Posts

Showing posts from November, 2011

sangat rindukannya!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha pengasih lagi Maha Penyayang :::


"Ya Allah labuhkan rinduku padanya hanya kerana Mu Ya Allah...tiada lain selain daripada Mu Ya Allah" saya terindu kat tetttt!~ntah la..tetibe the feel comes to my heart and i always think in my mind...tengok nama pun jadilah...cettt!~cam dah tahap kronik giler dah nieh...
"Ya Allah jika die bukan yg terbaik Engkau catatkan buat diri ini...jauhkanlah bayangannya..jasadnya.." saya xnak  ingat kat die!~please let gone from my life!~now and forever...jahat giler ayat...kekadang kite xmau die pergi tapi Allah dah catatkan die bukan untuk kite...dan kite bukanlah yang terbaik untuk diri die...even kite dah jadi yang terbaik tapi kita bukan tulung rusuk yang hilang buat die...kite xmampu untuk melawan takdir!~
"Ya Allah,sesungguhnya hanya Engkau yang tahu segala isi hatiku dan Engkau juga Maha Mengetahui akan apa yang tidak aku ketahui" selagi mana kita belum dan …

Rezeki Oh Rezeki!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

bersyukur di atas rezeki yang telah dikurniakan poleh Allah keatas muka bumi ini.. huhuhu
cettt!~ macam budget bagus je kan ayat!~ hihihihihi kali nie nak kongsi rezeki yang telah Allah kurniakan kepada kami... rezeki di belakang rumah jer pun!~ hihihih let we check out ape yang ade at the of my home sweet home... cet!~ macam banyak jer kan...

1) look at the banana tree.. abiz dah menerjah ke arah jiran sebelah... tetibe bangun pagi kami tengok memang dah ke sebelah.. ke arah sekolah cine.. then,my parents back from the stall.. they are together tarik balik ke arah rumah... tarik gune getah moto... "1,2,3 tarik" "tarik" abiz dak2 skulah tu semua tengok.. depa pun dok mengikut.. "tarikkkkkkkkkkkkkkkk!~" nak tengok why teh tree going to the skulah?? lets we look it...
betapa besau buah die.. patut la tertumbang.. hidup kamu nie macam lalang lah!~ ups!~ i pisan…

Rayer Hati Time!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim :::  ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

ape punyer tajuk daaaaaa dekat half month baru nak post... tapi saya dah pung bagitau why i'm not in the post before... huhuhu yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!~ tettttttttttttttttt

petang yang hening ari sabtu yang lalu... on 5th Nov we're arrived at kg parit puasa... yeyeeyyeyeye!~ huraaaaaaayyyyyyy!~ "perjalanan jauh x ku rase... kerna hatiku melonjak sana..." kami naik 2 keta... gambar nie search in google keh!~ v v v v v v v v v v v v v v v v v
v v v v v
v v v v v v v
v v v v v v
v v v v v v v v v v v v v v
and one more keta...
nie pung search in google of my dear lappy!~

u'ollz bleh membayangkan keta aper kan.. hihihi memule saya cam malas nk bertolak petang.. konon nak bertolak malam wif my dad and sis... tapi my mom ask me nak gie naik aper... "mama memerlukan saya ker disane??saya xtau lah nak gie bile..kalau memerlukan saya gie sekarang" tetibe!~ "y…

Malas!~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

sekarang memang kemalasan sedang melanda.. huhuhuhu antara sebab musababnya.. ceh!~ macam pape ntah!~ huhu 1. banyak keja nak kena buat... especially for my kazen's wedding.. and i really konpius... my makcik or my mom yang nak buat majlis nieh!~ hahahha tersangat busy.. huhuhu semua benda nak buat... and aritu on wednesday... saya and my mum pie balik kg tulun2 my aunti... becoz on the ceremony we're not here... and in my mom's planning... she wants sing a song for my kazen but she wasn't... maybe next week,we'll back again to bake cakes... they fall in love wif my cake during raya haji last time!~ hahahhaa (alamaks!~lupe nak post wat happen on rayer haji)
2. menguruskan segala hal ehwal peribadi... hahaha macam ntah pape kan.. atoyai... baru nak konvo fenin i... and actually,i won't told pakcik but i dah ter'told' kat die on 26 is my konvo... tapelah... …

i'tiraf!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

wahai Tuhan ku tak layak ke syurgaMU... namun tak pula aku sanggup ke nerakaMU... ampunkan dosaku...  terimalah taubatku.... sesungguhnya... Engkaulah pengampun dosa-dosa besar.....

dosa-dosaku... bagaikan pepasir... dipantai... dengan rahmatMu... ampunkan daku.. oh Tuhanku...
wahai Tuhan.. selamatkan kami ini... dari segala kejahatan... dan kecelakaan...
kami takut.. kami harap... kepadaMU... suburkanlah cinta kami kepadaMU... kamilah hamba yang mengharap belas dariMu....

Allah tempat kita mengadu..Allah tempat kita memohon segala keampunan..Allah adalah segala-galanya..."Ya Allah jangan Engkau palingkan hati kami dari terus untuk mencintaiMu dari segalanya...Ya Allah jangan sekali Engkau palingkan hati kami ini dari jalan kebenaran...Ya Allah terima kasih atas nikmat iman dan islam ini...kekalkanlah ia sehingga keakhirnya Ya Allah"

mood::: sangat sedih!~sayu!~semua ada!~ (u_u…