Eh Penang 2!~

::: Bismillahirrahmanirahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Part ni hari kedua punya cerita. bukan apa banyak sangat gambarnya.
alhamdulillah.
Sampai jugak akhirnya!~
bukan apa asyik pending je ni buat semak mata.
takut jarak tu lama sangat.
nak xnak kena gigih jugak lah buat.
gituhhhh!~

Hari ahad punya schedule xrancang.
memang main terjah je nie.
memang xde nak pegi mana sangat pun.
breakfast pun kat hotel je.
sebab dah siap pakej kan.
jimat pun jimat.

perancangan pun dalam kereta je.
terus berdesup gie muzium 3d.
rupanya dalam kawasan2 kiteorang round semalam.
xpelah kalau x harini xde perancangan pape pun.

harga tiket RM15/person.
disebabkan aircond rosak dapat diskaun.
sorang around RM12.
memang sis sangat tabah kat dalam tu. 
nasib baik kat atas je.
kat bawah ada lagi.


banyak gambar-gambar trick dalam nie.
kena pandai gambar baru cantik.


disebabkan kiteorang xreti.
main suruh je pekerja sana tolong amikkan gambar kiteorang.


bukan main soodah paksa kiteorang naik kereta lembu untuk cari sood.



sebelum keluar train to Busan kiteorang dah rasmikan dulu train to fantasy.


bagi aku okey lah.
xrugi masuk.
sebab masa kat langkawi kiteorang xmasuk pun 3d art museum tu.


rasa menyesal plak tak masuk dulu.
xpe lepas nie kat setiap negeri yang dah ade muzium trick art nie kena masuk jugak.
by hook or by crook.

kat Penang ni ade banyak muzium.
5d pun ade.
xpe tu kite terjah lain kali.
sebab kalau terjah semua sekali gus xde peluang dah nak gi Penang lagi.


aku suka ade sorang adik tu amik gambar.
bahagian bawah dia amik gamba memang cantik2.
perempuan.
die pandai main angle.
cara nak amik gambar pun depa akan ajar.


kalau kat bahagian atas pulak cari sorang mamat cina pakai spek.
die siap editkan gambar kau sekali.
most of the time die memang pegang je phone tu.
hahahaha
so, sementara kita cari tempat nak bergambar.
dia akan editkan sekali dalam handphone tu.

Kebetulan muzium ni dekat je dengan padang tempat 'United Buddy Bears'.
lepas keluar tempat nie terus jalan kaki melintas.
rasanya sampai akhir september or oktober.
xsure.


dari hari sabtu lagi nak terjah sini tapi dah xlarat.
dalam hati dah cakap xsempat gie sini.
alhamdulillah dapat jugak akhirnya.



 banyak juga negara yang involve.
ni bear dari malaysia.
yang warna wuning.
berbunga refflisia.
imuda yang lukis.
cantik.


semua bear tangan keatas. ada yang lukis based on bendera negara.
yang aku perasan malaysia melambangkan masyarakat malaysia yang majmuk.
xlepas warna kuning, biru, merah dan putih. 
yang ni aku xingat dah untuk negara-negara apa.


lima dara pingitan.


kat Penang yang best bagi aku adalah bangunan dia yang epik.
klasik.
dan penuh dengan sejarah.
aku suka.
sebab depa still guna bangunan yang lama.
tapi dijaga.
bagi aku susah nak dapat kat sini.
serius cantik.
rasa nak berhenti kat semua tempat sebab nak amik gambar bangunan.
xpe. tu tunggu beli camera cantik sikit.
kita datang bergambar dengan bangunan.
*berangan*


dua hari berturut makan nasi kandar.
portion dia memang besar.
lepas makan tengahari.
nak pie cari cendol plak.
serius.
memang sedap cendol nie.
dekat je dengan area kedai Jeruk Pak Ali.
area2 situ. memang recommended!
bagi tekak aku lah.
rasa dia memang cap jempol.
aku suka cendol tapi nak cari cendol yang sedap memang susah.
dah jumpa. satu pun xcukup.


okeyhlah.
makan dah.
shopping asam pun dah.
release tension pun dah.
moh ler gerak balik sebab esok kerja.


Good bye Penang.
Sooner or later, sure i will come back.
inshaa Allah. memang ada perancangan nak pergi lagi.
hehehehe
sebab bagi aku selagi xpuas jelajah.
aku akan datang lagi dan lagi dan lagi.
tapi bukan pergi tempat yang sama jelah.
kite explore benda yang kita xpernah explore lagi.
gituhhhh!~

okeylah got to go!~
meh laaa kumpul duit lagi gie cari tempat mane plak nak jelajah.
Terima kasih!~

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~