Posts

Showing posts from November, 2018

Doa Abah

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam Selasa!~ jangan terkejut kalau setiap hari ada entri. kadang ni sebab entri ber shcedule. kadang idea mari, terus laju2 tekat keyboard supaya tak lupa.

masa tengah baca doa, aku tiba-tiba teringat mama pernah cerita kat aku doa abah untuk aku. okey mata dah masuk habuk. sebenarnya macam nak tweet je kisah ni tapi aku rasa macam tak sesuai untuk aku cerita dimana-mana laman sosial yang aku ada. oleh itu, dengan kerajinan yang tinggi ni aku login masuk blogger untuk menaip kisah ni.
setiap ibu bapa pasti ada doa untuk anak-anak mereka. kadangkala ada doa khusus untuk setiap anak. anak juga doa yang secara random.
its happen this year. mama cerita kat aku, mungkin ini berkaitan dengan doa yang abah doakan untuk aku. tapi aku tak ingat waktu bila. yang penting waktu-waktu yang digalakkan untuk berdoa. rasanya sebab mama dan abah merancang untuk qiamulail terlebih dahulu. dan kemudian b…

Bukit Puchong, Puchong

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Hai!~ Salam Isnin. no monday blues okey. laju-laju update blog sebab dah ada hiking tempat lain, Bukit Puchong ni masih lagi tertinggal belum update. maka, rajinkan diri untuk update. gambar tak banyak sangat.
aku boleh buat kesimpulan, kalau kita pergi dengan orang yang suka ambil gambar, gambar kita akan banyak. jika kita pergi dengan orang yang biasa-biasa pasal gambar, maka tak banyak gambar bersama. atau gambar pemandangan pun aku tak banyak. tak sebanyak gambar masa pergi hiking bukit gasing hari tu.



pergi masa 21 Oktober 2018. hampir sebulan jugalah baru aku ada masa nak update. bukan apa, konon nak buat remark dulu lah. nak edit gambar dululah. at last, semua tak buat dan aku aku terus je masukkan gambar-gambar tu dalam blog. tension betul aku.


haritu aku pergi bertiga. wadah, temah and aku. terima kasih temankan aku hiking. ramai juga yang hiking sebab hampir-hampir tak dapat pa…

Dan Ketika Itu

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam Isnin!~ Hi November please be nice okey. berdebar rasanya bila November dah datang ni.

dah dengar lagu Zulin Aziz? dengarlah. lirik dia padu dan ringkas tapi jelas apa yang dia nak sampaikan.
sebenarnya dah lama nak buat entri berkenaaan dengan kes dia tapi hari ni hati tersangat bercampur-baur. tambahan di kala hari isnin mood bercampur baur ni bukanlah satu kombinasi yang padu tapi sendu. maka, ayuhlah kita membebel di blog. supaya boleh release sikit-sikit rasa walaupun bukan semua.

sebagai public figure, apa yang dia alami ini membuka mata semua orang termasuk juga aku. macam mana dia handle. dan how she's survive her life after all of this happen to her. buka mata dan hati setiap orang (eh bukan semua orang) bahawasanya setiap ujian yang Allah beri dan rezeki yang ditangguhkan pasti ada sebab. sebab yang paling jelas ternyata ia ada didepan mata \. ada rezeki yang lebih bai…