Posts

Showing posts from August, 2015

Merdeka

Image
::: Bismillahirrahmaniirahim ::: :: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

haiiii!~  kalau ikutkan hati rasa hari-hari nak update. rajin kan? eh. hakaq nie memang rajin sangat orangnya. cuma saje xnak bagitau kat orang ramai dan buat-buat rajin je kengkononnya.
sempena bulan merdeka and tinggal beberapa hari je lagi. nak lah up cikit pasal kenangan-kenangan merdeka zaman dolu kala. kalau cakap pasal merdeka mesti ada kaitan dengan sejarah kan. ha!~ nielah sejarah hidup aku sempena merdeka.


cewaahhhh. orang budget hot memang macam nie rupa dia. tapi yang paling terkenang sampai sekarang adalah satu cite nie.
waktu form 4. masa nie sekolah tersayang nak hantar kadet bomba masuk perbarisan kat dataran. kena attend perbarisan untuk 31 ogos 2006. haaa...masih jelas diingatan. yelah sebab 31 ogos kan. confirmlah ingat tarikh tu bila. 


hakaq yang dah sememangnya ahli kadet bomba kenalah attend. kenalah masukjugak perbarisan tuh. sampai hitam legam muka nie haaa. susah …

Kotak...

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

K.O.T.A.K.!.~


Ku lipat segala ingatan... kusimpan segala kenangan... kemas-kemas... cantik-cantik... lalu... Perkemaskan kotak... aku letak jauh... terlalu jauh... dari kotak ingatan... takkan sampai dek tangan... ku kekalkan... sebagai kenangan...


Ini Kerja Gila!

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

hallluuuuu.... mood nak menulis dah xmengikut hari apa yang dah dijadualkan. kengkonon dulu hari isnin nak buat nie. hari selasa nak buat tuh. tapi haprak. eh bukan apa. kome kena paham akaq nie memang busy sikit orangnya. ahakkkzz!~
ini cerita lama. saje nak kenang2 kan balik. apa yg dah terjadi. hahahahaa  apesal aku cam hambar je pagi nie? nak kata belum breakfast. dah selamat masuk dalam perut.
hambar!~
kerja2 gile yang aku buat memang always mengikut mood haku. kalau harinie nak buat. harinie juga aku buat!~ mood hakaq nie memang lain cikit kalau datang.
1) marathon cerita. alaaaaa. nie dah biase dah korang buat kan? tapi akaq xbiasa. kengkonon baik ler tuh! masa nie jaman setadi lagi. adek aku selalu pujuk. tengok lah cerita nie. best sgt. aku dah terjatuh cinta dgn doktor aqil. sampaikan doktor aqil nak dtg umah makcik aku pun die sanggup tunggu. last2 xde rezeki nak jumpe. orang k…

#88LoveLife

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
wiiittt wiiitttt... Assalamualaikum... terasa tetibe cam rajin kan. alhamdulillah... tapi tengah xde mood nak buat keja sepanjang minggu nie. peel ape ntah yang datang nie. asyik ak bertangguh keja je dari sehari ke sehari.
eh... ko hengat dinding blog nie diari kau ke? cehhhh!~
cam dah lama plak xbuat review buku kan. padahal banyak je buku kat rumah tu.. kalau nak di review.. fuhhh!~ jenuh jugak tuh.. boleh simpan draft untuk setahun rasa (eleh. macam lah dalam rumah tu byk sgt buku kan)
dah lama sangat mengidam buku nie. agak laaa lama jugak. and memang dalam wishlist nak beli pun buku nieh. cuma nanti lah dulu dapat durian runtuh ke. langsat runtuh ke baru nak terjah mph untuk beli buku nie. xpun nak gie beli online je..
 always be top best seller kat memana setakat nie. xtahu lah nie kat mana. gambar semua ehsan dari abam sado google. tertarik dengan kata2 die.
minggu lepas kena ker…

Bertukar...

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
halluuuuu!~ haiiii... sawadikap..
berkurun kan? hakq nie dek non yang menengok pun dah bosan. asyik raya part 3 gambar we olls adek beradek.
xhado gambor lain agaknya.. dah muka terpampang besau...
xde hape pun nak nulis. cume nak bgtahu.. wehuuuu!~
iollsss dah bertukar email untuk blog and ect. kalau uollsss nak email or whatever lah. boleh email hakaq nanawahid001@gmail.com.
dedulu hakaq gune email zaman kanak2 muda remaja kans.. skrg nie kengkonon mcm dah besar sgt laaaa...
xpelah hakaq bg teaser dulu... kengkonon je nieh. padahal xtau bile nak post,nak habizkan bulan 8 dulu.. bulan 8 nie full house jadual hakaq dek non oiii.. jadual pegi jemputan kawen. selama 5 minggu berturut.


alaaaaa nie kan baru minggu kedua... bermakna ade dua jelah gambar.. kata teaser kan.. muahahahahahaa
klah. boss dah datang tata titi tutu!~