LuaHaN Hati!~

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


tajuk je nak gempak...
pedehal isi haprak...
nak hapdate benda nieh semalam sebenarnya..
tapi kengkonon cam busy bebenor kan..
sbb arinie egt nak buat entry lain...
disebabkan malas nak amik gmbar dlm fon transfer dlm laptop then bubuh penderif cucuk kt pc...
kan jauh perjalanan tuh,...

owh lagipun minggu nie minggu yang memenatkan...
*crying*
aq rase sebab terkena jangkitan jem yang panjang ahad ritu..
tu yg body masih xbleh nak addapt sampai arinie...
sebab dah 4 hari asyik bangun lambat jerk...
dah azan baru terkulat2 nak bangun..kekadang tido balik...dah 6.30 baru dok terpisat2 nak bangun...
balik koje xpyh cakap...
gedebak..gedebum...
psssttt!~
jgn ckp kat suami kite tau nanti


dah terluah puleks luahan hati tuh...
actually bukan nie pun...
okeyh masuk bab serius cikit...
tapi ini mmg serius..
giler bapak serius...

tapi dah serius camnie xtahu pulak den nak ceghito camno...
owh entry kali nie xdok gambar deh...
kalo den ghajin...
curik jerk dri google..
sbb hanya die yg sudi membantu....

benda nieh aku terfikir dua tiga menjak nieh after semua org tny bile nak kawen...
owh..bkn haku sorang...sepupu sepapat haku pun kena gaks ritu...
so,haku cam chill jelah...
biaselah mr.crush dh nak kawen kan..
redha!~
owh...crush tu abam sado mmg haku setios giloss dgn die since form 2 lagi...
(setia ke?!~)
almost ten years lah gak...
hati aku dah hancur lebur...

nie bukan je org tny tp after aku dpt one msg from someone...
"awk dh xnk kwn dgn sy lg ae?sy dh agak dh..terima kasih"
weyh!~
hati aku lagi bagai dicarik2...terhiris...pilis...
serius...haku mmg serba salah sgt...
kalolah die ade kt tempat haku agaknya die buat benda yang sama x?

semenjak dah meningkat dewasa nieh haku dah insap banyak...
bukan hape...sebab my mum always egtkan kat i..
"jgn mainkan perasaan org nana"
k foine...
memang nampak haku suke mainkan peghasaan org kan?
*nanges*

haku bukan memilih harta benda..
apatah lagi paras rupa..
weyh!~haku sedar byk sape diri haku...
so,aku xmemilih tapi..
jap2...bagi haku buat ayat yang sedap sikit ae...
ahakkkzzzz
"bukan memilih tapi ade yg dah terpilih"
ewaahahhhh ayat ngko!~

sebab dalam hati dah ade yg terpilih...
walau xtahu samaada insn terpilih nak memilih haku ke idok...
sampai org cakap...

"sampai bile nak tunggu?"
"selagi mase menentukan tu belum tibe...jgn berhenti untuk mencuba"
"cuba ape?"
"doa pada yang Maha Esa..sebab hati nie Allah yang pegang...xpe..serahkan  die dalam jagaan Allah"
"tp dah lame sgt dh..kite bukan semakin muda..dan kite pun xtahu insan terpilih oleh hati kite tu pilih kite ke x"
"kau bercinta dgn si pulan tu dah confirm ke die jodoh yang Allah pilih untuk kau walau hati ko pilih die?"
"mmglah belum confirm"
"same goes like me"
"brape lame nak tunggu?"
"menunggu itu adalah tanda"
"tanda ape?"
"tanda tangan"
"saje tukar topik!~"
"hahahahhhahaa"

aku nak hapdate kt moment wechat tp disebabkan haku kwn dgn si penghantar msg tu buat aku xberani nak hapdate...
xdelah panjang berjelar ginie...
dan haku tahu aku dah banyak sgt lepaskkan org yg betul2 ikhlas nak kenal aku..
sebab ade yg tepilih tulah...
sepanjang beberapa tahun nie lah...
sebab dh terbagi kunci puleksss...
dedulu cam memain je main kunci2 tuh..
xsangka laaa plak sampai skrg susah nak terima org lain..
nak menyesal pun xgune..
sabar dan tabah...
ewwwaaahhhh!~

aku berani buat kat sinie sbb aku tahu bukan ade og bace pung...
kalo ade pung...
diri aku sendiri lah tuh...
huhuhuhu
sedih kan?
*sebak*

jap..aku pun xtahu lah sejauh mane aku dh merepek...
sebab aku mmg selalu keluar tajuk pun...
lagi2 kalo bercerita dgn org...
*fengsan*

pepagi tadie syok betul haku berangan...
(janji xkeluar tajuk!~)
dalam minda terapi haku nie dok kata...
'aku dh lepaskan ramai org yg x memandang paras rupa dan fizikal aku sbb hati aku dh ade yg terpilih...andai suatu hari nanti mmg Allah takdirkan yg baik,aku cume harap satu je dari die...hargai aku'
sebab bile die tahu how to treat me he can be a good son, good father, good husband and good ummah...
sebab tiket menghargai tu die pandai value kan..
 *nanges*

andai senang untuk aku move on..
dah lama...
lama sgt aku move on...
buat ape nak tunggu lelama...
lebih baik menerima...
kan?

sbb hape berani hapdate?
sebab haku tau die xkan bace...
probability untk die xbaca sgt besar...
haku kan dah tukar nama belog...
haku xpenah bgtau die...
and one more die kan xfollow stegrem haku...
gile xemo haku...
sobsobsob
saje lah tu nk bls dendam sbb aku unfrenz kt fb...
alaaaaa....
aku ade sbb knp aku buat semua tuh...
even org rase cam kelakor tapi bg aku serius...
*muka grg*

eh!~
dah lah...
cleaner opis haku nie lupe nak lap habuk atas meja...
banyak betul...


Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian 2!~

Rasa Kecewa yang Diberi

Pulau Perhentian 1!~