Posts

Showing posts from 2015

Hai Langkawi 1 !~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Haiii!~ jumpa lagi dalam sebulan sekali. muhahahaha nak up story tapi xde story mory yang menarik. so, hold lah dulu. Langkawi ni pun xde lah menarik mana tapi this is the best experience!~ bile pergi tanpa perancangan yang rapi and semua unexpected planning. haaa!~ giler x giler kau. kalau anda berani and rasa sanggup nak hadapi duduk meja kaunter berejam. boleh je. silakan buat plan cam kiteorang yang xde planning.

sebenarnya perancangan awal nak gie Penang je. memang dah lama teringin sangat nak jenjalan kat sana. kengkonon travelling ala2 hipster laaa kan. amik gambar pacak kaki kat bangunan. eh!~ hakaq hidup zaman hipster mesti laaa menghipsterkan diri juga weyh. sebab tigadarapingitan ni mengamalkan konsep dengar cakap orang tetua. "alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan" tu yang langkah panjang ke Langkawi. itupun setelah cuti kiteorang diluluskan. ka…

Panglima dan Puteri Kayangan!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Pada zaman dahulu, disebuah kampung yang agak suram dan seram pada keheningan malam. terdengar2 lolokan anjing dan anjing berkeliaran. ada seorang pemuda yang bekerja diistana kayangan. nama diperkenalkan kepada rakyat umum adalah sang Panglima Kacak. eh! malas lah nak mengarut pepanjang sebab idea macam dah terkontang pulak tetiba. 

Kepada yang berkenaan, maaf dipinta sebab cerita nie memang dah basi dah boleh jadi sejarah dah tapi hakaq baru nak up jadi cerita. nampak sangat kan ketinggalan zaman? permulaan cerita pun 'pada zaman dahulu'. kira ada kena-mengena lah tuh. 


Taraaa!~ inilah si panglima dan Puteri Kayangannya. xsudah2 cerita pasal puteri kayangan before kawen. seronok gelakkan depa nie.dedua kuat berangan.sorang berangan puteri kayangan yang lagi sorang berangan putera raja. haaa!~ hamik memang kawen dengan putera dan puteri. 


tahniah korang!~ really adore dengan car…

Sharing is caring!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
Haiii!~ lamanya duk terbiar berhabuk. i just wanna to share something!~ egt x dedulu hakaq penah share something? its okeyh. never mine kalau uolls lupa. just klikhere.

saja nak share pengalaman diri sendiri jer. i almost guna this product dalam masa 5 bulan and above.  serius xingat the particular time. Ya ampunnn.. memang sangat berpuas hati. alhamdulillah.  ini bukan acara nak puji diri sendiri tapi ramai dah tegur. sebab kalau kite tanya orang.
"cuba tengok kulit aku. ade kelainan x?"
haa. nie orang dah kata kite nak menunjuk pulak kan. bile orang tegur kita rasa macam malu2 kucing pun ade. timbul lah acara gedak gedik hakaq nie bertepuk tampar. bile ingat balik rasa macam nak tampar je diri sendiri!

Codibelle nie memang best. rasa dia xpayah cakap. akaq suka kalau bancuh dengan air sejuk. serius sedap. rasa nak bertambah-tambah. eh. bukan untuk kecantikan kulit je tau. bany…

Smile

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


S.E.N.Y.U.M.!~


Senyum... Walau apa ujian... Walau apa kegembiraan... Walau apa yang datang... Teruskan saja dengan senyuman... Kerana ia sangat membahagiakan... Senyumlah walau bersama dengan tangisan...




Hai Pakcik!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Hi... hello oktober. akhirnya dah sampai oktober dan hanya meninggalkan september yang kesepian keseorangan. sebab kedatangan idea on september xbegitu memberangsangkan. jenuh hakaq duk tepi sungai yang cetek. yang dalam. lautan segala hakaq redah semata nak dapatkan idea. haaa gituh propa kau.

sebenarnya tajuk tu lain tapi takut tersama dengan inche gabbana. so i tukar lah. tapi ini berkisar juga tentang pakcik guard. eh berjodoh ke? ehemm!~ mungkin jalan cerita yang berbeza tapi satu misi yang sama. pakcik guard juga berbeza sebab die jumpa ditempat yang lain and hakaq nie pun jumpa pakcik guard kat tempat lain. misi yang sama nak sampaikan dakwah. uiii macam extreme sangat kan. dakwah nie dek non kat mana2 kita boleh dapat. tepi longkang pun boleh. as long as kebaikan. walaupun sepotong ayat.


"awak mengajar kat rumah siapa dik?" "kat rumah k.mah tu pakcik. ajar anak2 dia.…

Mencari pasangan

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

haiii!~ tuan tanah kedaung sekarang nie tengah bosan sebab keja yang melambak. mesti korang xpernah dengar kan. buhsan sebab banyak keja. banyak sangat nak kejar dateline. so, malas nak berkejar2 even client dah asyik dok tny macam mana dengan tax mereka.
eh. sebenarnya nak up pasal misi mencari suami. tapi macam kelakor laaa plak. actually, idea nie terlintas masa tengah baca buku ustaz pahrol.

dah tiga kali baca. memang xpernah jemu dan kalau boleh nak baca lagi. sebab pengisian yang sangat2 bagus.  jangan risau lah. segala buku yang aku recommend kat blog nie semua buku2 yang aku suka dan semestinya lah yang paling the best. ini serius!~
selain tu, sebab aku terbaca blog one of my junior. sorry akaq pinjam kata-kata awak sebab hakaq rasa sangat terkesan dengan apa yang awak buat tuh!~ xpekan kalau kite tiru kebaikan?
semua orang ada cecita. ada impian memasing nak pasangan yang macam …

Merdeka

Image
::: Bismillahirrahmaniirahim ::: :: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

haiiii!~  kalau ikutkan hati rasa hari-hari nak update. rajin kan? eh. hakaq nie memang rajin sangat orangnya. cuma saje xnak bagitau kat orang ramai dan buat-buat rajin je kengkononnya.
sempena bulan merdeka and tinggal beberapa hari je lagi. nak lah up cikit pasal kenangan-kenangan merdeka zaman dolu kala. kalau cakap pasal merdeka mesti ada kaitan dengan sejarah kan. ha!~ nielah sejarah hidup aku sempena merdeka.


cewaahhhh. orang budget hot memang macam nie rupa dia. tapi yang paling terkenang sampai sekarang adalah satu cite nie.
waktu form 4. masa nie sekolah tersayang nak hantar kadet bomba masuk perbarisan kat dataran. kena attend perbarisan untuk 31 ogos 2006. haaa...masih jelas diingatan. yelah sebab 31 ogos kan. confirmlah ingat tarikh tu bila. 


hakaq yang dah sememangnya ahli kadet bomba kenalah attend. kenalah masukjugak perbarisan tuh. sampai hitam legam muka nie haaa. susah …

Kotak...

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

K.O.T.A.K.!.~


Ku lipat segala ingatan... kusimpan segala kenangan... kemas-kemas... cantik-cantik... lalu... Perkemaskan kotak... aku letak jauh... terlalu jauh... dari kotak ingatan... takkan sampai dek tangan... ku kekalkan... sebagai kenangan...


Ini Kerja Gila!

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

hallluuuuu.... mood nak menulis dah xmengikut hari apa yang dah dijadualkan. kengkonon dulu hari isnin nak buat nie. hari selasa nak buat tuh. tapi haprak. eh bukan apa. kome kena paham akaq nie memang busy sikit orangnya. ahakkkzz!~
ini cerita lama. saje nak kenang2 kan balik. apa yg dah terjadi. hahahahaa  apesal aku cam hambar je pagi nie? nak kata belum breakfast. dah selamat masuk dalam perut.
hambar!~
kerja2 gile yang aku buat memang always mengikut mood haku. kalau harinie nak buat. harinie juga aku buat!~ mood hakaq nie memang lain cikit kalau datang.
1) marathon cerita. alaaaaa. nie dah biase dah korang buat kan? tapi akaq xbiasa. kengkonon baik ler tuh! masa nie jaman setadi lagi. adek aku selalu pujuk. tengok lah cerita nie. best sgt. aku dah terjatuh cinta dgn doktor aqil. sampaikan doktor aqil nak dtg umah makcik aku pun die sanggup tunggu. last2 xde rezeki nak jumpe. orang k…

#88LoveLife

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
wiiittt wiiitttt... Assalamualaikum... terasa tetibe cam rajin kan. alhamdulillah... tapi tengah xde mood nak buat keja sepanjang minggu nie. peel ape ntah yang datang nie. asyik ak bertangguh keja je dari sehari ke sehari.
eh... ko hengat dinding blog nie diari kau ke? cehhhh!~
cam dah lama plak xbuat review buku kan. padahal banyak je buku kat rumah tu.. kalau nak di review.. fuhhh!~ jenuh jugak tuh.. boleh simpan draft untuk setahun rasa (eleh. macam lah dalam rumah tu byk sgt buku kan)
dah lama sangat mengidam buku nie. agak laaa lama jugak. and memang dalam wishlist nak beli pun buku nieh. cuma nanti lah dulu dapat durian runtuh ke. langsat runtuh ke baru nak terjah mph untuk beli buku nie. xpun nak gie beli online je..
 always be top best seller kat memana setakat nie. xtahu lah nie kat mana. gambar semua ehsan dari abam sado google. tertarik dengan kata2 die.
minggu lepas kena ker…