Posts

Showing posts from November, 2012

buat GemPak!`

::: Bismillahirrahmaniirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


ade sesuatu yang terpendam... rase kecewa... sedih... gembira... semua ada...

ada sesuatu yang nak diceritakan... tapi... tunggu saat dan masa...

ade sesuatu yang terbuku... biar Allah yang tahu... :(
belum timbul mood untuk bercerita...

# seronok rasenya bermimpi berada dimekah...tambahan pula perkara yang paling diingati berdoa dijabal rahmah...terasa sangat seronoknya jika itu menjadi kenyataan...
#menerima tetamu yang tak disangka...unexpected...(riak muka yg biasa tapi dalam hati melompat gembira)

aku yang tak faham

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

kenapa ntah dengan diri nieh... hurmmmmm....serius... tetibe... malu tau x!~ malu malu malu malu malu malu malu!~
send mesej..
then the other side reply...
termenung seketika...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


haish...
kenapa lah boleh terhantar mesej macam tuh...
serius sangat malu...
sampai xreply that mesej..
uwaaaaaaaaaaaaa

mesti 'pakcik' tuh fikir...
saya adalah perempuan yang tak tahu malu...
perempuan yang xtahu nak memahami keadaan...
seorang perempuan yang xxtau kondisi...
uwaaaaaaaaaaaaaa


tulun...
tulun...
tulun...
tulun...


rase macam nak nangis...
giler ko nak reply mesej tuh...
huhhhh!~
haish...
macam mane nieh...
hatoyaiiiiii..

dushhh3!~
tumbuk lelaju kat pipi...
uwaaaaaaaaaaaaaa


malu...
malu...
malu...

hopefully, that 'pakcik' can read this...
hukhukhuk
then terangkan ape pandangan die tentang..
'perkara' berke…

berusaha :)

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

banyak sangat perkara yang nak cerita... tapi.... macam el secretario jerk... tapelah... sampai tak tau nak pilih cerita yang mane satu... huhuhuhu

sebenarnya lama dah berusaha... berusaha untuk menghafal lagu nieh... tapi belum mampu.. hukhukhukhuk sebabnya jarang dengar... nak tukar lagu..
tapi baru je lepas tukar haritu.. hurmmmmmmm....... tape... insyaAllah berusaha dengan gigih... untuk menghafal... yeaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!~


cube dengar... Ya Allah,sangat mendamaikan... lagi2 baca dalam suasana pagi yang sunyi.. (sebab ramai yang kerja)
tengah berusaha untuk menghafal... beserta makna...
makna yang sangat bermakna... :) "Ya Allah, permudahkan proses penghafalan kami Ya Allah"
solat rezeki atau dikenali sebagai solat dhuha... xkiralah samaada rezeki dari sudut kekayaan.. bahkan, kesihatan,kelapangan dan masa.. itu juga adalah rezeki...
selalu kita dengar,xcukup masalah n…

bila kami xde kerja

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

bile kami yang senget nieh xde koje... ginie la gamaknya...

dua ore nie memang.. budget je lebih.. haha yang geramnya gambar xterang... huh!~
nak tengok lagi ??? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * V

tibe2 ade plak sekoq butakkkk... dah lah makan ice cream sengsorang!` ggggggrrrrrrrrrrrr!~

muka dah lah macam xpuas hati... ika plak muka control cun.. ceeewaaaaahhhh!~ (sebab semalam dah kena ngurat kan)


yeaaaahhhhhhhh!~ muka yang neutral... walau tanpa bedak... cehhh!~ budget putih leeeeerrr tuh!~
















ika macam nak mengurat plak... ayat gediksss (i ta

Bila Rindu ~~~~~~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

bila rindu  terkenangmu sayang terasa sayu... syahdunya jiwaku.. bila malam makin kelam... jauh terbang jiwaku melayang... aku rindu sentuhanmu ku rasa sayu... inginkan jiwamu selubungi jiwa ini... bawaku dalam pelangi... melepasi batas ini...


kenal x lagu nie? tipulah kalau xkenal... kengkadang bila kite rindu some1 else teringat kat lagu nie... haha!~ budget ade orang nak rindu kat i lah tuh!~ hukhukhukhuk (tersedu sedan)

satu hari tu ade terbaca satu status kat fb... (berpengaruh betul laman SOsial sekarang nieh)
"kalau kite rindukan seseorag,bacalah Alfatihah...semoga rindu kita itu akan memberi keberkatan..."
the another one...
"bila kita rindukan seseorang...sebelum kita tidur hembuskan nafas dan katakanlah bahawa kita rindu dan sayang mereka kerana Allah...insyaAllah angin akan menyampaikannya..." (yang kat atas nieh xsilap dato' fadzilah kamsah kuts yang habaq mai…

~ red velvet cake ~

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ::: 

entry ini di tujukan khas buat... adik saya yang jauh dimata dekat dihati...
cewaaahhhhhhhhh!~ ayat propa giler... rase nak temuntah... hahaha

hurmmmmmmm,hari xtahu lah mood ape yang melanda... rajin bebenor nak wat kek... actually,time ujan tadie cari resepi... jenis tuan tananh kedaung nieh... kalau nak buat sesuatu nak yang sonang jo... sekali nengok sonang jo rupanya kek nieh ha...

ape lagi suruh my PA salin resepi... (bagetttt siap PA bagai) then malam my PA pun pie lah cari barang yang takde tuh... dan malam pun siaplah kek red velvet tuan tanah kedaung...

biase lah...tuan tanah kedaung nieh kena masuk kelas... kelas hias menghias bagai nieh... sebenarnya ade dua versi... memula nak buat cupcake jerk... jenuh lah mokcik nie ha mencari cup for the cake xjumpe... gorammmmm jo raso nie ha...

macam pavlova yang lepas tuh... (baru pandai masukkan link!~ ) (give me a big clap...yeeeeaaaa…

Kenapa dan Mengapa

::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


pada suatu hariii... cehhh!~poyozzznya... xdelah saja... suke tanya kenapa dan mengapa... then? then? then

macam xde kena mengenakan? serabuttttt!~ haish.. xtau lah kenapa ntah ini berlaku... please move away from inside of my heart... it's hurt okeyh... sy xperlukan perasaan itu... cukuplah selama ini perasaan yang telah Allah kurniakan....... (ape yang direpekkan?)

1) kenapa perlu perasaan cemburu? >> dah diperjelaskan....sama seperti dahulu...xsuka dan xpernah suka sebab ia sangat menyakitkan... kenapa perlu berlebihan...aduhai...selama nie xde kisah pun dengan siapa mereka berkawan... wanita mahupun lelaki xpernah kisah...kenapa harinie perlu sangat kecewa... rasenya perasaan tersebut tidak perlu kotss...biarkan ia berlaku begitu sahaja... >>> orang kate cemburu tu tandanya sayang...mengapa perlukan cemburu untuk menandakan sayang?!~ >> watever...malas nak f…

akhirnya!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

alhamdulillah... akhirnya apa yang dirancang menjadi jua akhirnya... (laju gile menaip!!~) (baget!!!!)
walaupun ia xlah sekacak yang lain... alhamdulillah... semua orang dapat menerimanya... betapa gembira... lompat2 sambil muka tersenyum menayangkan gigi rabiit!~

jeng jeng.. jeng.. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * (penah x scroll down) memang hobi...


tu yang saya kata... saya membuatkan ia xkacak... tapi yang penting shedappppppppp!~

iniah hasil pavlova yang tidak seberapa saya... hukhukhukhuk




#kalau rajin petang nie adalah giliran cik pizza...tapi mama yg tolong buatkan doh..i xpandai!~hehe hari2 buat makanan yg sedap2...dah la dalam prosess...hukhukhuk