Posts

Showing posts from January, 2013

In Progress

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengsaih lagi Maha Penyayang :::

insyaAllah...masih bermula... semoga ini adalah ilmu yang bermanfaat untuk dipelajari...:) xsemestinya nak kahwin baru boleh bace... ilmu itu xkisah.. xdikira pangkatnya itu ape... siapa... dan yang penting ilmu yang mengalir...
dah lame sebenarnya cari buku nie... almost in 1 year ago... alhamdulillah...walaupun bukan kepunyaan sendiri...
sebelum melangkah,perlu ada ilmu yang didukung... sebab kita nak bersama sampai syurga.. bukan hanya setakat setia ke hujung nyawa... Allahumma ameen... :)
dan ade lagi satu program terjumpa...
memang nak sangat!~ sangat!~ sangat!~ gie..tapi masalahnya belum mampu untuk gie... belum terkumpul duit pun nak gie...
seperti yang saya perkatakan tadie... xsemestinya nak kawin baru nak cari ilmu... persediaan yang rapi itu perlu... skill boleh diasah bila2 masa... insyaAllah...
preparation how to be a good daughter for our parents... how to be a good wife in…

niatlah kerana Allah

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
lama sangat dah xhapdate benda2 kat blog nieh...:( kalau bagitau mesti jawapan yang sama je kan...sampai naik jemu bosan dah nak baca...xsudah2 nak cakap busy2...busy...busy and busy...hehehehe sampai budak bilik saya cakap: " hari2 saya dah naik bosan dengar akaq cakap xsempat nak tengok running man sebab busy...busy...busy..." kureng hasem punya budak... :)
straight to the point keyh...ini hanya sekadar pandangan dan saya masih lagi jahil tentang ilmu...dan saya menulis tentang apa yang saya tahu...insyaAllah kita kongsikan bersama... apa yang salah kite perbetulkan...apa yang betul kite pertingkatkan.... insyaAllah...
apabila kite membuat sesuatu berniatlah kerana Allah...and hal tu kite semua sudah maklum bukan... dan hadis sohih yang pertama juga adalah bicara tentang niat... kenapa agaknya Rasullah menetapkan bahawa niat itu adalah yang utama?
sebabnya niat itu adalah per…

Half of SolemnizatIoN!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

i'm so sorry!~ lame dah nak hapdate nieh.. almaklum saje yer!~ mokcik nie busy bebenor!~ :)
bukan hape... keja melambak giler!~ tu yang xmenyempat2 nak hapdate... hukhukhuk kawan mokcik tuh sampai kena migrain!~ kecian die...banyak sangat keja... sampai kol 4 5 pagi ha die tidoq!~ hishhh2!~ kecian2... :( alhamdulillah mokcik baru kena skali untuk sem nieh... plezz behave yerk my migrain... :)
first of all congrate to my adek... she was found her mr.right for the future... alhamdulillah!~
tahniah2!~ tetibe nak main teka-teki!~ hahahhahaa cube cari where is my mum? tetttt!~ mengarut2!~
alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar... even agak kelam kabut cikit masa tuh.. sebab makanan jerk pun... macam xsangka... depa bincang kejap jerk... i lipat tisu xsampai satu bungkus kuts... mereka habiz dah bincang!~ my father said... "buat pe nak bincang lelama...masing2 dah tau pun sebenar…

Coretanku Untukmu!~

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ::: ::: By the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful :::

alhamdulillah... syukur Ya Allah atas ujian yang telah diberikan sempena tahun baru... memberikan aku peringatan... menyedarkan aku dari mimpi lena yang panjang!~
sebenarnya xsempat nak hapdate sgt pun... suke tau budget busy bebenor!~ actually, nie coretan kawan baik saya... saya macam tertarik... so, sy hapdate ler... hukhukhuk sorry okeyh!~ mustilah i dah mintak keizinan beliau... kalaulah kita ada hak untuk bersuara dihadapan pemimpin... memang lama dah saya bawak isu nieh...
and baru2 nieh i ade terbaca status somebody... dia nie setiap kali tahun baru pasti akan ditanya... apakah pendapat beliau tentang tahun baru tahun ini... dan dia memang seorang yang lantang apabila berbicara!~ memang best lah!~
"haramkan sambutan tahun baru" ohsem kan?!!~
melalut lah plak!~ okeylah... hayatilah apa yang cube disampaikan penuli…