Hari Minggu Kami

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Alla yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::






first time rasanya buat hari minggu kami.
maksudnya terlebih rajin dah nie. sebab boleh kira hari-hari dah buat entry.
sementara rajin plus xde mood nak buat keja memang macam ni lah.
bukan apa. jenuh juga aku nak buat kerja yang first time nieh.
jenuh nak fikir macam mana nak buat.
plus semua kena study sendiri.


hari jumaat hari tu nini datang KL.
saja die nak berjalan sakan sebab xlama lagi nak final exam dah.
konon nak release tension.
tension sangat hengko.

xde lah gie jalan mana pun.
bawak gie makan2 je kat Paradigm.
memandangkan kiteorang pun dah lama gila xmakan Sukiya.



so, gie laaa makan.
tempat makanan paling feberet forever setakat nie.
tapi dah x dah sekarang.
cepat betul berubah hati.

lepas makan, gie cari Iphone baru untuk eira.
konon aku nak tolong tengok2 tapi dah dia susah sangat nak buat keputusan untuk beli.
aku bawak hana jenjalan.
tinggalkan laki bini tu buat keputusan.
jalan pie masuk brands outlet.
lagipun lama sangat dah dok terperap kat rumah.
minggu nie memang kaw2 berjalan.
sampai hari ahad kiteorang berjalan sakan.
penat jugak hari minggu aku.




kiteorang memang hobi masuk shopping mall cuci mata.
owh sebenarnya aku cari untuk pulihkan skincare aku since jerawat naik mencanak.
sedih jugak. xtahu lah salah apa.
rasa macam salah pencuci muka.
xmau surut2. semakin worse dari hari ke sehari.
saja nak pie cari toner innisfree and pencuci muka cethapils yang ramai orang recommend tu..



untuk kulit yang too sensitif macam kulit muka aku ni.
alhamdulillah, nampak macam getting better.
sebab jerawat tu dah mula kering.
bintik2 merah pun macam dh kurang.
even bukan tempat yang orang xnampak, tapi bagi aku tetap membimbangkan.
gituhhhhhh!~

gie innisfree xtahu nak amik toner mana satu.
nak cakap masalah kulit aku kt promoter tu pun kawan aku.
hahhahaha
sebab aku rasa muka aku ni senang untuk berminyak.
mungkin sekarang dah okey sikit kot.



fokus dulu mana yang aku nak.
kawan aku lah tolong jawab kan.
ada lagi dalam wishlist kiteorang kat innisfree nie.
clay mask form jeju island which is good for skin yang pores besar. senang berjerawat and berjeragat. mana-mana yang nak hilangkan bekas2 jerawat.


"bagus lah kau, apa yang kau target semupat. toner, pencuci muka, makan and ka
"yelah. kau yang beli beria. aku yang habis duit beli semua benda. kau m
"nak buat macam manaang yng aku nak xde"







lepas dah beli macam-macam.
dah agak penat baru lah insaf nak ingat rumah.
lepak2 jap kat bawah.
beli makanan siap2 takut depa kebulur kat umah nanti.
plus kawan-kawan aku jenis yang xboleh xmakan nasi putih sehari tu.
tu kena gak pie beli makanan and at the same time pie makan.
hahahahhaa




hurmmm, xpayah lah cakap berat aku tu macam mana.
confirm laaa mencanak-canak naik weyh.
sedih!~
tapi nak buat macam mana.
tapi betul lah apa orang kata.
kalau dah cheat nak naik balik memang payah sangat2.
berperang dengan hawa nafsu nie memang satu peperangan yang macam melawan dengan dinasor yang paling kejam.

okeylah.
tu je cerita hari minggu kami.
keluar dari pagi sampai malam tu perkara biasa tapi sebulan sekali je sekarang.
zaman mengumpul duit katanya!

got to go!
tata!~

Comments

Popular posts from this blog

Putri

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~