A.N.G.A.H!~

::: Bismillahirrahmanirrahim:::
:::Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::

surat untuk angah yang saya kasihi!~



Angah!~
saya sangat rindukan kamu...mesti angah tengah busykan sekarang...meeting sane...meeting sini...then,p kelas lagi...ucu nak sangat rasa camtu tapi belum sampai masa lagi!~doakan saya ya my luvy angah!~seriously!~saya rindu sangat2 dengan kamu...engat x bile last kite jumpe?waktu angah amik hadiah kat umah orang...semua tu my mom's idea....memang ucu nak p umah angah bagi present tu tapi xsempat...mama kata "cakap je kat shuha,barang shuha tertinggal kat umah ade pada nana"..sebab tu org bagi mesej kat angah suruh datang umah amik barang tu....(>_<)


Angah!~
masa puase tu angah ajak orang jumpe tapi org minta maaf...org xsempat nak p jumpe angah...seriously!org memang nak sangat tatap muka comel angah...muka chantek angah tapi org minta maaf sangat2...mase tu org xsempat nak p jumpe angah...kite mesej2 dalam keta...mungkin dah jodoh kan?!~ (n_n) kite same2 mesej at the same time kite same2 drive just difference destination rite?!~bile sama2 da kuar then bleh plak muncul idea senget angah!~(^^) angah nak jumpe sekarang!~i'm so sorry xdapat nak jumpe angah...mesti angah marah kat kite kan..kan3??!~

Angah!~
angah2!~egt x zaman dahulu kala time kite bebudak...mesti angah egt kan...kalau xegt org egtkan ae...(^_^) angah!~kite kenal mase form 1 kan...kite dok satu dorm..katil depan2...tapi mase tu kite rapat tapi angah lagi rapat dengan jaja...kite slalu makan sesama sampai form 4(the another form i'll cite later)...tapi angah lagi pandai dari org...kite xprnah satu kelas sampai lah form 4 kite baru 1 kelas...tapi org tetap sayang kat angah...angah,org xsgka after that kite xpernah 1 dorm tapi waktu form 2 kite kenal along!~tapi mase tu along rapat dengan angah sebab korang 1 dorm..jeles!~uwaaaaaaaaaaaa tapi kite ade jaja,yaya dalam tuh....

Angah!~
mase kite form 3 kite berpecah belah kan...yang kekal..along,angah n ucu!~kite 3 org je angah...jaja dah dengan org len...yuma dengan tettttttttttt!~fara,aja and yaya dh dgn org lain..kite xgado cube da renggang kan...semua salah orang ke angah?!~sampai sekarang org still pk angah...kalaulah org xtegur pasal tettttttttttt agak2 jadi camnie x erk?!~cian kat along!~die jadi mangsa keadaan...along selalu ngadu ape salah die sampai ade org benci kat die...semua nie salah orang!~kan3?!~semua org cakap dengan ucu..tegurlah..tegurlah..tegurlah..tapi?!~

Angah!~
tetibe egt waktu form 2 angah kena lantik jadi ketua kelas!~(^^)comeynyer angah shayer nie kan!~malam mase prep angah p pantri...tetibe angah p sane...angah cakap angah xmampu nak jadi ketua kelas...angah xpandai macam kawan2 angah...angah pendiam...angah xrapat dgn semua chekgu...tu alasan angah xnak jadi ketua kelas...angah egt x???dalam pantri tu angah nangis teresak2...angah ade cakap kenapa semua org xbleh nak faham angah...angah kata xbleh...xmampu nak pikul tapi semua org xnak dengar...angah!~mesti angah xsedarkan...sebab nie semualah semua kenal dengan Nur'ashuha binti A.Hamid a.k.a budak nasyed sekolah!~dulukan budak nasyedd almunawwarah dikenali ramai...pelusuk dunia tau!~(^^)

Angah!~
tetibe org jadi sebak!~cetttt...egt x masa kita bace surat along???along bagi surat kat kita..along kata "nie surat untuk adek2 along...bace masa aku kat rumah tau...jgn bace sekarang." masa tu kat meja kite tinggal kite berdua jer...yaya and along dah xde...after maghrib masa prep kita baca surat along..memula angah bace tapi lama2 angah masuk bawah meja...org tny tapi angah xnak jawab..org ekot angah masuk bawah meja..angah tny "tau x lagu nie???along bagi kita lagu salam yang terakhir"....org start bace surat along...serius!~memang sedih gile...hahaahha klaka..ntah pape je kan kite nie...bie org lalu meja kite pelik xde org..tapi cik yus je yg tny mana kita dua...tinggal kite dua je angah!~ mase tu along marah sangat kat org sebab x antar surat tawaran tu...die slalu cakap "kalo x mesti kita dah satu skolah..tulah ko!~"
tapi Allah tahu segalanya kan Angah....

Angah!~
org mintak maaf sebab xjadi masuk maahad....mama xkasi...sebab dapat sastera...musti angah nak pegi kan...kalo org tau org pujuk mama sebab abah xkisah...abah galakkan lagi gie maahad muar tu...mase tu cakap kat angah...angah kata mak pun xkasi pegi...tapi org cam sangsi cikit..musti angah nak sangat masuk sane kan...cian angah..akhirnyer kite tetap kat sta...memang sayang sangat kat sta...

Angah!~
egt x form 5???sampai sekarang org terkilan sangat....terkilan sebab buat angah nangis...andai masa boleh diputar..org akan lap air mata tu then,org ubah fikiran org!~angah,mata org da masuk habukssss!~masa tu serious!~org xnampak angah...perancangan Allah tu cantek kan...angah xpernah tertinggal buku...tapi petang tu ade tuisyen bio...buku angah tertinggal...masa angah balik hostel,org tgh kemas brg...angah terjumpe mama kat buaian then tanya knp...mama kata nana nak keluar hostel...angah terus salam mama and "kirim salam kat dia ae makcik"....angah terus p claz tapi air mata angah tumpah....

kite selalu makan sesama...masa form 5 kita sekali lagi xbaik dgn yuma...kita makan bertiga...sheila,org and angah!~tapi aritu after claz sheila termenung depan pintu....angah datang pun angah termenung depan pintu...
"shuha jums la makan..kite nak tunggu sape"
"jumss la..."
"terase cam canggung je nana xde...sunyi jer"
"dah la sheila"
esok pagi gie claz...yuma marah sgt kat org!~mase tu dieorg ade match softball berkumpul kat kantin....yuma jeling kat org!~huhuhuhu ntah lah...satu mase dulu kite rapat tapi ntah...xbleh cite kat cinie..bahaya!~angah faham2 lah yer...huhuhuhu then,fida n mira jumpe org...
fida : "nana,kenapa kuar hostel?"
nana : "ntah la fida" (sambil tersenyum)
miera : "locker kat bilik study pun biar terbukak jer..nak bagitau kiteorang la tu dah kuar hostel"
nana : "xlah miera...huhuhu sorry,terlupe nak ttp"
fida : "a'ah...lepas prep aku balik terjumpe shuha...shuha cakap kat aku ko dah kuar hostel...dia nangis sebab ko tau"
nana : "yeke??Ya Allah...(aku nak buat ape nie)
miera : "betul nana...paz claz pun die tengok je locker ko..korang kan kongsi locker....die dah rase kurang sangat"
nana : "terima kasih korang...korang tolong jage die untuk aku ae...tengok2 kan budak kecik tu ae..."
kita same2 kawad kaki negeri kat kota tinggi..kita sama2 pie karnival asrama...kite sesama pie langkawi..angah sanggup pujuk pn.asmah sebab nak gie sesama dengan org...cekgu dah aturkan..angah pujuk2 cekgu..pujuk and pujuk!~rupe2nye korang ade rancangan di sebaliknya...terima kasih angah!~yuma,lea,pipah,wani, and sesapa jelah.....9/12/2007!~insyaAllah org xkn lupe...

Angah!~
perkara yang buat org xbleh nak maafkan diri org...sangat xboleh...uhuhuhu rindu sangat kat angah!~sangat rindu waktu dulu2 bersama kamu...walau seketika tapi sangat banyak kenangan dengan kamu!~kamu sangat popular...saya menumpang kepopularan kamu...hehehehehe sampai sekarang....org masuk kuis pun sebab angah...org xnak kecewakan angah...org xnak angah sedih sebab org...dulu org dah pernah dapat farmasi kan...tapi org tolak sebab angah!~angah ajak org masuk kuis...tape...nanti kite sesama konvo ae!~doakan org tau dapat konvo!~

Angah!~
kite same2 mesti ade sangat terasa hati antara satu sama lain...org minta maaf sgt...org jahat!~macam2 dah org buat kat angah...sugguh!~org sayang angah kerana Allah....xde org lain boleh rampas sayang org kat angah...

suatu ketika dulu...mungkin saya tidak pernah untuk menghargai anda...
terima kasih untuk anda yang banyak membimbing saya...
membawa saya kejalanNya...
membawa saya mencintai kamu kerana Allah...
kamu adalah seorang sahabat...
seorang teman...
seorang rakan...
tempatmu tiada tandingan...

kamu sentiasa bersama saya...
tika senangnya saya...
tika susahnya saya...
kamu sentiasa ade...
untuk mendengar...
untuk berbincang...
untuk memberi....
sukarnya saya untuk menjadi seperti kamu...
kamu sangat istimewa...

saya sangat sayangkan kamu...
uhibbuhi abadan abada!~
(betul x erk)
walau jarak yg memisahkan kita...
tapi sayang saya tak pernah terpisah...
terima kasih Ya Allah mengurniakan sahabat sebaik dia...
"Ya Allah,pimpinlah hati kami kejalanMu...didiklah hati kami kejalanMu...tautkanlah hati kami sentiasa kejalanMu...sesungguhnya kami sangat perlukannya Ya Allah...tautkanlah cinta kami ini kerana Mu semata-mata bukan kerana harta..bukan kerana pangkat...bukan kerana keelokan paras akan ttp hanya keranaMu Ya Allah...Ya Allah,jika kami ini saling merindu,temukanlah kami dalam tahajjudMu...Engkau berikanlah sahabatku Nur'Ashuha kejayaan didunia dan akhirat...Engkau kurniakan Nur'Ashuha seorang pemimpin yang soleh untuk mengemudi bersama-sama kapal kehidupan mereka kelak..perkenankan permintaan hambaMU yang hina dan dina ini Ya Allah..hanya padaMu tempat ku mengadu dan meminta"

p/s::: saya xnak awak nangis lagi sebab saya...sebab saya sangat sayangkan kamu...

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Rasa Kecewa yang Diberi

Selamat Hari Wanita