Posts

Showing posts from 2013

ujian di saat berujian

Image
::: Bismillahirahmanirrahim:::  ::: dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ::: 

Hyep! Nak menulis entry yg sangat pendekssss... Pendek ke?!! Wait n c yeaahh....
Aku xtau lah... Tapi xbaik mengeluh kan... Hurmmm... Bermacam-macam yang melanda beberapa hari nie... Hurmmm.... Yg paling membuatkan i tersgt tension dgn roomie nie... Membuatkan aku menangis teresak2.... Cm ntah pape je kan... Nak buat lagu mano.... Aku jadi sedih plakssss.... Sbb nya aku nak blajau.... Please laaa fhm ye adizkssss.... Hakaq ko nie nak exam... Dengan pakcik migrain lagi... Last2 aku lari gie bilik k.alyaa... Sambil2 tu bergenang air mata.... Berlinang2.... Mencurah2! Merepekss daaaaaaaa...
Xbleh laaa kalo bab2 cmnie sbb sy bawak harapan mak n ayah.... FSy pegang amanah.... Sedih mak jemah...
Beberapa hari nie mslh biase aku menjafi2.. Kali cam lebih teruk... Actually ramai dah nasihat suruh gie cek kt pakar.... Tp aku yg xnak.... Ala2 gediwwxxx gitu.... Huhuhuhuhuhu Sampaikan... Tengok ape…

siapa yang lebih dekat

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
hyepp!~ before tu aku nak menjawab beberapa soklan yang ditujukan untuk i... cetttt!~ budget famous deamous ler tuuu.. hukhukhukhukhukhuk
hurmmm... ade yang bertanya kenapa masih bukak blog nie sedangkan ade blog baru... hurmmmm... actually... blog baru tu ramai sgt yang memerhati... especially my aunty... n ade yg monitor blog tu... hukhukhukhuk i xtertekan pun dengan semua tu... tapi kat cinie hanya orang2 tertentu je bace.... cettt!~ macam ade bace je ccik nana oiiii...
tettttttt!~ bertukar tajuk... ahakkkzzzzz...
hurmm... minggu lepas adalah minggu ujian... ade ujian bersama sahabat... ujian dengan tittutttiittteetttt... ujian keluarga...
apesal aku cam skema bebenor?!~ aiyoooooo!~ hurmmmm... actually yang paling buat aku terkesan dgn org tulaaa... malas nak fikir gaksss... tapi tetibe ade ujian yang mendatang... my adeksss kol menangis2... hukhukhukhuk
then, abah kol... abah kate it …

cara melepaskan rindu

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

hye!~ hurmmm... biasalah kalau banyak kali kat sini... bermakna banyak masalah hati yang berlaku!~ huhuhuhu nak memulakan pun sadis... xtau nak nangis ke bergembira.... tettttttttttttt!~ bertukar!~ ahakkkkzzzz... ini semua memang poyosss...
tetibe tadie terpost cmnie plaksss... bila masa mengada-ngada datang cmnie lah jadinya... ahakkzzzzz!~
hurmmm... aku xtau lagi dah cmne cara nak melepaskan rindu... ecececehhhhh... rindu-rinduan puleksss... xpelah...bukan ade orang lain nak baca pung...
xtau dah kenapa dah lain sangat sekarang nie... memang nampak lain lah... aku yang lain ke? ke tett yg lain? dunno lah... eh!~ tetiba pulakss kan... tettttttttttt!~ tukar2...
ada banyak cara kite boleh melepaskan rindu... xsemestinya kol... mesej ke... jumpe ke... hokeyh!~ melainkan korang tu suami isteri... boleh lerr asyik nak jumpe... tapi kenyataan yang i tulis nie general keyh... not only for coupl…

menangis dan terus menangis

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
tetibe joo rajin bebenor nak menghapdate... actually, tgh dapat idea... :) terima kasih Allah atas idea yang diberikan...
hurmmm.... bile kite kecewa... bile kite sakit hati... bile kite kecundang... bile kite marah dan terlalu marah... rasenya benda ape yang paling rasional untuk buat time tu? yess!~ menangis...

dengan menangis i believe it may help u to reduce ur feeling... cube try test... dedulu cam xpercaya sangat... what the nonsense just crying? then, i'm trying... it's really deserve it... insyaAllah... sebab waktu nangis kita akan sambil berdoa... trust me!~ percayalah kat cik nana skali nie je pung xpo!~ hihihihi
haku nie pung kalau datang mood yang xbrape nak betul... menangis... menangis... n menangis... down bile buat akaun? xpayah cakap... sampai boleh fikir... it is enough until now... kenapa aku ditakdirkan untuk amik akaun? profesional course yang aku memang tahu …

alhamdulillah :)

Image
::: Bismillahirrahmannirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
alhamdulillah!~ alhamdulilah!~ b4 that... b4 that... maaf yer... bukan i nak lupekan awok sebab dah ade yang baru... sedangkan yang baru pun i xterhapdate... maafkan saye yer awok!~ ahakkkzzzz!~
nak lompat!~ nak lompat!~ twingggg2!~ twinggg2!~ sukanya saya~~~~ saya tengah bersorak kegembiraan!~ nak lompat lagi... xkira laaa bangunan nie nak runtuh ke hape ke... ade haku pedulik? nak lompat!~ suka... suka suka...
kalo k.alyaa nampak nie mesti die kate aku gile!~ gile sebab buat asignment ibg!~ stress weyhh!~ dah bape hari aku berkampung kat cc n library... sadis kan cite aku? hukhukhukhuk pastu kan ade seorang hamba Allah tu kan... xpayah la cite aib orang... hahhhaaa saje nak wat gempak... biarlah die nak hape ke kat orang2 yang die xsuke... yang penting die bahagia!~ cetttt!~ nie ayat sarkastik gilossssss...
sebenarnya niat hapdate nie sebab... dah berjaya tukar lagu yang memang aku nak…

cinta yang pasti!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

~Cinta yang Pasti~
Allahu...Allahu... setiap masa... setiap saatnya aku didunia... sentiasa perlukanMu Allah... jangan Engkau sekali-kali meninggalkan aku keseorangan...
tertawanya aku... menangisnya aku... hibanya aku... sentiasa perlukanMu Allah disisiku....
aku ini insan berdosa... aku ini insan yang hina... aku ini lemah tanpa cinta... hanya cintaMu Allah yang aku damba...
peganglah hati ini... belailah hati ini... didiklah ia mencari cinta yang satu... jangan tenggelamkan hati pada cinta manusia...
berilah cintaMu Allah... cinta yang aku tahu abadi... tiada galang ganti... tidak akan mati... semoga cintaMu Allah mekar dihati...
sehingga kita bertemu nanti... disuatu hari yang pasti... hanya Engkau yang tahu bilakah terjadi...
aku pasti... cinta Ilahi... cinta yang sejati...

- hasil nukilan sendiri- - sungai petani/ homestay- - 25/05/2013- - 2.13 am-
xtahulah kenapa lately nie banyak bermadah...biasenya hanfong …

Perjalanan...

Image
::: Bismillahirahmaniirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

perjalanan ini aturan Allah... kaki terus melangkah... berterus sehingga terjumpa... jumpa antara dua... lalu hati bertanya... apakah pilihannya??
seringkali bermain dihati... pemikiran juga semak... penuh persoalan demi persoalan bertamu...
walau bukan diminta... lalu... kutanya Allah... lalu... Allah lantas memberikan jawapan...
disaat itu... diwaktu itu... kaki diatur memulakan langkah... langkah dihayum... setapak demi setapak...
lalu... kutepuk bahu... "selamat berjuang!"
inilah jawapan yang terbaik... akhirnya inilah jawapan... yang diterima...
terima kasih Allah... terima kasih... atas jawapan yang diberi...
itulah doa setiap hari... agar menjadi insan sejati... persada ini menjadi persembahan ini...


disaat menunggu mereka... hanya ini yang sempat direka... walau hanya keseorangan ditepian meja... terima kasig Allah atas idea!~

kenal x???

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

alhamdulillah... alhamdulillah... syukur Ya Allah...
mood jiwang yang menjiwangkan... nak buat camne layan kan jelah... ceh3!!~~~ dah penat nak lipat tudung... layan kejiwangan diri yang melanda... tettt!~
Ku dengar kau cinta sangat padanya Ku dengar hatimu kini miliknya Dia kan menjadi teman sehidup dan semati Aku menjadi sahabatmu
Siksanya mengakui kau teman biasa Terpaksa ku terima itu hakikatnya Yang pasti aku tak mau lupakan cinta Kau percik api membakar kenangan lama
Aku tak tahu menilai cintamu Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima Semakin ku sakit, semakin kau bahagia Mengapakah aku jadi lemah Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima Semakin ku sakit, semakin kau bahagia Mengapakah aku jadi lema…

Buku Minggu ini!~ Bersyukur Saat Diuji ~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

alhamdulillah... masih Allah kurniakan untuk menulis... suke3!~ hepi...hepi...hepi... (nampak x kegedikannya?) hahaha

hurmmmm... post yang agak pendek mungkin sebab... tengah dalam mood membaca buku ini... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * v v v v

buku yang sangat memberikan maafat pada pembaca... membuatkan kita terfikir2... bagaimana yang dikatakan 'bersyukur tatkala ujian itu tiba?'
adakah mampu kita berfikir sewarasnya tatkala ujian itu tiba? bagaimana perlaksanaannya? apakah satu-satunya objektif yang tiada dua dan tiga? ingin tahu lebih lanjut?
silalah dapatkan buku ini dipasaran yang berdekatan yer!~ haha musti orang terfikir.. i jadi promoter buku nie ke? haha i nie mmg suke suki mengedak-gediks...
kepada yang berdekatan di kl tuh.. bolehlah ke pwtc untuk pesta buku yang akan berakhir 5/5/2013.. hanya tinggal beberapa hari.. jangan lepaskan peluang anda.…

berkongsilah

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Assalamu'alaikum... pembuka bicara... ape lagi xtahu ape yang nak dikata...
kalau bab2 merepek nie bagi jelah kat empunya diri nieh... ntah pape... sembrono jerk...
back to the tajuk... setiap orang tahu ape itu kongsi... berkongsi and what is the perkongsian... sharing... selalu je kite dengar... sharing is caring ... sharing is loving... tapi pernah x dengar sharing is something... actually tetibe je terlintas atas kepala... alhamdulillah... :)
when we're sharing... kite will give something pada others.. apabila kita memberitahu ape yang kita tahu kepada mereka yang tidak tahu... dan kerana sharing itu menyebabkan orang yang tidak tahu itu menjadi tahu.... people get knowledge...
Allah memberi pengajaran...pengetahuan bukan setakat ape yang kita belajar.. kadangkala memalui someone... kadangkala melalui penglihatan... setiap masa Allah mengajar... atas inisiatif diri kita untuk belajar and sedia mengajar …

Rindu sangat!~

::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

waaaahhhhh!~ udah lama banget sih meninggalkan alam ini... macam ntah pape cikit lah kan post yang setelah sekian lama menyepi... bile da kembali memang ayat mcm ntah pape... hahahahha tapi ntah sape je yang bace post2 tersebut... blog nie kan kesunyian macam tuan empunya!~ (sunyi lah sangat kan!~)
out of topic!~ lari tajuk!~

actually, rindu sangat nak berblog... sangat2 rindu... kalo xberblog banyak je idea yang kononnya nak dicurahkan.. tapi bile dah bukak... hampeh!~ hancusss!~ ayat jadah ntah pape yang terkeluar...
dan yang paling penting... rindu sangat nak balik ke zaman dahulu kala.. (xkala sangat lah)
rindu nak jumpe embah!~ :( rindu nak usik nyaie :( rindu nak kumpul reramai ngan 'sahabat selamanya' rindu nak sharing moment dengan mereka... yang penting rindu nak jumpe mereka semua...
"Ya Allah berikan aku kesempatan waktu untuk berjumpe mereka semua sebelum menutu…

Tahniah Sayang :)

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

hari keramat nie dah lama sebenarnya... almost in one months.. aactually dah terjanji nak post kat cinie... alhamdulillah akhirnya terlaksana...
9 Februari 2013... :)  tahniah angah a.k.a shuha...

gembira tak terkata... before that day... banyak kali mesej die untuk confirmation tarikh... betul ke? bile nikah? pagi ke petang? sebab xnak pisang berbuah dua kali... sedih tau... :(
datang je rumah die terus gie bilik... "nana!~ alhamdulillah datang jugak..." "mestilah...:) siap mesej banyak kali lagi untuk confirmation"
macam kelakar je saya nie,... sebab terlampau excited and confident lah terlepas her engagement day... tu yang masa die nak nikah tanya betul2!~ xnak terlepas lagi dah...
alhamdulillah dengan 2 kali lafaz... secara sahnya nur'ashuha binti abdul hamid telah menjadi isteri kepada mohd hamiki  (pakcik kimi sorry xtau nama penuh ang)
bile dah cakap sah!~ …

Semakin lama

::: Bismillahirrahmnairrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

waaaaa!~ actually nak hapdate laen... tapi terhapdate lain.. first of all, nak wish congrate to angah a.k.a shuha... dah selamat menjadi isteri kepada muhammad hakimi... alhamdulillah dengan dua kali lafaz... nantikan entry yang seteruskan tentang mereka berdua yerk... :)
selalu terbaca
V V V V V V v v v v v v v v semakin lama kite kenal seseorang itu tidak bermakna kita lebih kenal akan diri dia... bahkan.. mungkin lupa siapa kita dan nama kita... kan?
sadisnya!~ :( tapi nak buat macam mana... kan??? insyaAllah, saya pasti akan ingat semua nama kawan2 saya!~ aminnn2!~
nak marah pun xberdaya dah... sebab terlampau kecik hati... akhirnya mengundur diri adalah cara yang terbaik... dari nangis tatkala itu.... kan?
sedang berusaha untuk tidak nangis dihadapan orang... semoga aku terus kuat Ya Allah....
apa yang diharapkan... agar orang sekeliling untuk berhenti terus menyebut nama... plessss…