Posts

Showing posts from 2011

BeLaJar!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


setiap manusia pasti akan melakukan kesilapan... kesilapan demi kesilapan pasti berlalu... akan tetapi... manusia yang bijak... pasti!~ mengambil kesilapan lalu menjadinyakannya sebagai pengajaran... sangat manis... cukup rasa... pasti seronok...  "Ya Allah,aku mahu jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam...begitu jua dengan teman-temanku yang lain"

walaupun kenangan lalu... selalu menghantui... jangan dikenang sebagai angin lalu... ambillah ia untuk perjalanan yang baru... pengalaman adalah guru untuk perjalanan hidup...

ayah saya kata... "belajarlah selagi mampu...zahir mahupun batin...zahir itu kemampuan kewangan serta fizikal...batin itu semangat seseorang..." mak saya kata... "selagi mampu untuk belajar...belajarlah...jangan difikir tentang hal2 yang lain...apabila tiba masanya ia pasti akan tiba" saya plak kata... (kt adek saya larh..) "aku …

mampukah aku???

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

last week tengok final Solehah... Ya Allah,sangat teruja untuk menjadi seperti mereka... "Ya Allah jadikan aku seperti mereka...bersama-sama untuk menegakkan agama Mu yang suci ini..aku rindu kembali seperti dahulu..Ya Allah...jangan Engkau palingkan hati kami ini dari jalan kebenaran.."
and sekalung tahniah bagi mereka -mereka yang menang.. waaaaaaaaaaaaaaaa... dulu abah suruh saya masuk ustazah pilihan.. and absolutely lah saya xmampu lagi jadi seperti mereka... dan tidak akan serta pasti xakan dipilih...

ustazah pilihan ::::::::::: ade sahabat saya..bersama-sama mengharungi dunia dakwah.. susah senang bersama... dan itu adalah kemanisan berdakwah.. dan ia sangat manis.. sesiapa yang tidak melangkah ke alam ini... tidak akan mengerti erti kemanisan yang kami rasai.. dan ia tidak mampu untuk ditandingi... susah kami membawa makna... senang kami memberi sejuta rasa....


solehah …

get well soon!~(T_T)

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::





"Ya Allah,berikanlah kesihatan pada mereka-mereka yang aku kasihi...andai mereka tidak mampu untuk menghadapi Engkau berikanlah kesakitan itu padaku Ya Allah..."

get well soon abah...
i know u can...
insyaAllah kami akan sentiasa doakan untuk abah...
please be strong yeah!~
and u don't know that i love damn of much!~
and thanks a lot for being my lovely father!~


saya minta maaf andai diri banyak melukaimu...
saya minta maaf andai diri ini terlalu berdosa padamu...
saya ucapkan setinggi ucapan terima kasih...
jasamu tiada tandingan..
kasihmu tiada bandingan...
sayangmu tidak bertempat...
rindumu tiada pada ungkapanmu...
diammu tanda bersetuju...
setiap perjalanan hidupku tiada resahmu..
sentiasa percaya dan yakin padaku...
segala perjalanan yang ku pilih...
adalah terbaik juga untuk dirimu...
T.E.R.I.M.A K.A.S.I.H A.BA.H!~
i dunno how to depressed my love for u!~
but i know …

sangat rindukannya!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha pengasih lagi Maha Penyayang :::


"Ya Allah labuhkan rinduku padanya hanya kerana Mu Ya Allah...tiada lain selain daripada Mu Ya Allah" saya terindu kat tetttt!~ntah la..tetibe the feel comes to my heart and i always think in my mind...tengok nama pun jadilah...cettt!~cam dah tahap kronik giler dah nieh...
"Ya Allah jika die bukan yg terbaik Engkau catatkan buat diri ini...jauhkanlah bayangannya..jasadnya.." saya xnak  ingat kat die!~please let gone from my life!~now and forever...jahat giler ayat...kekadang kite xmau die pergi tapi Allah dah catatkan die bukan untuk kite...dan kite bukanlah yang terbaik untuk diri die...even kite dah jadi yang terbaik tapi kita bukan tulung rusuk yang hilang buat die...kite xmampu untuk melawan takdir!~
"Ya Allah,sesungguhnya hanya Engkau yang tahu segala isi hatiku dan Engkau juga Maha Mengetahui akan apa yang tidak aku ketahui" selagi mana kita belum dan …

Rezeki Oh Rezeki!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

bersyukur di atas rezeki yang telah dikurniakan poleh Allah keatas muka bumi ini.. huhuhu
cettt!~ macam budget bagus je kan ayat!~ hihihihihi kali nie nak kongsi rezeki yang telah Allah kurniakan kepada kami... rezeki di belakang rumah jer pun!~ hihihih let we check out ape yang ade at the of my home sweet home... cet!~ macam banyak jer kan...

1) look at the banana tree.. abiz dah menerjah ke arah jiran sebelah... tetibe bangun pagi kami tengok memang dah ke sebelah.. ke arah sekolah cine.. then,my parents back from the stall.. they are together tarik balik ke arah rumah... tarik gune getah moto... "1,2,3 tarik" "tarik" abiz dak2 skulah tu semua tengok.. depa pun dok mengikut.. "tarikkkkkkkkkkkkkkkk!~" nak tengok why teh tree going to the skulah?? lets we look it...
betapa besau buah die.. patut la tertumbang.. hidup kamu nie macam lalang lah!~ ups!~ i pisan…

Rayer Hati Time!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

ape punyer tajuk daaaaaa dekat half month baru nak post... tapi saya dah pung bagitau why i'm not in the post before... huhuhu yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!~ tettttttttttttttttt

petang yang hening ari sabtu yang lalu... on 5th Nov we're arrived at kg parit puasa... yeyeeyyeyeye!~ huraaaaaaayyyyyyy!~ "perjalanan jauh x ku rase... kerna hatiku melonjak sana..." kami naik 2 keta... gambar nie search in google keh!~ v v v v v v v v v v v v v v v v v
v v v v v
v v v v v v v
v v v v v v
v v v v v v v v v v v v v v
and one more keta...
nie pung search in google of my dear lappy!~

u'ollz bleh membayangkan keta aper kan.. hihihi memule saya cam malas nk bertolak petang.. konon nak bertolak malam wif my dad and sis... tapi my mom ask me nak gie naik aper... "mama memerlukan saya ker disane??saya xtau lah nak gie bile..kalau memerlukan saya gie sekarang" tetibe!~ "y…

Malas!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

sekarang memang kemalasan sedang melanda.. huhuhuhu antara sebab musababnya.. ceh!~ macam pape ntah!~ huhu 1. banyak keja nak kena buat... especially for my kazen's wedding.. and i really konpius... my makcik or my mom yang nak buat majlis nieh!~ hahahha tersangat busy.. huhuhu semua benda nak buat... and aritu on wednesday... saya and my mum pie balik kg tulun2 my aunti... becoz on the ceremony we're not here... and in my mom's planning... she wants sing a song for my kazen but she wasn't... maybe next week,we'll back again to bake cakes... they fall in love wif my cake during raya haji last time!~ hahahhaa (alamaks!~lupe nak post wat happen on rayer haji)
2. menguruskan segala hal ehwal peribadi... hahaha macam ntah pape kan.. atoyai... baru nak konvo fenin i... and actually,i won't told pakcik but i dah ter'told' kat die on 26 is my konvo... tapelah... …

i'tiraf!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

wahai Tuhan ku tak layak ke syurgaMU... namun tak pula aku sanggup ke nerakaMU... ampunkan dosaku...  terimalah taubatku.... sesungguhnya... Engkaulah pengampun dosa-dosa besar.....

dosa-dosaku... bagaikan pepasir... dipantai... dengan rahmatMu... ampunkan daku.. oh Tuhanku...
wahai Tuhan.. selamatkan kami ini... dari segala kejahatan... dan kecelakaan...
kami takut.. kami harap... kepadaMU... suburkanlah cinta kami kepadaMU... kamilah hamba yang mengharap belas dariMu....

Allah tempat kita mengadu..Allah tempat kita memohon segala keampunan..Allah adalah segala-galanya..."Ya Allah jangan Engkau palingkan hati kami dari terus untuk mencintaiMu dari segalanya...Ya Allah jangan sekali Engkau palingkan hati kami ini dari jalan kebenaran...Ya Allah terima kasih atas nikmat iman dan islam ini...kekalkanlah ia sehingga keakhirnya Ya Allah"

mood::: sangat sedih!~sayu!~semua ada!~ (u_u…

saya teringat!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

kenangan antara kita berdua mungkin sudah lame... bukan senang untuk mengingat... bukan mudah juga untuk melupakannya... akan tetapi apabila ia hadir... seolah-olah membangkitkan... satu rase yang saya sendiri tak tahu apakah ia!~ hanya Allah yang Maha Mengetahui segalanya...

"Ya Allah, damaikan hati hambaMu yang lemah ini Ya Allah...cukuplah cintaku dambakan hanya untukMu sahaja...jangan Engkau palingkannya...jangan Engkau buangkannya...Ya Allah,Engkau hadirkan die dalam hidup ini untuk memberikan pengalaman yang cukup indah buatku...aku pasrah...aku redha...sesungguhnya Engkau Maha Penyayang akan setiap hamba-hambaMu...Engkau tidak akan sama sekali membebankan mereka andai mereka tidak mampu"
malam yang sadis!~ terimbau kembali kenangan lama antara aku dan die.. cetttttttttttttttttttt!!~ siyes!~ tak pernah terfikir tapi tetibe terfikir... teringat sehinggakan mengalirkan air …

Luahan Hati

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasihh lagi Maha Penyayang :::


kali nie tajuk ade... tapi isi.. kosong!~ zero!~ huhuhuhuhu ntah lah kenapa ntah....

hurmmmmmmmmmmmmmmmm...... saya sentiase teringat.. saya dah hampir berputus asa... yezzzz!~ huhuhuhuhu tetttttttttttttttttttttttttttttttt!~

hati saya kosong ker? tak!~semestinya tidak... hati saya sentiase terisi dengan adanya Allah... sentiasa bersama2 saya ...terima kasih ya Allah... sentiasa bersama2 walau suke dan duka... walau susah dan senang.... walau sihat dan sakit...

selepas peristiwa berdarah kelmarin... berdarah la sangat!~ hihihihihihi hatiku berdarah... saya jadi pemalu dengan dia... saya jadi pasif dengan die... saya tak jadi seperti sebelum nie bile dengan die... bile saya tekan button kol... i'll off it again... bile nak hantaq mesej pun fikir berbelas2 kali... andai saya menghantar mesej pukul 12 a.m... i'll think bout it 2 hours before!~ hahahahha sangat lame kan???
after peri…

Terima Kasih Ya Allah

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


"Ya Allah,Ya Tuhanku terima kasih atas pertolongan yang telah Engkau kurniakan kepada diri ini...aku bersyukur dengan rezeki yang Engkau kurniakan sebentar tadie....walaupun aku sangat terkesima akan tetapi aku bersyukur Ya Allah Engkau menyelamatkan aku dari kecelakaan"

sekali lagi Allah menyelamatkan saya dari kecelakaan!~ terima kasih!~ terasa sangat bersyukur!~ rezeki... rezeki Allah....
mungkin kecelakaan ini sebagai penebus dosa?!~ Ya Allah,sungguh!~banyak sungguh kekhilafan aku selama ini... dalam keadaan jalan raya yg agak sibuk.. sebab budak skulah balik... bawak motor yang berwarne oren oren lagi!~ huhuhuhuhuhu 2 months ago pun motor oren!~ agaknyer memang xbleh bawak motor tu kot!~ kat pekan nie banyak simpang... simpang ampat.. simpang lapan...simpang sepuluh pun ade... ha!~u ollsz xde kan.. hehehhehehehehheehehe tiba kat simpang berhampiran skulah.. tetibe ade kere…