Posts

Showing posts from July, 2017

Selamat Hari Raya 2017

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam 26 Syawal!~ akhirnya rajin jugak aku. fuhhhhh!~ layan jelah gambar yang agak banyak xbanyak nieh.  raya tahun ni rumah aku tempat berkumpul adik beradik mama.


alhamdulillah penuh rumah yang macam dewan kononnya tu sebab ruang tamu panjang sangat. semua makanan of coss mama yang masak and upah orang masak. lauk-pauk:
1) lontong daun pisang 2) sayur lodeh 3) sambal kacang 4) daging ungkep 5) sup gear box kambing. -upah 6) Cendol - cik lina sponser 7) teh o panas 8) tembikai 9) jagung power 9) pot luck by each family 10) mee hoon
penuh satu meja dengan makanan alhamdulillah most of the family datang kecuali 2 family je xdatang. sebab keesokan harinya dah ada family day keluarga besar Hj Salijan. hari pertama memang xkeluar rumah gie memana. just tunggu orang datang makan je. dalam kol 11 dah ramai yang berkumpul. start makan dulu sebab rumah kiteorang dikatakan agak jauh dari yang lai…

Cerita-ceritu

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

yuhuuuuuuuuuuuuuuuu!~ lama benor menyepi. mood nak meng update tu xde. perangai bermalasan berleluasa. maka kesepian betul blog nieh. since puasa plus raya nak habis dah. draft entry raya dah lama ada cuma nak susun ayat tu belum lagi. plus icon blogger kat handphone nie crack. so, xdpt nak masuk gambar2. tu bertambah malas.
hari ni datang pun sebab nak berceloteh bebanyak sikit. nanti terbaca ingat lah. ape benda yang aku celotehkan. lebih kepada membebel barangkali.

semalam buat makan-makan sikit2. they called open house tapi aku just panggil makan2 sebab masak dua benda je. bagi aku kalau byk makanan baru aku panggil open house.
senarai menu : 1) ayam ungkep hijau  2) nasi putih 3) sayur lemak 4) ikan masin sepat goreng 5) sambal belacan 6) laksa penang 7) dadih 8) brownies 9) cheese tart 9) air sirap
xdelah varities mana. 2 menu je. laksa and nasi putih. alhamdulillah, siap seperti y…