Posts

Showing posts from February, 2015

LuaHaN Hati!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

tajuk je nak gempak... pedehal isi haprak... nak hapdate benda nieh semalam sebenarnya.. tapi kengkonon cam busy bebenor kan.. sbb arinie egt nak buat entry lain... disebabkan malas nak amik gmbar dlm fon transfer dlm laptop then bubuh penderif cucuk kt pc... kan jauh perjalanan tuh,...
owh lagipun minggu nie minggu yang memenatkan... *crying* aq rase sebab terkena jangkitan jem yang panjang ahad ritu.. tu yg body masih xbleh nak addapt sampai arinie... sebab dah 4 hari asyik bangun lambat jerk... dah azan baru terkulat2 nak bangun..kekadang tido balik...dah 6.30 baru dok terpisat2 nak bangun... balik koje xpyh cakap... gedebak..gedebum... psssttt!~ jgn ckp kat suami kite tau nanti

dah terluah puleks luahan hati tuh... actually bukan nie pun... okeyh masuk bab serius cikit... tapi ini mmg serius.. giler bapak serius...
tapi dah serius camnie xtahu pulak den nak ceghito camno... owh entry…

WisHList

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang::::

lama kan x hapdate? alahh!~ lagipun sape je nak bace belog haku nieh.. kalo dulu sebenarnya xkisah pun sape nak bace... sekarang tiap kali nak bukak belog mustyi tengok traffic... ahakkkzzzz... cam poyoozzz je kan...

haaa!~ sebut pasal wishlist... haku ade banyak sgt wishlist... wishlist before kawen... tapi rinie saje nak tayang menanyang wishlist.. tapi nie wishlist bebuku yang harus haku beli dalam mase terdekat... sebab... sebab... tazabar gilosss nak dapat baucer buku... nie yang terus terusan nak belajar sampai tua... sebab dpt percume rm250... sape nak bagi weyh... haaaa!~ gambo semua buku nie ehsan pakcik kesayangan hambo uncle google...

1) Ikhwah pakai jeans
aq dah lame sgt aim buku nie... aq xfollow belog die sgt... tapi fb and tuiter jep... tengok review semua best...

2) chenta

haaa!~ ponat den cari gambor buku tuh... haaa!~ buku tuh lah... penulis yang same... belog die pun b…

PoSt WeDdiNg!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

weeewiiiitttt!~ rajin kan??!~ pagi iolllsss sampai opis nieh hah... seghonok rase jalan raya ini seperti haku yang punya.... pssstttt!~ sebonarnyakan hakaq nieh banyak je kojenya ha!~ siap dh hade due date kena hantar sbb next week boss nak hajak gie jenjalan!~ eh!~nak hajak gie mengaudit jerk...die dah jemu nengok muke hakaq dok kt opis... kureng punya boss...
mesti kowang rasewww cam pehal minah sekoq nieh melalut meraban...tajuk post wedding dok melalut psl boss hajak gie makan hangin lah...hajak gie bercuti lah... dah lah... eh...biar gambau jer berbicara yerk... nanti cakap lelebih mencik pulek kowang kat hakaq!~

cian penantin dah berbulan lamenya baru nak hapdate kt belog... nak buat camno...tuan tanah kedaung nie pepure busy... saje balik umah lelambat... nak pikat boss supaya die bleh bg bonus selambak gunung santubong... dah gunung puleksss!~
sebenarnyakan pagi tu kiteorang terl…

Perginya Aku~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

P.E.R.G.I.N.Y.A A.K.U!~

perginya aku bukan kerana benci... apatah lgi menjauhkan diri... tidak sama sekali...
perginya aku... untuk diriku... hatiku... dirimu... hatimu...

sebelum jauh... sebelum tersasar... moleklah aku berhenti... jalan dengan lurus...
Tuhan... aku mohon kekuatan... agar terus berharap denganMU... agar terus meminta denganMU..
permudahkan segal... hanya padaMU... tempat aku mengadu...
(by gadis kampung)

*nie bukan hasil nukilan i...terasa cam best amik letak kt belog..tp i dh mention awal2...its not mine...so sesape yg terjumpe please dun band sy...hukhukhuk

~Doa~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

D.O.A
Jarak bukan pemisah... Kerana ada doa sebagai penghubung....