Ini Kerja Gila!

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


hallluuuuu....
mood nak menulis dah xmengikut hari apa yang dah dijadualkan.
kengkonon dulu hari isnin nak buat nie.
hari selasa nak buat tuh.
tapi haprak.
eh bukan apa.
kome kena paham akaq nie memang busy sikit orangnya.
ahakkkzz!~

ini cerita lama.
saje nak kenang2 kan balik.
apa yg dah terjadi.
hahahahaa
 apesal aku cam hambar je pagi nie?
nak kata belum breakfast.
dah selamat masuk dalam perut.

hambar!~

kerja2 gile yang aku buat memang always mengikut mood haku.
kalau harinie nak buat.
harinie juga aku buat!~
mood hakaq nie memang lain cikit kalau datang.

1) marathon cerita.
alaaaaa. nie dah biase dah korang buat kan?
tapi akaq xbiasa.
kengkonon baik ler tuh!
masa nie jaman setadi lagi.
adek aku selalu pujuk. tengok lah cerita nie.
best sgt.
aku dah terjatuh cinta dgn doktor aqil.
sampaikan doktor aqil nak dtg umah makcik aku pun die sanggup tunggu.
last2 xde rezeki nak jumpe.
orang kata dah xde jodoh.
eh dah laaaa.
cite pasal die pulak.




suatu hari tuh.
kawan hakaq dapat cite tuh.
so akaq and one of my bff menengok ler citer tuh.
bermula dari 9 malam sampai laaa 9 pagi non stop!
eh ade gaks stop sbb solat.
 rase mcm xboleh nak berenti.
jenuh laaa weyh akaq nie tacing sgt menengok cite tuh.

menangis sokmo.
geli plak bile egt balik.
alahai hati.

tapi kawan hakaq nie lagi gilos kerja die.
after marathon tu die ade janji dengan kawan die nak gie cari hp.
jam 10 pagi!~
lepas dah tamat cerita tuh.
bersiap and keluar.
sampai laaa malam tuh kiteorang ade plak kenduri kawen.
sambung laaa die tanpa tido selama 36 jam.
i tanya die.
"xnak sambung sampai 48 jam ke kaq?"
belum sempat jawab dah selamat.
malam tuh xde aktiviti sharing moment dengan orang sebelah.
sadis betul hidup haku arituh.

eh!~ ade je hakaq jumpe depa xtido kadang sampai 2 3 hari sebab buat keja.
owh. hakaq bukan lah person yg cenggituh.
tidak2...
lebih rela tido even 2 3 jam.

nie lah hero yg adek aku tergiler2 sgt.
dalam cerita nie jelah.



2) Overnight

ini pun korang dah biasekan.
ini hakaq nak cerita mase first time i keluar overnight.
bile kenang balik.
gilos!~

after final exam mase tuh.
saje nak merelease tension kononnya.
dah sebulan bergelumamang dengan buku.
kesana kesini dengan buku.
bagun2 pagi pun asyik pandang buku.
tido.
bangun buku.
tido buku.
everything is buku.
memang tiap sem we olss akan buat begitu.
merelease tension laaaaa....


last exam biasenya kiteorang punya jadual akan dapat pagi.
so, ptg kiteorang akan cecepat gie pulang kunci.
mase nie ade one of my bff dah last sem belajar kt situ.
so, cam nak celebrate laaaa.
at the same time nak celebrate bufday kwn.
supriseeee!~


lepas pulangkan kunci.
kami gie lah entertain diri dulu.
lepas maghrib balik hostel sebab k.maz and k.ain ade majlis graduasi untuk budak kelas depa.
kami gie hantar.
sambil2 tuh gie makan sekali.
after kol 11 hantar k.ain balik.
kami keluar balik untuk overnight.
then, make a seperis....
jadi gaks akhirnyaaa.

eh.
xsampai2 lagi rupenya.
lamenya cerita...
nak entertain diri masing2.
kena solat taubat dulu.
solat fardhu pun belum laksanakan.
singgah lah petronas.
disebabkan kiteorang daah 24hours xtido.
kengkonon nak laaa tido kejap.
take a nap orang jawa kata.
sekali terbangun tengah azan subuh!~
hahahahahahaa
kawan aku yang first timer tu pun menyuarakan isi hatinya.
"camnie ke overnite?"
cissss!~

bile balik hostel k.ain tny
"korang gie mane je semalam?"
"gie petronas. tido!~"
"hahahaha sedapnya laaaa hai tido atas katil yang empuk"
siott je ae.

3) midnite movie

ok.
tau dah.
tau dah.
korang pun nk cakap korang pun dah penah buat kan.

saje je nak jadikan nie dalam kerja gile haku.
rancang xlama.
nk gie kol 11.
dalam 10 baru rancang nak pegi.
dh ler nun ke putrajaya sana.
sabau jelah.

 gie nengok cite nie lorh.
memang nekad je gie sana.
cite nie tgh hot mase tuh.
so, takut tiket xde.
memang tabah gilos mase tuh.
alhamdulillah dapat gaks akhirnya tiket.
dah laaa terjumpe sekandal dengan gf die.

tu xde lah first time nengok midnite movie tp itu adelah first time menggagahkan diri tengok movie tnpa reserve dulu.
da laaa malam meks.
after that lepak jelah kat putrajaya tuh.
dalam jam 5 tu kiteorang gerak ke bangi sebab dah lama sgt teringin roti canai n nasi lemak pakcik tuh.
kiteorang lalu mane tau dah bukak kan.
dah terlepas siap undur balik
tny kat pakcik tuh dah bukak belum.
pakcik tuh kata dah bukak jer kiteorang terus turun keta.
kami lah pelanggan pertama pakcik tersebut pada hari tersebut jam 5.15 pagi.
cam lejen je kan.
padahal biase jerk.

oklah.
even banyak lagi sebenarnya kerja gile yang haku buat.
tapi disebabkan manager nie dok kesana kemari kat level taxation nie.
macam haru plak nanti bile die dengar rentak keyboard haku nie menari laju semacam jerk.
orang sebelah nie pun dah tegur semacam jerk tadi.

selamat membacaelah cerita hakaq yg hambar.
eh dah selamat dah pun bace.
terima kasihlah sebab bace.
bile tibe mood hokeyh nanti kite letak puisi yg ntah pape kite buat tu kat sini yerh.
tq for reading even not really enjoying!!
muhahahahahha

selamat bekerja uollssss

#bestnya. kawan aku tengah menghitung jam je nieh nak jadi isteri orang. esok kalau sempat den singgap ae!`

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~