Posts

Showing posts from February, 2017

Its Random!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


17.02.2017
time2 tengah berdiet ni keinginan makan tu membuak2. kadang menyampah tau. kejadian minggu lepas. konon berangan nak buat kek viral yang rm1 tu tapi nak jual around rm2 laaaaa. xterbuat pun sebab malas. malas dan Nanawahid memang xdapat nak dipisahkan lagi dah. lepas baking untuk budak2 matrik melaka terasa teringin sangat nak makan blueberry cupcake. bahan dah ada. semua ada. plus nak try perasa blueberry tu. ketang ketung ketang ketung jadilah seperti kejadian dibawah. xsangka plak my cupcake berkerak atas tu. bagi aku agak manis tapi makan panas2 sedap sebab xrasa sangat manis. bawak pie jumpa bebudak malam tu 
"sedap laaa kak. berkerak memang sedap lah cupcake nie" "baru try and error je ni"
depa xcakap lah depan aku sebab aku xde. kalau x dah kembang semangkuk dah. tapi cuma tulah warna dia xbrapa cantik macam kehitaman sikit.


Logo yang ntah pape. tetib…

~WWF~ Wordless Wednesday Ferana

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



E.G.O

Setiap orang ada ego yang tersendiri. kita masih lagi berdiri diatas ego yang kita cipta sendiri. walau kemudian hari kita yang berasa sakitnya. sudah tentu kita tanggung sendiri.

Diet

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

bila sebut pasal diet atkins ni ada je ramai yang tahu and ada juga ramai yang xtahu. mana yang xtahu tu akan mula lah berkata2


"kata diet, makan ayam sampai dua ketul. makan telur lagi 2 biji. makan je sentiasa. blaaa blaaa blaaa blaaaa"
okey ni memang nampak sangat orang yang xtahu. xmembaca. ortodoks. bila kata diet bermaksud xperlu makan. perlu sekat makan. makan sayur saja or roti or seangkatan dengannya. setakat ni memang aku akan bercakap pasal atkins jelah sebab aku memang study bab ni okey sikit. sebenarnya xkisah pun kau nak ikut diet yang mana satu. tapi sebelum mula tolong study sehabis yang baik sebab kalo xstudy kita xakan enjoy. kita akan rasa diet tu membebankan.


banyak kali juga dah aku buat. alhamdulillah memang memberangsangkan hasilnya cuma cuma cuma  aku ni nak istiqamah memang payah. sangat payah! angan-angan dan cita-cita bukan main besar melampau. bila ber…

~WWF~ Wordless Wednesday Ferana~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



S.A.M.A.N.A.H.S.I.R.A.J
pemergian tanpa diduga. semua belum bersedia. pergi membawa jasad sedang budi masih lagi dibicara. budi yang belum dibalas. malah budi yang tak mampu dibalas.
berehatlah wahai pejuang yang tabah. rebah bukan bererti mengalah. tetapi kerana cinta Allah.
semoga syurga idaman milikmu wahai bidadari. bertemu lagi disyurga kelak!

Merantau Ke Deli

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

orang kata xkenal maka xcinta. memang betul lah bila xkenal macam mana nak jatuh cinta kan? even ada je orang cakap 
"boleh je jatuh cinta. aku kawen dengan suami aku boleh je jatuh cinta lepas kawen"
tapi dia jatuh cinta lepas kenal kan? macam tulah perumpamaannya.

mula2 tu ramai sebut2 pasal buya hamka. teringin sangat kenapa buya hamka ni disebut2. apa keistimewaan buku dia sampai orang kata best sangat.  kelemahan aku bab buku ni bila ada orang kata buku tu best. tapi serius memang best. rasa gian nak baca buku-buku dia.
Merantau Ke Deli ni buku pertama yang aku baca. try and error.


permulaan penceritaan yang biasa pasal seorang lelaki yang biasa saja hidupnya yang merantau Ke Deli untuk mencari sesuap nasi. berjumpa dengan seorang perempuan yang amat dia cinta. berjanji setia sehidup semati akan sentiasa bersama. seorang perempuan yang setia. sangat setia sanggup bersusah s…

Insomnia

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Insomnia atau dikenali dengan penyakit tak boleh tido malam.
orang-orang kita selalu panggil xboleh tido malam tapi lebih senang sebenarnya nak kata insomnia.
masa sekolah menengah aku duduk asrama.
biasalah asrama memang xlekang dengan cerita2 hantukan.
bagi aku semua tempat ada cerita masing2. dan nak dikatakanbila kite sambung belajar kat IPT kebanyakan cerita hantu setiap asrama akan sama. kebanyakan memang sama.
korang xde create cerita lain ke?

eh bukan pasal hantu nak cerita. nak cerita pasal xboleh tido malam.
hahhahahaa
aku ada sorang kawan yang memang susah nak tido malam.
tapi dalam kelas xde lah pula dia tersengguk2 sebab xboleh tido.
setiap malam dia mesti akan termenung sebab tahu nak buat apa.
sometime setiap malam tu dia akan ternampak susuk2 manusia berjalan depan dorm.
bukan apa, lagipun dorm dia sebelah je dengan toilet.
tapi satu hari tu dia memang nampak orang jalan …