Posts

Showing posts from August, 2011

BeRTaHaN!~

Image
Bismillahirrahmanirrahim::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang::::


hype.... mesti sekarang semua orang tengah busy kemas2 umah... mengecat umah dengan wane baru... wane lame pun bleh lah... hahahhahahhaa kami pun busy gak... cetttt!~ nak gak konon busy tu... huhuhuhu xtau lah after nie sempat x nak meng'up date'kan blog nie... because i'm not blogger tegar.. sekadar mengisi ruang2 kekosongan jerk.... sebab pasti nie balik kg... tanam jagung... hahahhaa balik kg berayer... mungkin agak lame sedikit... alhamdulillah... baguslah... =)

tadie migrain aku datang menyerang... haish.... aku macam dah nak pitam.. tapi sabar jer... tahan jer kot.. kalau aku tido nanty kecian plak kat adek aku... jage gerai sorang2 jerk... kalau sampai tahap termuntah tu memang lah... actually ade ubat yg khusus tapi mane ntah ubat tu... hurmmmmmmm...... my mum always said that i'm so degil... sangat degilll... hahahhahaha minta maaf mama banyak menyusahkan... banyak benda yang aku xbleh makan.. huhuhuhu susu,…

MeRaJuKkahHH??

Image
Bismillahirrahmanirrahim::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::


rajinnyer die ber blog yer sejak akhir2 nieh..
hahhahahaa
bukan rajin mane pun..
terajin sedikit cume...
cettt!~
yolah tu...
alahai,rajinyer...rajinnyer!~




sape ntah yang meraajukkk nieh...
adekah mr tetttttt??
mr tuuuttttt
miss tiiitttttt
mrs toooottttt
segala mr,miss and madam kot...
hahahaha
ntah pape je nak merepek meraban,...
haish!~
fokus2...
mentang2 lah dah habis belajar...
dah xpikir nak dean lagi!~




alaaaaaaaaaaaaaaa.......................
semua orang boleh merajuk...
aq pun selalu merajuk..
tapi xpenah ade yang nak pujuk pun...




alah...pujuk diri sudeh...
blum mr.hubby yang layak untuk pujuk...
uwaaaaaaaaa
hahahhahaa


disuatu petang yg indah dan damai...
(damai ke kaedahnyer??)
mama kate kat aq goreng chempedok tu...
goreng je semua sebab nak bg abah bawak makanan untuk malam...
then,aq goreng..
pastu buatkan air and masukkan dalam termos...


tibe2....my mum kol my dad...
she ask her hubby where is he rite now...
my dad said he…

aCCiDeNT!~

Bismillahirrahmanirrahim::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang::::

hype!~
hihihihihihi
selalu bingung nak tulis ape ntah dalam blog nieh...
tapi bile x menulis banyak plak idea...
bile nak menulis keing kontang same like in somalia...

tadie citer wif my mum about somalia...
cian kat depa kan...
ish3!~
tengah becerite tibe2 teringat kat one of my classmate is from somalia...
agak2nye how about yassin and his family ek....
huhuhuhuhuhu

last week, ter'accident'....huhuhuhu
aku pun ta tau la salah sape ntah ek...
aku xlah salah sangat...
cumenye salah aku terempit cikit jek...
sebab mase tu aku cam lemah je...
nak balik umah cepat2 cikit...
huhuhuhu
aku u-tun kat depan...
then for 2nd u-turn ade moto and keta nak u-turn gak....
i'm in diving then iade moto nie tibe2 belok...
dalam hotak aku dah macam2 pikir...
huhuhuhuhu

aku pun break sekuat hati ku...
lebih 20kg kot...
hahahahhaa
memang sipi2 je kena moto dak tu...
aku ase macam dah telangga cikit...
dah…

CeRiTa CiNTa!~

Image
Bismillahirrahmanirrahim...::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::


cettt!!!!~ tajuk nk gempak kan..hahahahha
hurmmmmm,sebenarnyer xde idea la sangat nak berblog nieh...
tapi ade permintaan yag tinggi la plak..
hahhahahaa
poyooozzzz....macam ape2 ntah...


nak tulis ape nieh...
hatoiii!
cinta oooooo cik cinta...
huhuhuhuhuhu
tibe2 teringat plak zaman dahulu kala...
actually xla dahulu kala sangat kot...
it's happen last year...
teringat pun sebab benda tu jadi bulan puase...


malas nak ingat tapi teringat....
aku xtau hati aku...
keliru2...
"kita tak tahu antara dua"
huhuhuhuhu
macam chantek sangat la kan...
hyahahahahhaha
hurmmmmmmmmmmm,aku tanya ramai orang....
kat makcik aku pun aku tanya....
"antara orang yang kte suke and yang suke kite mane jadi pilihan hati??"
"mestilah org yang suke kita sebab die dah suke kat kite..."
"pilihlah orang yang suke kite...nanti xdelah menaruh harapan.."
macam dalam lagu tu kan...
"harapan hatiku untuk hidu…

~aNuGeRaH~

Bismillahirahmanirrahim....dengan nama Allah yang Maha pengasih lagi Maha Penyayang....lame rasenye meninggalkan blog yang kucintai...lalallalaa (^^) bukan nak kata popular tapi memang agak busy...sampai my mum said "ko nie busy kalah perdana menteri"...nak buat camne lumrah alam...ceh!~ poyozzzz girl in the world...

cube citer cikit sape yg xsuke bile dapat anugerah?!~ sila angkat tangan..."saya"..."saya"..."saya suke!~" ^^.... semua orang suke kan...huhuhuhu hurmmm,tapi tetibe teringat plak lagu anugerah aidilfitri...kenapa ntah...huhuhu xde kena mengena pun...nie dah lari tajuk dah nie...

ntah pape ntah mengarut dah nieh...tapelah...saje nak kongsi something....

"Ya Allah,sesungguhnya kesakitan yg Engkau kurniakan ini adalah satu anugerah buatku sempena bulan ramadhan ini aku redha YaAllah...Engkau tabahkan lah hatiku....Engkau kuatkanlah hati dengan ujian sedikit cuma ini dariMU...aku hamba yang Khilaf...aku hamba yang hina...tidak terki…