Posts

Showing posts from October, 2011

saya teringat!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

kenangan antara kita berdua mungkin sudah lame... bukan senang untuk mengingat... bukan mudah juga untuk melupakannya... akan tetapi apabila ia hadir... seolah-olah membangkitkan... satu rase yang saya sendiri tak tahu apakah ia!~ hanya Allah yang Maha Mengetahui segalanya...

"Ya Allah, damaikan hati hambaMu yang lemah ini Ya Allah...cukuplah cintaku dambakan hanya untukMu sahaja...jangan Engkau palingkannya...jangan Engkau buangkannya...Ya Allah,Engkau hadirkan die dalam hidup ini untuk memberikan pengalaman yang cukup indah buatku...aku pasrah...aku redha...sesungguhnya Engkau Maha Penyayang akan setiap hamba-hambaMu...Engkau tidak akan sama sekali membebankan mereka andai mereka tidak mampu"
malam yang sadis!~ terimbau kembali kenangan lama antara aku dan die.. cetttttttttttttttttttt!!~ siyes!~ tak pernah terfikir tapi tetibe terfikir... teringat sehinggakan mengalirkan air …

Luahan Hati

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasihh lagi Maha Penyayang :::


kali nie tajuk ade... tapi isi.. kosong!~ zero!~ huhuhuhuhu ntah lah kenapa ntah....

hurmmmmmmmmmmmmmmmm...... saya sentiase teringat.. saya dah hampir berputus asa... yezzzz!~ huhuhuhuhu tetttttttttttttttttttttttttttttttt!~

hati saya kosong ker? tak!~semestinya tidak... hati saya sentiase terisi dengan adanya Allah... sentiasa bersama2 saya ...terima kasih ya Allah... sentiasa bersama2 walau suke dan duka... walau susah dan senang.... walau sihat dan sakit...

selepas peristiwa berdarah kelmarin... berdarah la sangat!~ hihihihihihi hatiku berdarah... saya jadi pemalu dengan dia... saya jadi pasif dengan die... saya tak jadi seperti sebelum nie bile dengan die... bile saya tekan button kol... i'll off it again... bile nak hantaq mesej pun fikir berbelas2 kali... andai saya menghantar mesej pukul 12 a.m... i'll think bout it 2 hours before!~ hahahahha sangat lame kan???
after peri…

Terima Kasih Ya Allah

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


"Ya Allah,Ya Tuhanku terima kasih atas pertolongan yang telah Engkau kurniakan kepada diri ini...aku bersyukur dengan rezeki yang Engkau kurniakan sebentar tadie....walaupun aku sangat terkesima akan tetapi aku bersyukur Ya Allah Engkau menyelamatkan aku dari kecelakaan"

sekali lagi Allah menyelamatkan saya dari kecelakaan!~ terima kasih!~ terasa sangat bersyukur!~ rezeki... rezeki Allah....
mungkin kecelakaan ini sebagai penebus dosa?!~ Ya Allah,sungguh!~banyak sungguh kekhilafan aku selama ini... dalam keadaan jalan raya yg agak sibuk.. sebab budak skulah balik... bawak motor yang berwarne oren oren lagi!~ huhuhuhuhuhu 2 months ago pun motor oren!~ agaknyer memang xbleh bawak motor tu kot!~ kat pekan nie banyak simpang... simpang ampat.. simpang lapan...simpang sepuluh pun ade... ha!~u ollsz xde kan.. hehehhehehehehheehehe tiba kat simpang berhampiran skulah.. tetibe ade kere…

Comelnyer!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



nyam...nyam...nyam... cedapnyer... sesape yg berminat bolehlah kontek number shayer... 014-444 tekan-tekan xdapat... hehehehhehehe ce tengok muke die... huish!~ sangat geram!~ sangat2 geram...

his name is muhammad zulikhwan... umo 4 tahun!~ tapi daa sebulan xpie skulah... sebab die ta mau!~ iwaaannnnnnn... kaka rindu kat kamu!~ rindu nak buli kamu!~ rindu nak pelok kamu!~ rindu nak cubit pipi kamu yg sgt tembam!~ rindu nak babab buntut kamu!~ xsenonoh kan???!~ hihihihihi

mase nak amik gambar... "iwan jum kite amik gambar" "jum2" "cinie iwan amik gambar acik" "cube tengok muke kaka chomel x?" "xchomel pun!~" haish!~how could u cakap saya xchomel... saya tau awak jeleshkan saya lagi chomel dari iwan... hehehehehehehehehe

her parents always late come to pasar... they niaga in front of us.... then one day,his father dah nak terlanggar my mom …

A.N.G.A.H!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim::: :::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::
surat untuk angah yang saya kasihi!~



Angah!~ saya sangat rindukan kamu...mesti angah tengah busykan sekarang...meeting sane...meeting sini...then,p kelas lagi...ucu nak sangat rasa camtu tapi belum sampai masa lagi!~doakan saya ya my luvy angah!~seriously!~saya rindu sangat2 dengan kamu...engat x bile last kite jumpe?waktu angah amik hadiah kat umah orang...semua tu my mom's idea....memang ucu nak p umah angah bagi present tu tapi xsempat...mama kata "cakap je kat shuha,barang shuha tertinggal kat umah ade pada nana"..sebab tu org bagi mesej kat angah suruh datang umah amik barang tu....(>_<)


Angah!~ masa puase tu angah ajak orang jumpe tapi org minta maaf...org xsempat nak p jumpe angah...seriously!org memang nak sangat tatap muka comel angah...muka chantek angah tapi org minta maaf sangat2...mase tu org xsempat nak p jumpe angah...kite mesej2 dalam keta...mungkin dah j…

Come back

Image
::::Bsmillahirrahmanirrahim:::: :::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::

dia sudah kembali!~ huhuhuhuhu kenapa2.... apakah ia kembali untuk mengores luka yang dah lama terpendam..... "Ya Allah,kuatkan hatiku untuk semua yang akan bakal berlaku...sesungguhnya aku tidak kuat..." apakah ini satu petanda dia akan..... hurrrrrmmmmmmmm....

jangan menduga akan sesuatu yang belum pasti.... kite belum tahu samaada dia sudah berubah atau belum... terima dia seadanya... saya sentiasa mendoakan anda kembali... bukan kembali kepada saya... tapi kembali kepada Allah... sungguh!~ sayang saya kasih saya kepada dia kerana Allah selamanya... insyaAllah...aminn...

tetibe dapat miscalled.... memang sangat rindukan kamu... i'm not expected u'll call me after for a long time disappears from mylife... seriously!~saya rindukan anda kerana Allah... saya sayangkan anda kerana Allah... ukhuwah yang kita bina selama ini pun kerana Allah!~ xde sebab lain... bukan saya cint…

Permudahkan!~

::: Bismillahirrahmanirrahim::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::

alhamdulillah... segala puji bagi Allah.... Allahuakbar... Allah Maha Besar....

apabila Allah itu mahu menjadikan sesuatu maka... "kun fayakun" jadilah ia...
lepas dah sesiap mengemas umah...
(padahal cikit jerk pun)
saya p turun bawah...
bawah tanah la kot!~
(^_^)
mesej3 dgn org yg paling saya rindu nak bercerita...
sharing the caring my probs...
da lame xjumpe!~
saya rindukan awak k.maz...
realy miss u damn much!~
rindu nak wat perangai giler2 bile tension...
rindu nak jalan dari bilik ke bilik yg kite kenal bile kite dua ngantok nak study....
banyak lagi benda giler yg kite slalu wat!~
saya sangat rindu nak buat semua tu...
saya teregt2 kite blaja sesame masa final ritu...
saya rindu kamu!~


last week!~
i tepon tempat i blajar...
"macam mane dgn saya punyer tiiiiiiiitttttttt...agak2 saya bleh x??"
"susah la dik nak cakap...aduh!dah la nak kombo dah nie....tapelah…

Happy Birthday Pakcik!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim::: :::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyanyang:::


pada 20 tahun yang lalu...sepasang suami isteri telah selamat melahirkan seorang manusia yang bergelar anak....(^_^) kemudian,anak diberi nama pakcik...hehehehe alhamdulillah,kini telah berusia (agak2 berape ntah pakcik nieh!~)
pakcik!~ selamat hari lahir untuk awak pakcik....hepi bufday to u!~nak saya nyanyi untuk awak x??!~
"hepi bufday to u," "u was born in the zoo" "wif the mnkey n kangaroo" "hepi bufday to u"
waaaaaaaaaaaaaaaa!~ sedap kan suare ku!~ tettttt hahahaahhaha

saya ade adiah untuk kamu.... nak ke xnak? nak ke xnak? nak ke xnak? nah2!~

cube scoll lagi bawah... kalo rajin lah... - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - jeng... jeng... jeng.... tadaaaaaaa edited by my adek... huhuhuhu


alhamdulillah dah boleh dah letak gambar!~




kamu!~
saya minta maaf untuk kelahiran kamu yg ke 20...
kita dah semakin jauh...
saya xtau nak tu…