Posts

Showing posts from January, 2017

Ramainya Trainee

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Selamat Monday Blues untuk korang semua. aku pun xterkecuali. minggu lepas fasa budak2 trainee masuk ofis. sebelum masuk, biasa lah satu ofis mesti kecoh. aku suka tengok senarai since aku dah tahu kat mana senarai tu berada.  alaaa bukan private and confidential pun kan.
Ya ampuunnnn. serious ramai gile2 manager aku ni amik. in one time ade 11 orang masuk. giler? campur yang dah masuk seminggu awal. total sekarang ade 12 orang trainee. bakal masuk lagi 3 orang in February nanti. xtahu lah macam mana nak handle. yang baru masuk 11 orang ni pun buat hari minggu aku demam. biasalah baru mula-mula ni semua benda kena ajar kan. memang penat lah.
lagi satu jenis dieorang ni pantas betul buat kerja. aku yang stress. asyik tanya pasal keja. aku banyak je keja tapi aku macam xreti sangat nak ajar2 orang ni. sebab dulu fasa aku jadi trainee pun belajar sendiri. nak tanya senior pun ade brape je s…

Its Random

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


12.01.2017 selamat pengantin baru susi!~ semoga berbahagia hingga kesyurga bersama mereka yang kau cinta dan mencintai kau keseluruhannya. sampai dah xhengat dah bila majlis dia ni. lama sangat dok peram dalam handphone. perkenalan dia ni kelakar. eh masa nikah pun sama. biasa lah pertama kali nak salam dengan orang yang kite xpernah sentuh.  rasa kalut sikit.

favourite terbaru setakat nie. lupakan sekejap seoul garden sebab dah jatuh cinta dengan sukiya. serius sedap! hari biasa rm29 ++ kalau hari minggu akan tambah rm2 setiap sorang. daging, ayam and kambing ni semua free row. selagi kau boleh masuk. selagi kau boleh makan. selagi kau mampu. tambah je bebanyak and habiskan dalam 2 jam. lepas 2 jam setiap 15 minit akan dikenakan caj rm3.50. tapi memang puas lah. aku xamik ayam sebab ade orang kata ayam biasa je. daging n kambing jadi pilihan. plus one row kambing.

daging yang dipotong t…

Selamat Tahun Baru

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

selamat hari yang kesepuluh di tahun dua ribu tujuh belas. alhamdulillah. 2016 dah berjaya dilepasi. susah ke senang ke. masa tetap berlalu xkira kita mampu hadapi atau xmampu.
bagi aku permulaan 2017 aku xberapa baik. selalu macam happy je sambut tahun baru kan.  tahun ni dapat sambut kat rumah johor plus sambut dengan hana!
apa azam tahun baru? aku macam biasa lah masih azam yang lama. diperbaharui je. dipertingkatkan. azam tahun lepas pun ada yang xlepas.
1. khatam Al-quran. setiap tahun memang ada azam ni. wajib ada sebenarnya kalau x ntah kemana Al-quran aku. setiap tahun nak tingkatkan jumlah khatam. tapi masih lagi ditakuk yang lama. setakat ni hanya mampu setahun sekali je khatam. tahun lepas aku berazam untuk naik jadi 2. hampeh. ape punya perangai lah aku ni. semoga azam tahun ni nak khatam 2 kali tercapai. aminnnn.
2. kahwin hahahaha aku rasa ni bukan azam. more kepada cita2 je …