Posts

Showing posts from March, 2016

Babi

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Hai!~ rasanya macam lama gila dah aku xreview buku. dulu suka sebab suka cerita balik apa yang dah kita baca and pendapat kita pasal buku tu.
aku nie memang suka beli buku tapi kadang nak ambil mood membaca tu. fuhhhh!~ jenuh jugak kadang makan masa berbulan nak seru kembali jalan pulang.
tapi kalau dah kembali jalan pulang. mak aku pun boleh nangis tengok aku beli buku and baca kesemua buku tuh.
confirm!~ duduk dalam gua dua hari dua malam pun xkan sedar.



jugdement aku pada luaran memang nombor satu. persepsi pertama bila terpandang wajah.
eh. itu perkara biasa. semua pun buat kan.
bila tengok tajuk tu.
what? apa nak cerita pasal binatang haram nie.
apekejadah xde tajuk lain ke nak bagi.
Babi jugak yang dapat judul buku tu.
tapi.....
itulah orang kata

"don't judge a book by its cover"

jenis aku ni pulak xboleh orang kata buku tu best.
serius aku macam panas xsenang duduk.
p…

Ini Kisah Gambar

Image
I::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Haiiii!~ tajuk kau bukan main lagi. aku selalu suka blogwalking jerk kat memana blog yang aku rasa seronok tapi yelah bukan hari2 pun orang akan update blog kan.  aku pun susah nak update blog. sebab kekadang tu idea mari dah. bile start nak menulis tu. aiyooooo!~ sengaja dia nak melarikan diri dari dunia nyata. tengok orang tulis blog. seronok je lagi2 part yang banyak gambar. eh. sebab sekarang aku memang tengah jatuh cinta dengan gambar-gambar yang cantik.

bukan setakat dari potogeraper. tp dari orang biasa yang ada talent amik gambar cecantik. sampai aku selalu terlintas. 'kenapa gambar-gambar aku xcantik macam yang dieorang amik pun'

serious i is sad weyh. lagi2 yang amik gambar pemandangan, laut gunung langit hujan matahari bulan. kecintaan yang sangat tegar pada alam. tapi yang sedihnya aku xpandai nak snap the momento yg cantik. sampai pujuk hati 'tengok secara semulaj…

Hari Bersejarah

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Haiiii!~ banyak kerja tapi sebab malas nak stress sebab kecantikan muka tu lebih penting untuk luaran tu yang ada mood nak update belog nieh. dah xtahu nak buat apa lagi dah. terlalu bosan. sedangkan orang lain banyak keja xsempat nak bosan aku terlebih bosan.


yeaaaa!~ adik kita dah tawen. tahniah mek yah. mek yah dah ada tarikh bersejarah yang terlalu bersejarah. hehehehee xboleh nak berhenti tergelak bila ingat balik. eh dah lah. cukup-cukup lah tu gelak.


selamat datang ke keluarga senget kami mattop.  11 Mac 2016 dengan sekali lafaz alhamdulillah mek yah dah bertukar tanggungjawab sebagai seorang isteri dan dah dibawah tanggungan suami bukan lagi tanggungan abah. 

sedih memang sedih tapi sampai sekarang xmampu nak gambarkan kesedihan tu macam mana. sedih tu xsampai2 lagi dan masih lagi pending. aku pun xtahu mana hilangnya kesedihan yang patut aku sedihkan.



ini serius bukan main-main.…

Selamat Hari Wanita

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Selamat Hari Wanita Sedunia buat kesayangan-kesayangan hamba dan seluruh wanita sedunia. semoga terus bahagia bersama-sama yang dicinta dan terus-terusan mencintai yang cintakan kita. jangan biarkan air mata mengalir untuk mereka yang tak pernah cintakan kita. jangan biarkan hati terluka kerana mereka yang tak pernah sekali tahu bagaimana untuk hargai kita. ini hari kita. dan hari-hari adalah hari kita.




jom mulai hari ini dan hari-hari yang mendatang. teruskan membahagiakan hati kita yang seringkali kita lupa. seringkali kita siksa untuk benda-benda yang tak sepatutnya. seringkali kita utamakan bukan yang utama.



tahniah!~ kerana Allah pilih kita jadi seorang wanita, gadis, ibu dan nenek. kerana kita adalah insan terpilih. hanya yang betul2 layak terpilih menjadi wanita.
kita penguat. kita teman. kita kawan. kita pembakar semangat.


nampak macam lemah tapi hanya untuk mencari kekuatan. nam…

luahan perasan

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Haiii. helllo... saja nak buat luahan perasaan yang ntah apa-apa ni. aku xtahu aku yang terlebih emosional kot. muahahahahaha saja nak mengecilkan hati. badan xkecik-kecik lagi. kecikkan hati jelah mampu. lately ni aku pun perasan emosi aku memang kurang stabil sikit. eh bukan setakat sikit malah merimpah ruah. sampai melimpah-limpah terkeluar. 
ada kawan aku bincang pasal kawin-kawin. yelah depa dah kawin aku belum. xde hal pun nak bincang dalam tu. aku ade jugak jawab sesikit nak menunjukkan yang aku nie ok jerk even dalam hati hanya Allah je yang tahu. anoyying gile kan perangai semedang aku ni? sampai lah suatu hari tu kawan aku cakap
"nana cepat-cepat laaa kawin. kawin lah nana." "eh xsempat lah nak kawin tahun ni" "kenapa pulak? nie baru awal tahun. sempat jer. kawin laa cecepat nanti dah meningkat tua." "mana sempat. tahun ni kan adik aku kawin. cian…