Posts

Showing posts from March, 2018

Paling dan Paling

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Sabtu!~ takdelah post on time. on schedule je ni. hahahhahaaa tiba-tiba teringat tempat yang paling dirindui untuk travel.
aku suka cerita pasal travel. suka sangat. paling berkobar-kobar untuk aku tulis entri bila balik bercuti. balik berjalan. hari isnin mesti akan update terus. cuba try cari lebel travelling. mungkin sebab aku suka travel. suka berjalan. suka meneroka. suka tengok keindahan alam yang terbentang. dan aku tak sabar untuk berkongsi. bila baru-baru, akan ada satu perasan yang belum hilang. kalau dah lama-lama nanti akan jadi lemau. sebagai contoh entri semalam. dah basi dekat seminggu baru nak cerita. mood bercuti tu dah lemau, penceritaan tu jadi tak banyak. sebab hilang sudah rasa keterujaan.
ini apa yang aku rasa. lain orang lain muka. sudah tentu lain citarasa. kan?
semua tempat ada kisah masing-masing. tapi yang paling dirindui untuk ulang kembali adalah Penang…

Petaling Jaya - Kuantan - Terengganu - Kuantan

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Jumaat!~ esok dah cuti. semalam baru amik cuti. hari ni masuk kerja kemudian esok cuti lagi. terasa cepat betul masa berlalu. dan malas sungguh nak buka blog untuk bulan March ni. dah minggu ketiga tapi entri baru nak masuk dua. cuba sekurang-kurangnya tiga.

minggu lepas memang dah plan taknak pergi kemana-mana. rasa nak duduk rumah berguling-guling atas katil sambil marathon drama. tapi kawan aku ajak berjalan pergi kuantan. kenduri kahwin. kebetulan, kami pun kenal dengan pengantin, so pergi jelah dari takde buat apa-apa kat rumah. walaupun duit pun faham-faham jelah kalau dah hujung bulan. konsep aku, bila nak pergi jalan. pergi je. ada duit ke takde duit ke, kita kan kongsi-kongsi. insyaa Allah cukup. cuma, aku tak suka konsep orang buat hak milik kita macam hak milik dia. tu je. malas nak cakap banyak tapi boleh fikir sendiri, masing-masing dah besar.

selamat pengantin baru az…

Berkongsi Yang Perlu

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyanyang :::

Salam Khamis!~ sudah sampai ke pertengahan Mac baru ada rasa nak update kat blog. cepat betul masa berlalu. semua manusia terlalu sibuk dengan urusan dunia sehingga tidak perasan masa berlalu dengan amat pantas. mood membebel pun baru menjelma selepas beberapa minggu sibuk menguruskan karnival. sebenarnya beberapa hari saja yang melibatkan kesibukan diri aku. yang lain, urusan ahli jawatan kuasa yang lain.
"nana taknak ke update blog pasal karnival?"
"tunggu mood sampai nak update pasal karnival"
bila teringat balik, macam takda apa yang boleh di update pasal karnival. dan tidak tahu nak update pasal apa. maka. biarkanlah karnival hanya jadi memori di ingatan. kalau kerajinan bertambah, maka boleh lah dijadikan karya disini.
hampir sebulan jugalah tak update. bila idea sampai, takda masa. bila masa ada, idea tidak sampai. begitulah rutin harian.
nak membebel pun tidak …