Posts

Showing posts from May, 2017

Kuantan Aku Datang

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

selamat pagi. tahu2 je dah sampai jumaat. esok cuti!~ even masih juga berkerja, tapi start lambat. yang penting bukan kerja ofis. rasa jua lah macam hari minggu. gituhhhh.
kejadian minggu lepas nie. temankan si mek jah tu gie kenduri kawan die. alang-alang menyeluk pekasam kiteorang gie bercuti sekali. rasa macam dah lama sangat xgie bercuti. rasanya last gie Penang aritu. masing2 sibuk dengan hal masing2.


biasalah kemana-mana memang si tiga dara pingitan nielah yang berjalan.
memasing dah berkeluarga and ada kekangan.

serius, pengantin2 memang cantik.
even makeup biasa je.
xtebal, depa memang dah semula jadi cantik.
serius, aku skrg macam dah jadi hobi tengok kulit orang.
kenapalah kulit aku xmacam kulit depa yer.


ada dua pasang mempelai. satu pengantin lelaki and sorang lagi pengantin perempuan. senang kan. and nampak simple tp elegent. ofkos lah grand.

lepas tu jadi food hunter. kalau…

........

::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


kenapa cepat sangat masa berlalu. tahu2 je dah hari khamis nie haaa. rasa macam semalam je masuk kerja.

dua minggu ni huru-hara betul kehidupan aku. plus kenduri aqiqah untuk hana. busy tu memang busy. aku xkisah sangat kalau busy ni tapi aku paling xsuka bila ada masalah hati. xsuka. sebab aku xpandai nak handle. asyik nak terkenang2. sedih. sampai aku selalu tanya pada diri aku.
'kenapa aku yang kena?'
dikala umur 27tahun pun xsangka ada lagi orang yang nak buat main2 dengan perasaan lagi. hurmmm,kecewa betul aku. bukan aku xpernah cakap. since mula kenal lagi aku dah cakap
"kalau awk ade perempuan lain, ada gf cakap jelah sy xkisah. yang penting cakap"
"xde. sumpah xde"
mungkin dia lupa Allah Maha Merancang. Allah boleh menggerakkan hati hamba-hambaNya. dia lupa. barangkali dia ingat dia berkuasa atas segala perancangan dia.
yang paling aku geram adalah diri ak…

WWF~Wordless Wednesday Ferana~

Image
::: Bismillahirahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



H.A.P.P.Y.B.I.R.T.H.D.A.Y.M.A.M.A!~





happy birthday to the most wonderful woman in mylife!~ thank you  for every single things. May Allah grants all your dreams become reality. we make du'a for your happiness, healthiness, welthiness dunya akhirah. we love you. always do!~