Posts

Showing posts from 2018

Pulau Langkawi Part 2!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Jumaat!~ 2018 bakal melabuhkan tirai. 2019 bakal menjelma. semoga apa yang dilalui sepanjang 2018 diredhai dan semoga segala urusan untuk 2019 dipermudahkan hingga ke akhirnya.
marilah kita sambung part 2. dah lama sangat bertangguh. almost sebulan, sampai tak berapa ingat dah cerita yang mana satu.



malam tu kami terjumpa pakej untuk Island Hoping. disebabkan kami ramai almost 14 dewasa dan 2 kanak-kanak. kami ambil private bot satu bot RM420 which is murah RM30 dari apa yang aku cari sebelum sampai ke pulau. melalui online dalam lingkungan RM450 untuk satu bot. okeylah, lebih kurang RM30/kepala. terjumpa masa kt Chenang tu je. tengah jalan-jalan window window shopping, terjumpa kiosk. terus je tanya dan booking.



sebenarnya aku nak ambil tempat lain. tapi malas nak ke area sana. maka, tempah jelah. alang-alang dah terjumpa  rupanya baru aku tahu ada dua jeti untuk island hoping.



se…

Pulau Langkawi Part 1!~

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Isnin!~ hopefully mood okey sepanjang hari tanpa kehadiran Monday Blues okey. sebab esok pun dah cuti kan. cuma nak cakap, alhamdulillah tercapai misi kedua before 100days!~ bersyukur sangat-sangat.

tengah buat keja tiba-tiba rasa stuck. mana nak cari RM14 untuk seimbang. maka marilah kita mencari idea sambil-sambil update blog. tak dan nak edit-edit bagai. sampai gambar dalam group pun dah terpadam. redha!
macam aku cerita dalam entri yang lepas,  lepas balik dari Lata Jerbus, Kuala Kubu Baru aku terus pecut nak pergi ke Langkawi. setahun punya cita-cita. alhamdulillah terlaksana juga. bersyukur sangat sebab bila masing-masing dah merantau dan berkeluarga. susah nak jumpa dan berkumpul macam ni. melainkan kalau bercuti sebab kalau raya pun belum tentu akan jumpa. hopefully majikan dan mereka disekeliling aku akan faham. sebab macam sepupu aku dapat kata-kata
"you dah besar ka…

D'Lata Jerbus, Kuala Kubu Baru

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam Isnin!~ and Happy belated birthday to me. apa salahnya wish untuk birthday sendiri untuk lebih hargai diri sendiri. gituhhh!~
dah hampir seminggu lebih baru sempat nak upload gambar dan cerita. sebab hari yang sama malam tu bertolak gie langkawi. cerita langkawi nanti kami cerita lain okey.


budak-budak ni saja nak berpiknik kat Lata Jerbus. sambil makan, sambil bakar-bakar ayam dan kambing sambil berborak sambil main air sungai. bagus betul perancangan dieorang. seronok!~ hopefully ada lagi aktiviti macam ni.


rancang perjalanan gerak dari ofis dalam jam 8 pagi. tapi biasalah bila dah ramai-ramai kan. jadi bergerak dari ofis dalam jam 9.30 pagi. dengan 2 kereta. satu serena and waja. lebih kurang 10 orang join.


disebabkan perjalanan panjang dan nak tido pun macam tak boleh nak tido. kami berempat naik Serena aku, ain, wida and nazirul sempat lagi main plato. pernah dengar tapi tak p…