Posts

Showing posts from May, 2011

MuJaHaDah SeoraNg WaNiTa.....

Image
Alhamdulillah, segala puji bagi Allah yang mentadbir sekalian alam... sekali lagi ana dapat mengembalikan tinta kehidupan yang tidak seberapa ini dengan izin Allah serta bantuan rakan ana... mujahadah seorang wanita... idea nie ana dapat selepas menghadiri kursus pembangunan keluarga atau dikenali dengan kursusu kahwin... kursus tu berlangsung selama 3 hari... dari jumaat sampai la ahad yang lepas... mujahadah seorang wanita:
hati kecil ini selalu berbicara... apakah yang akan terjadi untuk masa depannya... masa depan?? Gelap? Terang? Semua itu urusan Yang Maha Esa... Tapi hati ini sering tertanya-tanya... Siapakah gerangan yang sudi... Meletakkan diri ini sebagai suri hatinya.. Hati ini bermonolog kembali... Ya Allah.. Jika diri ini diberikan pilihan... Izinkan hamba ini memilih teman hidupnya...
Yang dapat bersama-sama.. Melayari kehidupan yang penuh onak dan duri... Betapa indahnya lagi jika diserikan dengan.. Keindahan hidup berlandaskan syariat... Apa yang dicari untuk kehidupan ini... Bukanlah seo…

KepaDa Kau Yang TerIndaH~

Sebuah ungkapan cinta
Ku ukir di hati gersang ini
Ku jaga
Ku simpan
Dan ku abadikan bersama jiwaku

Kepada kau yang terindah
Dengarlah dan tenunglah bicaraku
Kan ku pertahankan
Cintaku buatmu
Kan ku abadikan
Kenangan mesra yang kau bina bersamaku

Andai tiada lagi bicara cinta dari hatimu
Aku redha
Aku pasrah
Namun
Setitis air mataku yang mengalir keranamu
Bisa menjadi saksi ketulusan cintaku
Bisa menjadi saksi kejujuran hatiku

Kepada kau yang terindah
Lihatlah lirikan mataku
Yang sentiasa mencari bayangmu
Pandanglah tarian bicaraku
Yang seringkali mengungkapkan kata rindu
Dan mengertilah hembusan nafas dari jiwaku
Yang membawa seribu tafsir cinta buatmu

Kepada kau yang terindah
Mengertilah
Aku masih merindu
Aku kian menunggu
Merindu saat indah tika bersamamu
Menunggu kau kembali ke pangkuanku

Ha!!Kan dah....

Ini kisah benar. Kisah diriku 8 tahun lepas. Kali pertama aku jatuh hati pada seorang gadis. Dia tidaklah secantik model. Tak setinggi mana & chubby sikit. Orangnya boleh tahan comel. Senyumnya manis, punya lesung pipit di pipi kirinya. Perwatakan lembut & manja. Dengan suaranya saja aku boleh tergoda. Pada org lain, dia hampir perfect. Matanya redup tapi wajahnya selalu kurang bermaya. Bila berjumpa dia nampak lesu saja. Pandai orangnya, kewangan stabil.. Full package lah kiranya.

Aku? Aku menarik orangnya, begitu kata gadis-gadis. Tapi kawan-kawan melabel aku sebagai lalaki biasa tapi body boleh tahan. Aku punya ketinggian yang cukup, dada yang bidang (gadis-gadis suka, boleh buat bantal kalau nangis). Kewangan? Tu tak tentu. Kadang-kadang ada kadang-kadang entah la... Otak? Boleh tahan la, cuma aku malas sikit. So aku belajar slow2 (faham-faham la..extend 3 sem!)

Ok, gadis tu aku kenal melalui internet. Dunia tak sebesar mana, dah lama berchatting, baru aku ta…

HepI BufDayyyy!!!!

Image
hype!!!
tibe2 rase macam nak nyanyi plak..
hahahha
"hepi bufday to u...hepi bufday to u...
hepi bufday to u...hepi bufday to u"
nyanyi lagu bufday je pon...
tanggal 3 Mei lahirlah seorang bayi di perempuan yang comey sokmo...
3 Mei 1967...
tarikh lahir orang yang paling aku sayyyyaaaaaaannnnnnnngggggggg...
hepi bufday mama..
luv u,,,luv u...luv u...
orang lain xboleh amik luv saya untuk mama..

opssss!!!!sory terlupa nak say sori untuk post kali  nie..
okeh2!!!
sori guys...macam biase aku nie bab karang mengarang xroti...
xhebat..kalo hebat aku dah jadi penulis org kenal bukan aku yg kenalkan...
hurmmmm...
arinie bufday mak aku...
before gie keja egt nak peluk cium mak aku..
tapi mak aku tengah bersiap2 plak nk keluar..
hatoi...terbantut rancangan mulia...
hadiah nanti ae ma ae...
tunggu gaji masyuk...hahhahhaa
aku nak tanya ar kat korang kalo bufday korang perkara pertama sekali ape yg korang buat??
ha!!!!aku tau2...huhuhurrrreeeeeeyyyyyyyyy!!1
dapat gak korek rahsie u all ni…

SaPe Nak KaweN???!!!!

Image
hype!!!
awal2 sekali aku nak minta maaf lah...
andai ape yg aku tulis nie xbesh...
sbb aku mmg xpandai karang mengarang nieh...
huhuhuhu
hurmmm....
cube tanya kat semua orang sape yg xnak kawen...
kite tengok ade x yg angkat tangan..
tapi bile kite tanya sape nak kawen??
saya,saya,saya,saya,saya...
riuh gile satu dewan...
baik lelaki baik perempuan...
semua ade rase keinginan...
aku pon...hahahahhaa
nie sume jangkitan virus-virus nak kawen...
nie perkara biase jerk sebenarnye...
kanak-kanak dah meningkat remaja...
ceh!!jap2 remajakah aku???lalalalallaaa
matang cikit la kot dari korang...
lagi2 bile aku tengok gambar2 orang kawen...
huish!!!cm besh je...
xcaya??cube korang cube try test tengok...
pastu tengok orang nikah..
waaaahhhhhhhhhh.....
best2!!!hahahahaha
suke3!!!!!


dalam Al-Quran pun Allah ade berfirman pasal kawen...
banyak dalam surah An-nur...(cepat2 bukak Al-quran)
cube korang bace n bace terjemahannya sekali...(kena tengok dulu baru korang tau)
banyakkan...
tapi kite perasa…

KeHiLanganNya....

hype...
actually aku baru je kat cnie...
baru nak blajar bertatih2 menulis nieh...
dulu aku xsuke sangat dengan bahasa melayu nie...
sangat2 xsuke...
kalau suruh buat karangan memang selalu dalam kemalasan yg keteramatkan...
korang tengok bahasa aku pon tau...
lalallalalaa
tapi masa aku form 5 aku terjatuh cinta dengan die...
dunno lah...jap aku pk jap...
******* twink2...
tetttt...
sebenarnya aku terjatuh cinta dengan cikgu...
sbb tu lah aku pon trjatuh dlm kancah kecintaan bahasa nieh...
aku jatuh cinta kat cikgu nie lame dah...
sgt lame...
sejak aku f3 lagi...
cikgu tu pindah kat skolah aku time aku f2...
then die ajar dak kelas sebelah n boleh la dikatekan kelaz last..
1st impression aku kat die yg die nie sgt grg...
sbb kalo die ngajar kt sebelah tu mesti marah...
n aku pernah terserempak dgn die time tuggu turn nak masuk klaz...
die senyum kat aku...sukennnyyyyyeeee....huurrreyyyy...(n_n)
mase tu blom jatuh cinte lagi...
tapi suke...suke...suke....(cube korang buat sambil angkat…