Posts

Showing posts from April, 2013

Buku Minggu ini!~ Bersyukur Saat Diuji ~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

alhamdulillah... masih Allah kurniakan untuk menulis... suke3!~ hepi...hepi...hepi... (nampak x kegedikannya?) hahaha

hurmmmm... post yang agak pendek mungkin sebab... tengah dalam mood membaca buku ini... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * v v v v

buku yang sangat memberikan maafat pada pembaca... membuatkan kita terfikir2... bagaimana yang dikatakan 'bersyukur tatkala ujian itu tiba?'
adakah mampu kita berfikir sewarasnya tatkala ujian itu tiba? bagaimana perlaksanaannya? apakah satu-satunya objektif yang tiada dua dan tiga? ingin tahu lebih lanjut?
silalah dapatkan buku ini dipasaran yang berdekatan yer!~ haha musti orang terfikir.. i jadi promoter buku nie ke? haha i nie mmg suke suki mengedak-gediks...
kepada yang berdekatan di kl tuh.. bolehlah ke pwtc untuk pesta buku yang akan berakhir 5/5/2013.. hanya tinggal beberapa hari.. jangan lepaskan peluang anda.…

berkongsilah

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Assalamu'alaikum... pembuka bicara... ape lagi xtahu ape yang nak dikata...
kalau bab2 merepek nie bagi jelah kat empunya diri nieh... ntah pape... sembrono jerk...
back to the tajuk... setiap orang tahu ape itu kongsi... berkongsi and what is the perkongsian... sharing... selalu je kite dengar... sharing is caring ... sharing is loving... tapi pernah x dengar sharing is something... actually tetibe je terlintas atas kepala... alhamdulillah... :)
when we're sharing... kite will give something pada others.. apabila kita memberitahu ape yang kita tahu kepada mereka yang tidak tahu... dan kerana sharing itu menyebabkan orang yang tidak tahu itu menjadi tahu.... people get knowledge...
Allah memberi pengajaran...pengetahuan bukan setakat ape yang kita belajar.. kadangkala memalui someone... kadangkala melalui penglihatan... setiap masa Allah mengajar... atas inisiatif diri kita untuk belajar and sedia mengajar …

Rindu sangat!~

::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

waaaahhhhh!~ udah lama banget sih meninggalkan alam ini... macam ntah pape cikit lah kan post yang setelah sekian lama menyepi... bile da kembali memang ayat mcm ntah pape... hahahahha tapi ntah sape je yang bace post2 tersebut... blog nie kan kesunyian macam tuan empunya!~ (sunyi lah sangat kan!~)
out of topic!~ lari tajuk!~

actually, rindu sangat nak berblog... sangat2 rindu... kalo xberblog banyak je idea yang kononnya nak dicurahkan.. tapi bile dah bukak... hampeh!~ hancusss!~ ayat jadah ntah pape yang terkeluar...
dan yang paling penting... rindu sangat nak balik ke zaman dahulu kala.. (xkala sangat lah)
rindu nak jumpe embah!~ :( rindu nak usik nyaie :( rindu nak kumpul reramai ngan 'sahabat selamanya' rindu nak sharing moment dengan mereka... yang penting rindu nak jumpe mereka semua...
"Ya Allah berikan aku kesempatan waktu untuk berjumpe mereka semua sebelum menutu…