Posts

Showing posts from December, 2012

Perjalanan Terakhir...

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
rindu kat arwah embah!~ rindu sangat2... rindu sampai ternangis... emosional caution betul i nieh...
"Ya Allah, sampaikan salam rindu serta kemaafan ini pada dia...sungguh aku rindu akan dia...semoga aku mampu hidup tanpa dia Ya Allah...aku belum mampu untuk menghilangkan bayangan dia...aku belum mampu untuk mengusir banyangan itu dari pandangan mata aku...Ya Allah golongkan dia dalam golongan orang2 yang beriman"
kalau rindu... kalau rasa gundah gelana... aku pegang nie * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * v
tasbih nie arwah bawak balik dari mekah!~ abah kata... kalau berzikir pegang tasbih nie... gunakan ia sebaiknya supaya orang yang belikan nie dapat pahala... rinduuuu!~
berzikir sambil teringat kat arwah!~ embahhhhhhhhhhhhhhhhh!~ :( kat bawah nie i share luahan hati seorang cucu!~ lame dah buat... xde niat nak publiskan pon.. tapi sebab terlampau rind…

perbincangan kami

Image
::: Bismillahirahanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

minta maaf sesangat...kali nie bukan je budget busy... tapi memang busy dengan majlis lagi last week... (yang tu akan di update kemudian hari yer!~ sebab tengah mengedit gambar) dengan kerja yang sangat bertimbun nie ha!~ adussshhhh!~ nak jengah blog nie pun xsempat hengko!~ lagi laaa nak menulis bagai... hukhukhukhuk kengkonon dulu bila dah masuk belajar nie boleh laaa nak hapdate slalu... lasty,hampeh!~xde maknenya lah...
 u see!~ my list to do!~ memang sangat banyak lah kan... hukhukhuk  baru masuk pun daa ade exam!~ giler mantopp lah awok nieh!~ (giler bapak perasaan weyh!~)
sebenarnya nak cerita lain tadie... tetib tercite kebizian yang melanda plak.. haiiiyooo!~
tadie after berjemaah berjalan kaki ke psar malam.... kami makan sesama... alhamdulillah!~ kenyang sudeh!~
tetibe termasuk bab2 kawin plak... kiteorang nie memang... kalau dah bercerita... mesti berpanjang lebau!~ dari bab is…

apekah ia yang direpekkan ini!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

new lookss of me!~ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * V
semoga kekal begini lah yer!~ aminnnn!~
kemas kan katil belakang? ahaaakkkkzzz!~ (out of the topic)
muka tido lambat tapi kena bangun awai... muka yg sgt gundah gelana dr mlm tadie....
"jika air mata ini mengalir untuk mendamaikannya dan menghilangkan rasa tersebut...silakan Ya Allah benarkan ia terus mengalir dan mengalir..." ayat org yng tengah menangis... ntah lah... sangat serabut...
malam tadie xtahulah kenapa ade perasaan tuuutttttttt!~ (xbleh nak mention sgt nanty ade plak kate mokcik nie gedixx) hurmmmmmm!~ haish!~ lame weyh xdengar suara... almost in 3 months kuts... ntah lah... malas nak ikutkan sangat perasaan yang ntah pape nieh... malas nak fikir... tapi xtahu lah kenapa tetiba ade plak org nampak yg sy tengah bergundah gelana!~ sy egt sy dah terlampau bijak un…

Hati Yang Gundah Gulana!~

::: Bismillahirahmaniirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

kenapa ntah hari nie... hurmmmmm!~ hari nie ade dua orang nak pinjam duet... yg first tu kawan baek sendiri kan... bagilah... n die pun adalah antara orang yang dipercayaiii... yang menjadi kepelikan adalah orang yg kedua... tetibe bagi mesej kat fb pastu cerita masalah family... and yang penting adalah Lelaki! pelik kan??? wahai lelaki janganlah kamu meminta dari perempuan... even ada masalah sekali pun... kiteorang memang kenal.. tapi memang lah sangat xrapat... dan xpernah pun bekerjasama bila time dalam persatuan tuh!~ tetibe die mesej macam tuh... memang tersangatlah peliknya kan... pastu bg saya agak banyaklah jumlah tuh... yelahhh!~ i nie kan pelajar!~ mestilah banyak kan sejumlah wang sebegitu... haissshhhhhhhhhhhh!~ saya just balas camnie... "haha!~ saya duet pun xde lagilah nak bg pinjam kat awk kan...duet pinjaman pun xde...minta maaf lah sy hanya mampu mendengar...xmampu …

hepi bufday to Me!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Alhamdulillah... yeaaaahhhh!~ Harinie dah masuk usia 22 tahun... ( hari penulisan!~) Gile bangga kan?? Selama nie kalau boleh nak umur nak muda jer.... Okey!~saya dah agak matured sedikitsss.... Aminnnn...aminnn...aminnnn.... Ayat macam apekah?!~ Ahaakkkkzzzz.... Weyyyhhh!~ Macam unexpected... Ade orang tu kan... Die jadi the first wishers.... lepas tu kannnn... die bagi this adiah!~~ * * * * * v
Ya Allah!~memang sangatlah terharunya kan... hati nie macam melonjak kegembiraan!~ ahaaakkkkzzz!~ ayat asyik nak propa je lebih kan.... sebab selagi xbukak macam resah gelisah je... ape benda lah yang nak disampaikan nieh!~ hadoyai... xboleh tido dgn tenang mokcik nie ha!~ Congrate lah dear!~ Ceeehhhh!~ Tetiba dear lah pulak kan... Xdelah... Terima kasih ‘kawan’...

Kau Pinangku Dengan Bismillah!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

yeahhhh!~secara officially dah terpost pon benda alah nieh...alhamdulillah...walaupun berlapuk dah simpan...




tajuk semestinya gempak...:) kite tengok samaada cerita adakah segempak tajuk?adakah ia memang gempak...tapi macam terasa sedih lah pulak nak mulakan...hukhukhuk poyozzz je tau minah nieh...memula maaf dihulur kerana baru sempat nak menghapdate...tunggu masa yang sesuai gitu...ini pun berminggu2 jenuh memikirkan idea...samaada nak buat ataupun tidak...
mama dan abah memang xkan pernah menghalang semua keputusan anak2 kalau itu adalah yang terbaik buat mereka...kalau mereka rasa xsesuai mereka akan cakap....tapi abah lebih suka menggunakan orang tengah...maksudnya antara mama dan kami...:)
Tanpa disangka abah pun setuju...tapi mama macam susah nak lepaskan...biasalah naluri seorang ibu tukan kuat...tapi seorang isteri biasanya akan mematuhi segala keputusan suami selagi ia tidak me…

Nantikannya!~

::: Bismillahirrahmainrrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

yeaahhhhh!~ nantikan kemunculan  "kau pinangku dengan bismillah " xlama lagi insyaAllah... doakan semoga saya xlupa untuk letakkannya... ahaaaakkkkkkzzzz!~
macam nak promote filem lah pulok... hatoooyaaaaaiiii!~
dah berjaya siapkannya... tapi belum bersedia untuk mengepost... insyaAllah suatu hari nanti... nie cerita saya sendiri keyh... ahaaaakkkkzzzz!~

bila lama menyepi

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
waaaaaaaaaaa!~ disember dahh datang... woooyyyyeeeaaahhhh!~ konon dah xsabarlah tuh.. padahal... hahhahahaa
opsss!~ sebenarnya nak update laen... tapi macam belum sesuai kot... insyaAllah next week... (paling rajin) kalau tersangat rajin lagi.. the other weeks  la kuts... (budget busy lerh tuh!~)
*kau pinangku dengan Bismillah* insyaAllah!~ :)
bulan november adalah bulan kemalasan untuk menghapdate... ntah lah...mengapakah ntah... ntah ada berapa jerk untuk bulan 11tuh... banyak jer cerita... tapi yang pelikkksss... bulan 11 nieh bulan kerajinan untuk membuat makanan... mencuba perkara yang baru... "kalau xcuba xtahu"
adeje nak update... pavlova untuk kedua kalinya.. (more beautiful u!~) then durian crepe... (memang sedaplah makanan ituh!~) sesape nak tuh boleh lah tempah ditalian  014-44 tekan2 xdapek den nak nolong!~ ahaaaaakkkkkkzzzz sorry!~ this not available for sale... ju…