Semakin lama

::: Bismillahirrahmnairrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


waaaaa!~ actually nak hapdate laen...
tapi terhapdate lain..
first of all, nak wish congrate to angah a.k.a shuha...
dah selamat menjadi isteri kepada muhammad hakimi...
alhamdulillah dengan dua kali lafaz...
nantikan entry yang seteruskan tentang mereka berdua yerk...
:)

selalu terbaca

V
V
V
V
V
V
v
v
v
v
v
v
v
v
semakin lama kite kenal seseorang itu tidak bermakna kita lebih kenal akan diri dia...
bahkan..
mungkin lupa siapa kita dan nama kita...
kan?

sadisnya!~
:(
tapi nak buat macam mana...
kan???
insyaAllah, saya pasti akan ingat semua nama kawan2 saya!~
aminnn2!~

nak marah pun xberdaya dah...
sebab terlampau kecik hati...
akhirnya mengundur diri adalah cara yang terbaik...
dari nangis tatkala itu....
kan?

sedang berusaha untuk tidak nangis dihadapan orang...
semoga aku terus kuat Ya Allah....

apa yang diharapkan...
agar orang sekeliling untuk berhenti terus menyebut nama...
plessss!~
plessss!~
i'm begging to all of you...
dun give me a burden that i can't face it more...
i'm not kind a tough person more....
lemah...
lemah...
dan semakin...
lemah...

petang tadie tengok cite ape ntah tajuk die..
i'm not concentrate on that movie...
tp makcik i bersungguh2 tengok...
because of the value of that movie...

seorang doc yang sedang bermasalah....
dan mempunyai masalah yang belum selesaikan...
tapi dia tetap mampu give an advice for others...
yang sedang menghadapi masalah...

adakah aku pun begitu?
:)
minta maaf!~
i'm not kind of person yang senang nak luahkan masalah...
kalau bercerita pun not all of them will come out from my mouth..
some kind of them will stay in my heart...
ntah lah..
xtau nak cakap ape for myself...
biarlah burden tu i yang tanggung sorang...
pegang pada prinsip
"Allah tidak akan membebani seseorang hambaNya selagi mana seseorang hamba itu tidak mampu untuk hadapinya" -Al-Baqarah-
(i'll check it back ayat berapa)

ape yang mampu untuk dilakukan?
"Allah,aku mohon agar tolong jagakan 'sahabat' ku yang satu...kerana hanya ini yang aku mampu...mohon agar dia terus berjaya...didunia mahupun DiSana...berikan kebahagiaan buat dia...agar aku juga akan rasa bahagia...sesungguhnya Engkau tahu segala...."

lesson yang dapat dari dalam kereta hari ini...
memang betul2 terjadi pada diri sendiri...
"mendoakan orang yang menyakiti kita"

tahu,ia memang menyakitkan...
tapi...
percayalah...
bahawa itu yang akan memberi kebahagiaan pada diri kita...
kerana...
hati yang sakit akan reda dengan senyuman yang terukir walaupun ia pahit...
insyaAllah...
walaupun kita berdoa dalam keadaan menangis...
tapi itu yang melegakan kita...

perlu menulis dengan apa yang kita tahu...
walau dengan sedikitnya ilmu...
sedikit sebanyak dapat membantu...
kepada mereka yang perlu...



Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian 2!~

Rasa Kecewa yang Diberi

Pulau Perhentian 1!~