Selamat Hari Raya

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Hai!~
Hallluuuuu.
ape macam raya tahun ni?
huiiishhhh.
seghonok aku tengok gambar semuorang.
beraya sakan gituh weyh.


eh!
Selamat Hari Raya Korang!
Maaf Zahir dan Batin.



tahun ni raya biasa-biasa je.
nak kata xmeriah.
meriah.
nak kata meriah.
xlah meriah sangat.
syukur masih dapat lagi kumpul sedara mara.
kongsi cerita suka duka semua.
yelah bukan senang kite nak kumpul reramai kan.
masing-masing ada hal masing-masing.
kita dengan hal kita.
mereka pun ada hal mereka.



Tahun ni xlarat dah nak buat part by part macam tahun lepas tu.
sebab gambar xbanyak mane pun.
just banyak gambar selpieq je lebih.
itu pun raya kedua baru keluar beraya.
nampak kan?
nampak-nampak kan jelah.



raya tu masak macam biasa je.
benda yang wajib je masak.
lontong, kuah lodeh, sambal kacang n daging.
pastu malam tu buatlah bakar-bakar sesikit.
just kambing and ayam je.
itupun start 8 lebih dalam kol 10 dah siap dah.




aku nak karang cerita aku pun bosan.
hahahhahaa
lagi orang yang nak baca.

raya kedua baru kuar beronggeng memasing sampai berejam weyh siap.
bile time nak kluar ade orang datang rumah.
layan lah kejap.
then, baru meronggeng balik kampung jap.



side mama tetiap tahun dalam kol 11 raya pertama tu ade family day.
alaaa jumpa2 raya jerk.
makan-makan.
chit chat.
gelak-gelak.
senyum-senyum.
tapi kiteorang xdapat pergi pun sebab ada marhaban lelaki and perempuan.
sadis betul.
xpelah. tahun depan ade lagi.
inshaaa Allah kalau panjang umur and ade rezeki.
jumpa lah kita raya nanti.


ok lah.
Terima kasih!
SHRMZDB
-NanaWahid-

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~