~ red velvet cake ~

::: Bismillahirahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ::: 


entry ini di tujukan khas buat...
adik saya yang jauh dimata dekat dihati...

cewaaahhhhhhhhh!~
ayat propa giler...
rase nak temuntah...
hahaha


hurmmmmmmm,hari xtahu lah mood ape yang melanda...
rajin bebenor nak wat kek...
actually,time ujan tadie cari resepi...
jenis tuan tananh kedaung nieh...
kalau nak buat sesuatu nak yang sonang jo...
sekali nengok sonang jo rupanya kek nieh ha...


ape lagi suruh my PA salin resepi...
(bagetttt siap PA bagai)
then malam my PA pun pie lah cari barang yang takde tuh...
dan malam pun siaplah kek red velvet tuan tanah kedaung...

kek

biase lah...tuan tanah kedaung nieh kena masuk kelas...
kelas hias menghias bagai nieh...
sebenarnya ade dua versi...
memula nak buat cupcake jerk...
jenuh lah mokcik nie ha mencari cup for the cake xjumpe...
gorammmmm jo raso nie ha...


macam pavlova yang lepas tuh...
(baru pandai masukkan link!~ )
(give me a big clap...yeeeeaaaaaa!~)
memang ku akui sangat xchantekk...
tapi kejap je dah sold out...
huhuhu


kek nieh?
tunggu komen dari si cilik!~
hahahaha
biase ah coz die dah warning awal2...
jangan sampai hangus cupcake tuh macam for the 1st time...
hukhukhuk
jenuh mokcik menengok cake tuh setiap masa...
alhamdulillah xhangus...


 hanya tinggal 8/16...
maknenya separuh lah of the cupcake dah dimakan...
yang banyak dimakan after baked...
tengah panas2 tuh ade orang dah makan 3 and above...
sape lagi kalau bukan tetttttttttttttt!~
hahahahhaha
badan je kuruih...
makan banyak...


decoration of this cake credit to me & ika...
memang jenuh la mokcik berdua nak buat nieh...
gelak2 je lebih..
deco2 xkemana jer...
sebab ade banyak benda yang xkena masa deco...
ntah paper jerk...
nak buat macam mana...
'bertuah' lah sape dapat kami nie ha!~
tettttttttttttttttttttt!~


ada permintaan pavlova lagi....
tunggu la next week yehhh....
kecian plak adek yang jauh dimata...
wekkkkzzzzzzzzz!~


#kenapa rasa macam buat karangan darjah 3?hukhukhuk mula berjogging bersama keluarga...cewaaahhhhh!~haha dulu jongging sengsorang...sekarang dah berteman....lame dah xjogg..juz beraerobik kat umah jerk...bersama2 menyahut seruan kerajaan...1 hari 1000 langkah...JOM KAWAN2!~



Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Rasa Kecewa yang Diberi

Selamat Hari Wanita