Posts

Showing posts from December, 2015

Hai Langkawi 1 !~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Haiii!~ jumpa lagi dalam sebulan sekali. muhahahaha nak up story tapi xde story mory yang menarik. so, hold lah dulu. Langkawi ni pun xde lah menarik mana tapi this is the best experience!~ bile pergi tanpa perancangan yang rapi and semua unexpected planning. haaa!~ giler x giler kau. kalau anda berani and rasa sanggup nak hadapi duduk meja kaunter berejam. boleh je. silakan buat plan cam kiteorang yang xde planning.

sebenarnya perancangan awal nak gie Penang je. memang dah lama teringin sangat nak jenjalan kat sana. kengkonon travelling ala2 hipster laaa kan. amik gambar pacak kaki kat bangunan. eh!~ hakaq hidup zaman hipster mesti laaa menghipsterkan diri juga weyh. sebab tigadarapingitan ni mengamalkan konsep dengar cakap orang tetua. "alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan" tu yang langkah panjang ke Langkawi. itupun setelah cuti kiteorang diluluskan. ka…

Panglima dan Puteri Kayangan!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Pada zaman dahulu, disebuah kampung yang agak suram dan seram pada keheningan malam. terdengar2 lolokan anjing dan anjing berkeliaran. ada seorang pemuda yang bekerja diistana kayangan. nama diperkenalkan kepada rakyat umum adalah sang Panglima Kacak. eh! malas lah nak mengarut pepanjang sebab idea macam dah terkontang pulak tetiba. 

Kepada yang berkenaan, maaf dipinta sebab cerita nie memang dah basi dah boleh jadi sejarah dah tapi hakaq baru nak up jadi cerita. nampak sangat kan ketinggalan zaman? permulaan cerita pun 'pada zaman dahulu'. kira ada kena-mengena lah tuh. 


Taraaa!~ inilah si panglima dan Puteri Kayangannya. xsudah2 cerita pasal puteri kayangan before kawen. seronok gelakkan depa nie.dedua kuat berangan.sorang berangan puteri kayangan yang lagi sorang berangan putera raja. haaa!~ hamik memang kawen dengan putera dan puteri. 


tahniah korang!~ really adore dengan car…