::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha penyayang:::: hype...:-) kan dah muncul lagi....tengah bosan...tinggal taip jep...hihihi actually xnk on9 arinie...malas....tapi tadi abah nak gune tenet so just gune jelah...kalo xgune nanti membazir...hukhuk selalu bermain dalam fikiran....rezeki nie Allah akan turunkan dalam pwlbagai bentuk...sama ade duit...kesihatan...makanan and banyak lagi laahhh...tapi kebanyakan orang will think more bout money...alhamdulillah Ya Allah Engkau masih mengizinkan kami mengembara diatas muka bumi ini...:-) Alhamdulillah!!!! last year xdpt ape2 sal belajar...sedih???memang saat sedih...sampai i need my mum to pujuk...sedih...nak belajar xdapat....sahabt2 yang dah dapat belajar...beryukur!!!!dan gunekan kesempatan yang Allah dah beri tu dengan sebaiknye yer...... saya masih belum diberikan kesempatan untuk menyambung tapi Allah tak pernah putus memberikan rezekinya terhdap hamba2Nya...alhamdulillah...terima kasih Ya Allah.…

geramm

:::Bismillahirrahmanirrahim:::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang::: hyep!!!!gerammmmmm.....:-( xbest taip kat sinie....nak lappy...huwaaaaaaaaa memang gile xbest...dah ler susah....hurmmmm...banyak typing error plak tu....nak letak gambar punye ler payah...aigoooo....pastu tulisan xpayah ckp ler...straight jer...jenuh nak membace....macam mls je nak nengoknyer...tu yg empunyer blog sendiri. ..org laen??lagi ler menyampas adigesss...haish...sabau je ler...yg charger lappy plak..aigooo...mahan giler...kumpul jer ler...klo ade suami dh lme pau...hihihi next week my mum's bufday...nk bg ape ntah...hurmmmm...still thinking...banyak sgt perkara yg susah hati melanda...nk buat mcm mne...just follow the flow...pasal charger konfius nk pilih cgarger oru ke vodable charger...nk tny scandal...xnk kawan dh dgn die...tu lagi sorang buat orang geramm...grrrr!!!! Biar ler...asalkn die bahagie bersame kekasih yg dicinta...besalah org dh ade kekasih memey lupo kawe...grrrr!!!…

kepulangan yang dinanti

Image
Bismillahirrahmanirrahim:::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang::: macam nielah kalo dah update terasa hari2 nak update...sebab terlampau rindu sgt untuk bermadah helah....:-) last saturday went to kg...memule balek umah embah....kat situ ade cik pah and cik peah...maksudnye the whole of their family....pandang muka cik peah pucat sgt...mata kuyu....macam sediu sgt....mama kate mane x sedih...die kan dok satu rumah dgn embah...."embah...kami semua rindu embah":-( xlame kami sampai cikpah nak balik...die xtungguwak midah balik malam nanti sbb kat umah ade tetamu(bakal menantu tu...:-)) kami tengok aase cik pah nak balik...fie ckp nk dtg rumah wak midah sebab nak peluk wak midah erat...:-( bulu roma dh meremang....tanda nak lelehler tu...hukhukhuk kami sambung borak2 lagi....after maghrib kami gie umah wak midah...malam tu ade majlis kesyukuran cikit...anak2 die buat...tunggu punye tunggu sampai kol 9...ade 3 kereta yg pergi amik wak midah...cekgu linda…

waktu kecilku...

Image
Bismillahirrahmanirrahim::: dengan nama Allah yang Maha pengasih lagi Maha Penyayang::: yeaaayyyy!!!!dah tau camne nk masukkan gambar...alhamdulillah...:-) cume tulisan nie je xboleh nak enter...mase tgh taip boleh le enter tapi bile dah kat blog hampeh...gerammm je tengok...tape...almaklum lerr gune hp cabuk...tu yg cenggini jadinya...bile laaa ade org nk belanja saya iphone 4s...hukhukhuk tadie tengok gambar mase kekecik...my mum suruh cuci balek...comeyyy gitu...hihihi ade banyak ag tapi just dua yg sempat diambil...sbb dua gmbar nie ade dlm my scrap book...huhuhu rase macam nak kembali kezaman dahulu kala...zaman tika tiadanya kisah duka yg melanda...masalah yang tidak diduga...masalah hati yg meruntun jiwa....Allah!!!Engkau tahu segalanya... nie gambar mase bufday bash yg firt...belakang tu my mum tapi terpakse di crop becoz of aurat...:-) Ya Allah bahagianya aku tatkala ini...senyuman yang terukit tanda keikhlasan yg tiada erti lagi bagiku pada waktu itu...kadang jadi anak s…

please Allah...

Image
Bismillahirrahmanirrahim::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang... hurmmmmmm...lame dah x coretkan kat sinie sampai xtahu nak coretkan ape...futhermore, xde gambar yg boleh letak kat cinie...macam bosan cikit ler...nak update pon xde mood...lagipun sekarang semua org dlm berduka cite...:-( my luvly embah xbalek...still koma kat mekah...almost in 13 days there..nothing chage just bleh gerak kaki dan tangan je...please Allah...kami sgt mengharap denganMu atas usaha sedikit cuma dari kami..um hari 1st tau die just demam...itu pun my mum dh xsenang duduk...then,the day after on friday kalo xsilap...my cousin cekgu linda call...die ckp my embah xboleh balik...tp her parents kena balik...she's cried while talking...saya pun sebak la juga...then my father gy tgh tido suddenly trbangu...die tny why...saya ckp pastu die fsebak...mata die dah merah...sy terus naek atas untuk call my aunt yg tau cite tu...my mum call but she also cried and talk nothing...my father ck…

kerinduan!!

bismillahirrahmanirrahim...
 Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...
 sekian kalinya post untuk tahun 2012... serious memang rindu sangat untuk menge'post tapi kesalahan teknikal...huhuhu andai masih diberikan peluang..memang sangat2 rindu... rindu sangt nak meluahkan perasaan... rindu untuk menulis... rindu untuk meluahkan idea.(macam laa banyak sgt kan..) ha!!!my silent reader la sgt2 tertunggu2... betul x???:-) insyaAllah andai diizinkan Allah... saya pasti akan kembali untuk memeriahkaan... selamat malam guyss...
 p/s: sangat rindukannya...