Posts

Showing posts from April, 2017

Sambung Study

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Cepat betul masa berlalu sekarang nie. kejap je esok dah masuk jumaat. bila jumaat confirm xde mood dah nak keja sebab nak cuti. lagi laaa kalau long weekend. xtahu nak up tajuk entry apa tapi lebih nak membebel je sekarang ni.
rajin betul membebel sekarang. saja nak membanyakkan entry.
nak membebel pun xtahu nak membebel apa nie haaa.
dalam bulan April nie ramai betul approach aku untuk sambung belajar. kawan ofis aku ajak sambung ACCA. penah juga laaa berangan.  nak jugak sambung ACCA. plus kawan aku kata ade tajaan dari MYPAC. kalau bab tajaan ni laju je. lebih kurang lah dengan Peneraju. tapi Peneraju xkisah nak belajar kat mana.  Macam sepupu aku pilih Sunway College. xpasti sebab apa. eh dia ade cakap tapi aku lupa kenapa dia pilih Sunway. kalau MYPAC ni akan belajar kat Unitar kat Kelana Jaya nie je. Dah laaa dekat. macam nak amik je rasa. Kawan Kuis aku penah try gie interview Pen…

WWF~ Wordless Wednesday Ferana!~

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


R.U.G.I

pagi2 dah dapat berita. pagi2 dah terima mesej. satu mesej yang buat semua gundah gulana.
"maaf, sy xsempat nak tutup akaun semua"
bila masuk, kena hadapi segala risiko. xberani nak tanggung risiko jangan masuk. orang macam aku, xberani sangat nak tanggung risiko. masuk sikit je. tapi kesian orang2 yang masuk banyak. tapi nak buat macam mana. rezeki xberpihak pada dia. selamat mengumpulkan duit kembali awak.

Bad Mood!

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Friyay!~ huiiiyeeeeeeaaaaahhhhh!~
esok dah boleh tido golek2 atas katil yang empuk tu. xsabar betul nak malam ni. memang seksa kan jiwa dan raga serta kepala kalau xboleh nak tido malam. kalau aku sedih. sebab aku kena keluar keja pagi kan. aku penah up entry pasal insomnia. try laa baca kat sana. sebab kawan aku memang insomnia. jenis susah nak tido malam. aku in certain time je kena. sometime bila aku kena rasa nak nangis. tido laaaa. tido laaaaa.
aku perasan, aku susah nak tido bile aku terlalu penat asyik memikir. memang susah nak tido. lagi2 bila tunggu orang yang berjanji last sekali dia mungkir janji. alahaiiii. please lah faham, kalau xmampu nak tunaikan jangan lah berjanji. sakit hati tahu? plus minus dengan peristiwa semalam memang aku xboleh nak hadam. aku terasa memang aku adalah perempuan yang bodoh!~ memang bodoh!
lepas peristiwa tu jadi, aku xterus balik. masih je duduk ka…

Hari Minggu Kami

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Alla yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::





first time rasanya buat hari minggu kami. maksudnya terlebih rajin dah nie. sebab boleh kira hari-hari dah buat entry. sementara rajin plus xde mood nak buat keja memang macam ni lah. bukan apa. jenuh juga aku nak buat kerja yang first time nieh. jenuh nak fikir macam mana nak buat. plus semua kena study sendiri.

hari jumaat hari tu nini datang KL. saja die nak berjalan sakan sebab xlama lagi nak final exam dah. konon nak release tension. tension sangat hengko.
xde lah gie jalan mana pun. bawak gie makan2 je kat Paradigm. memandangkan kiteorang pun dah lama gila xmakan Sukiya.


so, gie laaa makan. tempat makanan paling feberet forever setakat nie. tapi dah x dah sekarang. cepat betul berubah hati.
lepas makan, gie cari Iphone baru untuk eira. konon aku nak tolong tengok2 tapi dah dia susah sangat nak buat keputusan untuk beli. aku bawak hana jenjalan. tinggalkan laki bini tu buat keputusan…

WWF~Wordless Wednesday Ferana

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

P.I.L.I.H.A.N

setiap orang ada pilihan masing-masing. pilih lah yang baik. kerana semua mahukan yang terbaik.

Rasa Bersyukur

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

setiap orang berbeza pandangan macam mana nak menunjukkan rasa bersyukur. menunjukkan ke? xtahu nak cakap macam mana. how you want to interpret your feeling towards whatever you got in your life. kira lebih kurang macam tulah. maybe lebih sesuai dengan meluahkan kot. haishhhh. xtahu lah nak cakap macam mana.

bila kita ditimpa ujian, sometime baru kita nak rasa bersyukur dengan kehidupan sebelum-sebelum nie kan? aku bukan nak cakap orang lain sebab aku pun macam tu. sebab aku pun xtahu, macam mana ye nak masuk dalam golongan orang-orang yang bersyukur ni. mulut kita rasa bersyukur tapi kita tetap xberpuas hati dengan apa yang kita ada. faham x maksud aku?
alaaaa, aku pun susah nak cakap. nak tafsirkan macam mana. susah rupanya ye. ingatkan senang.
masa mula-mula aku nak up tajuk nie. duk terfikir-fikir idea.
'owh boleh laaa nak buat tajuk nie. nak menambah-nambahkan jumlah entry yang ad…

Its Random!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

rasa lama sangat dah x update blog ni. sekarang nie memang tengah peak period. sampai aku yang tanya dengan boss aku. sebab aku banyak handle taxation, memang tengah peak period sebab bertindih dengan tax individu tapi disebabkan barang xhantar lagi tu yang terasa macam bukan peak period. boleh ae macam tu?
"sekarang peak period ke?" "yelah. you rasa bukan mehh?"

geram betul dengan budak cenonet nie. nak senyum bukan main susah tapi kalau senyum manis ngat ngattt. semua orang berebut nak jaga. bawak balik kampung pun xkisah sebab hana ni budak yang senang yang amat nak jaga. kalau ngantuk + lapar baru nangis kuat. kalau nak tido time kenyang, dia akan tido je kat mana-mana. even tempat yang panas.

buku yang tengah baca sekarang. konon-konon nak baca buku english kan. sebab nak improve english.huhuhu teruk betul aku rasa english aku nieh. tapi buku nie kena baca masa hat…