Posts

Showing posts from September, 2016

Eh Penang 2!~

Image
::: Bismillahirrahmanirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Part ni hari kedua punya cerita. bukan apa banyak sangat gambarnya.
alhamdulillah. Sampai jugak akhirnya!~ bukan apa asyik pending je ni buat semak mata. takut jarak tu lama sangat. nak xnak kena gigih jugak lah buat. gituhhhh!~
Hari ahad punya schedule xrancang. memang main terjah je nie. memang xde nak pegi mana sangat pun. breakfast pun kat hotel je. sebab dah siap pakej kan. jimat pun jimat.
perancangan pun dalam kereta je. terus berdesup gie muzium 3d. rupanya dalam kawasan2 kiteorang round semalam. xpelah kalau x harini xde perancangan pape pun.
harga tiket RM15/person. disebabkan aircond rosak dapat diskaun. sorang around RM12. memang sis sangat tabah kat dalam tu.  nasib baik kat atas je. kat bawah ada lagi.

banyak gambar-gambar trick dalam nie. kena pandai gambar baru cantik.


disebabkan kiteorang xreti. main suruh je pekerja sana tolong amikkan gambar kiteorang.


bukan main soodah…

Eh Penang 1!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Hai!~ rajin kan? *angkat-angkat kening* hahahhaaa

bila aku belek-belek label travelling rupanya baru sikit perjalanan travel aku. lagipun tempat-tempat yang specifik je aku letak. maknanya tempat yang fokus mana aku pegi je aku letak.

dah lama dah bercadang nak gie penang jenjalan. since tahun lepas lagi tapi terpanjang kaki and rezeki sampai ke langkawi laaa sidara-dara nieh. alhamdulillah tahun nie sampai jugak hajat kiteorang pie penang. nak gie cameron je xsempat-sempat lagi. lagipun cameron banyak kes kan sekarang. takut plak. lagipun travelling si dara pingitan kan.
alhamdulillah. rancang punya rancang punya rancang. sampai pun kami! tema kali nie
"pencarian sood"
tipu lah kalau setiap destinasi yang kite pergi xde halangan. mesti ada halangan. rasa macam susah nak hadapi tapi sebenarnya benda tu jadi paling manis sekali. ewaahhhh kau!~

kiteorang bertolak malam. memang gay…

Terkejut...

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Halluuuuu!~ Yeaaaaaaa. dah hari jumaat. esok cuti. dan cuti dan cuti. dan cuti. xplan pun amik cuti panjang sebab akhir tahun nanti nak amik cuti panjang. wakakakakaka


tak lah panjang mana pun. dalam sehari dua je plan nak minta cuti. aku kan pekerja contoh yang baik. bukan sesuka cuti. poyonya!
sebenarnya aku pun x plan nak update pape entry hari ni. saje nak tengok bape orang yang dah baca entry before nie. sebab ade laaa share jugak kat facebook. aku memang syak. dieorang yang like tu memang xbaca. mostly yang like tu orang2 yang aku abadikan ucapan khas untuk mereka. nampak kan? hahahahhaa mata, gerak hati aku nie memerhati je korang tau!
xpelah. bukan aku kisah sangat pun. aku saje nak abadikan kenangan dalam nie cliche!
benda yang buat aku membuak-buak nak update sebab. entry tujuh tahun nie ramai pulak yang baca.




bagi blogger popular xramai mana. tapi bagi aku ramai sebab aku xde …