Posts

Showing posts from May, 2016

Lelaki Idaman

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

fuhhh!~ tajuk xmenahan. rasa macam kena panahan busur pemanah idaman. haahahahaa
tetiba rasa nak up pasal benda ni lepas baca beberapa cerita tu kt wattpad. wauuu!~ jangan nak menipu ae kalau korang xde senarai lelaki idaman. and mesti lelaki idaman tu adalah public figure. sebab apa? sebab kita nampak dia. even dari segi luaran. sebab tu mostly lelaki idaman tu antara public figure. lelaki biasa nie bukan kita kenal satu malaysia pun. that's why they are our fav man. gituhhhhhhh!~

bile kita ada senarai lelaki idaman. likely we want to create our own story on our own journey. ceyhhhhttt! eh, semua ada jalan cerita sendiri lah. rasa macam nak tulis novel je kan. hahahahaa serius! walaupun hanya novel dalam mimpi kita. dan dalam bayangan kita serius!
"banyak berangan lah kau ni"
susah nie kalau baru lepas membaca. hahahaha mula lah nak berangan yang ntah apa-apa. cuma aku xpan…

~WWF~ Wordless Wednesday Ferana~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



H.I.J.R.A.H
Dalam proses pindah rumah. the hectic week!

Move on lah

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

selamat ber monday blues korang! biasalah pagi-pagi isnin kan. semua macam tu. kalau boleh setiap hari tu adalah hari ahad. duit xmasuk tapi asyik keluar. gituhhh!
nak tanya ni. apakah perasan korang bile orang yang betul-betul kite tunggu bertahun lamanya akhirnya kita dapat tahu dia dah bertunang?
sedih kan. aku yang xmelalui sedih. bile terdapat tahu tu.
"kesiannya kawan aku. lama kot dia tunggu"
lagi lah orang yang betul-betul melalui. aku tahu kawan aku tu sedih. mula-mula niat aku nak bagitahu. nasib baik Allah pesongkan niat jadi nak bertanya. pura-pura xtahu.


"aku dah move on" "skrg nie persoalan aku bukan pasal move on. persoalan aku adalah betul ke dia dah tunang."
sakit hati jugak kadang cakap dengan dia nie. tahap kesabaran perlu ditahap yang paling maksima. serius tapi aku kesian dengan apa yang berlaku.
"kalau aku dah move on maksud segala ben…

Cerita Hari Guru

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Penyayang lagi Maha Pengasih :::



Semalam 16 Mei 2016. Selamat Hari Guru buat Insan yang bergelar guru. Guru yang sah bertitle guru atau guru-guru kehidupan. ewahhhh skema nampak. nak buat karangan ni kena skema.
Selamat Hari Guru buat diri sendiri dan juga housemate! saje nak wish pada diri sendiri. itupun lepas orang wish selamat hari guru.
saja nak mengimbas kenangan lama.
kenangan zaman baik and zaman jahat.
masa sekolah rendah aku xde masalah sangat.
memang baik.
serius baik.
nak kata rajin belajar xdelah rajin belajar sangat mana pun.
cuma time darjah 6 aku memang berjuang.
berjuang nak dapat yang terbaik. sebab terinspirasi dari sepupu-sepupu aku yang pandai. aku pun nak jadi pandai juga even xlah berapa nak pandai. orang kata nak pandai kena rajin. rajin baca buku. rajin buat homework. tapi aku malas buat semua tu. malas. itu memang sifat semulajadi ada dalam diri.
bila nak hilang pun xpasti. tapi aku memang raji…

marah-marah

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
Hai!~ saja nak mengisi masa yg xberapa lapang dengan membelog. bosan. plus tengah sakit hati. biasalah kena marah itu perkara biasa.
tapi mesti kita akan marah jugak kan bile orang marah kita tibe2 tanpa kita tahu sebab dan musabab. hey! nie peringatan untuk aku sendiri yang suka sgt marah sesuka hati. asyik nak marah je kan.
"period ae kak?"
tibe-tibe je nak marah2. kadang kite nie elok je bercakap. bukan main nak jaga hati dan perasaan kan. tapi pihak sebelah pulak xmemainkan peranan yang elok. serius buat mood kita akan lebih down kan. lagi-lagi hari pertama kerja.
ingat nak bina kekuatan setelah lama bercuti ni senang ke? fuhhh. setengah hari pun xcukup lah. ditambah pulak dengan orang yang marah-marah nie.
eh. aku bukan dalam keadaan yang marah nie. sedih bak hang. sedih pasal semalam lagi sebenarnya. eh bukan dari semalam. dah banyak hari. cuma family banyak bagi kekuatan …