Posts

Showing posts from July, 2016

MENARI

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


M.E.N.A.R.I


cubaan apakah ini?... berima tanpa henti.... lagu yang sama... lirik yang sama... bahkan ianya setiap hari... tanpa ditukar ganti... gendang gendut tali kecapi... kenyang perut senanglah hati... bergerak dan bergerak... menyanyi serta menari... mengikut rentak dan melodi... seirama... sang rama-rama menari tanpa henti... seronok barangkali... gembira sekali... seumpama lupa... terlalau bersuka malah beria... didalam perut empunya diri... yang sedang menahan lapar dari tadi...

Terima Kasih!~

Putri

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Halluuuu!~ cepat je dah habis syawal kan. haaaa!~ cepat kejar puasa 6 mana yang belum siap tu...
saja nak update sebab macam xde keja. dan kononya aku nak update nie ikut bulan. kalau bulan 6 maka jumlah post aku akan ade 6tajuk kalau bulan 7 makanya 7. tapi xtahu lah sempat ke idok nak capai ketujuh tuh. hahahahahaa

last week balik kampung. simptom xpuas balik kampung masa raya. its happen again. sebab perasaan macam ni lama dah xdatang. last datang masa balik kenduri kawin eira aritu. xtahu lah raya ni datang lagi.

aku xperasan sangat sebab sampai kampung dah lewat malam. plus sabtu pagi dah kena tolong pegi pasar. xsempat nak jenguk si putri. tapi instinct aku kuat yang putri ni dah xde. nak sedapkan hati sendiri.
 'adalah tu main kat mana-mana.'
even aku tahu dia xkan pergi jauh dari kawasan rumah. sebab tempat permainan dia memang dalam kawasan dapur rumah aku jer.
"nana,…

~WWF~ Wordless Wednesday Ferana~

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



H.E.A.R.T.L.E.S.S
semua benda yang aku buat. semua perkara. semua rutin harian. terganggu dengan masalah. xada hati.
semua.

Kawan Kopi

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Halluuuu!~ dah selesai ke puasa 6 ke  tu? sama laaa kita pun belum.
Selamat Hari Jumaat. yeaaaa!~ esok cuti. seghonoknyaaa..

cerita minggu lepas. minggu lepas punya cerita. hahahahaa nak update blog tapi aku xtahu nak update ape sebenarnya. nak tulis. tapi idea xde. muahaaaaa
last week adalah hari yang sangat kusut. xtahu kenapa. macam ada bebanan atas kepala. macam dah bersarang dalam hati. gituhhhh!
so, ape lagi ngedate jelah kita. rancangnya nak ajak kawan aku nie makan sushi. macam dah lama plak xmakan. (padahal sebelum raya ritu makan dah)
disebabkan dah makan kt open house rumah abang hana. kite mengopi jelah. serius, dia adalah kawan ngopi aku yang paling superb. walaupun dia dia kawan yang paling biadap. cerita pasal tu pasal ni.  pasal semua pasal. everything we share. everything.
share cerita jelah.


bukan dengan semua orang kita akan share cerita.
jenis aku, aku xpaksa orang un…

Selamat Hari Raya

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Hai!~ Hallluuuuu. ape macam raya tahun ni? huiiishhhh. seghonok aku tengok gambar semuorang. beraya sakan gituh weyh.

eh! Selamat Hari Raya Korang! Maaf Zahir dan Batin.


tahun ni raya biasa-biasa je. nak kata xmeriah. meriah. nak kata meriah. xlah meriah sangat. syukur masih dapat lagi kumpul sedara mara. kongsi cerita suka duka semua. yelah bukan senang kite nak kumpul reramai kan. masing-masing ada hal masing-masing. kita dengan hal kita. mereka pun ada hal mereka.


Tahun ni xlarat dah nak buat part by part macam tahun lepas tu. sebab gambar xbanyak mane pun. just banyak gambar selpieq je lebih. itu pun raya kedua baru keluar beraya. nampak kan? nampak-nampak kan jelah.


raya tu masak macam biasa je. benda yang wajib je masak. lontong, kuah lodeh, sambal kacang n daging. pastu malam tu buatlah bakar-bakar sesikit. just kambing and ayam je. itupun start 8 lebih dalam kol 10 dah siap dah.