Posts

Showing posts from 2016

Hana

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Welcome to world Hana. Alhamdulillah. 6/12/2016 telah selamat seorang khalifah yang terpilih untuk lahir kedunia. due date hana sama dengan birthday maklong tapi ada beberapa kesulitan. alhamdulillah selamat lahir.


nama diberi Nur Hana Zahra.
xpelah, yang penting hana and ibu selamat.


cucu pertama atok and nenek. ofcoz jadi kesayangan semua orang. sulong kan. hahahhahaa semua orang xnak lepas.


okey, maklong dah rindu kat hana.


mesti Acu xsabar nak balik kem sebab nak jaga hana 24hours.  haritu balik dah tapi sebab demam, terpaksa cuit2.

Eh main jeling2 plak dia. Lempang karang. Bila abah dengar mesti abah akan cakap macam ni
"Nana, yang kau nak lempang semalam pun masih xtanam lagi"

masalah kuning tu perkara biasa. alhamdulillah, semakin hari semakin turun. semoga terus cepat sembuh hana. xpayah masuk hospital. kecian sebab kena amik darah sampai lebam2. kalau aku jadi mak, conf…

Its Random

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

15.12.2016
ayuhlah melayan random ape yang hado. xsemua cerita mampu nak cerita.
kebanyakannya memang edisi throwback jelah.

ni memang fresh.
malam tadi punya cerita.
actually kiteorang gie belanja barang dapur.
housemate aku si mijah tu lapar.
ada satu kedai baru memang exclusive. memula macam takut nak masuk.
yelah takut mahal kan.
kebetulan lalu owner tu lepak kat luar kedai. then dia bagi menu. sama je harga dengan kedai lai cuma kedai ni memang nampak lawa sangat.
sedap!
cuma aku xbrapa minat sebenarnya kungfu ni. cuma suka mee yang disalut dengan telur tu jer.
mee kt sini mmg sedap sbb macam disalut one by one.
rangup diluar, lembut didalam.


sebelum gie jerantut, gie kenduri kawen orang lain dulu. singgah nak makan je sebenarnya. sementara orang nikah kat sebelah. kiteorang bergambar kat sebelah. bukan main susah benor lafaz dia
"aku terima nikah fulanah binti fulan dengan mas …

Einamin Dah Kawen

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Alhamdulillah. setelah rintangan and dugaan yang datang. biasalah dugaan orang bertunangkan. kadang dengan family lain. dengan bakal isteri/suami pulak lain. macam2 hal.  perkara biasa tengok situasi orang lain. situasi sendiri belum tahu lagi.


dengan dua kali lafaz. alhamdulillah.  bersyukur. sebab dua2 kawan aku. Tahniah korang. tapi ayat eina paling aku xkan lupa sampai bile2.


"nanti dah xduduk dengan korang "
padahal jarak rumah tu sekangkang kera je. cuma tingkat yang lain. bangunan yang sama. cuma aku jelah susah sikit nak jumpa dia lepas nie sebab aku kerja tempat lain. dieorang bertiga tu satu tempat kerja.


orang cakap bila kita dah serumah dengan seseorang kita akan kenal lebih walaupun baru kenal. eceewaahhh. pahit manis dalam rumah tu xpayah cakap.


memang banyak. gaduh? cuma bertumbuk jelah belum pernah. biasalah mulut pempuan potpetpotpetpotpet xberhenti.

walaupun ha…

Entry Lama

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

setiap hubungan memang ada pasang surut. kadang gembira kadang sedih. biasalah tu. perempuan kan.
aku baru lepas baca satu entry yang lepas. aku rasa macam nak padam semua entry2 yang ntah hape2 tuh. tapi sayang. nanti lah tunggu aku rajin, aku padam lah yang mana macam budak tadika tu.
entry yang aku baca tu dah selamat aku save as a draft sebab macam ntah apa2 plak. hahahahhaha kelakar and menyampah pun ada.
entry lama2 aku kadang pun malas nak baca. hahahahhaa sebab blog ni pun bukan boleh percaya sangat. xboleh nak cerita yang rahsia2. biarlah rahsia tu simpan dalam hati dan kotak memori. paling selamat. kadang bile lepaskan kat orang tu maksudnya memang dah xtahan sangat lah tu. jadi pemendam ni kdg takut jd pendendam je suatu hari nanti. semoga aku xlah. hahahahaha
jadikan iktibar je peristiwa2 lepas tu. semoga kita bertemu dengan orang yg boleh terima kita seadanya kita. pengalaman…

Bachelorette Party

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Peristiwa yang lama. rasanya patut namakan blog nie trowback.blogspot.com. hahahahhaa


saja nak meluangkan masa dengan housemate sebab kiteorang nie memang susah nak berkumpul kalau hujung minggu. kalau hari biasa pulak masing-masing sibuk dengan hal masing-masing. ada yang balik kerja kol 10 malam pagi dah keluar. ada yang gie keja masing ada lagi yang tido. gituh lah rentak hari2 kerja serumah nie.


mula ingat nak naik cameron jap. nak buat kat sana tapi merancang bukan main dari awal tahun tapi tak pernah pun sampai atas nun. takut sikit sebab cameron dah macam2 dengar sekarang nie. tapi tengok orang gie okey plak. inshaa Allah satu hari nanti mesti naik lagi.


nak buat semalam tapi rasa macam xlarat sangat. hari ni okey sikit lah.

buat kat PJ nie je. sekangkang kera je dari rumah. serius seronok. rumah tu seronok. rate pun biasa je. RM150 untuk semalam. lengkap. tv, internet, aircond, k…