Posts

Showing posts from September, 2018

Hari Semalam

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Jumaat!~ cepat betul masa berlalu kan. 
"Wake me up when September end..."

masuk suku terakhir untuk 2018. bakal masuk 2019. masih ada lagi cita-cita dan azam tahunan yang masih belum tercapai? meh lah kita pulun sebelum menyesal dikemudian hari. jangan jadi macam aku. bila dah masuk tahun seterusnya, baru aku terasa yang tahun lepas macam xde apa-apa perubahan yang aku buat untuk diri sendiri. terutama bab berat lah.
insyaa Allah semoga dipermudahkan urusan untuk menurunkan berat badan. semoga sentiasa istiqamah.
owh nak cerita pasal semalam sebenarnya. hari yang sangat meletihkan. aku perasan bila kita mula diet dan masih didalam track. kita akan cepat letih sebab menggunakaan tenaga yang banyak. dan lemak tepu sedang dibakar. lebih kurang macam tulah. nak tahu lebih lanjut sila google.
semalam aku kena jumpa officer LHDN. beberapa minggu ni hujan lebat sebelah petang. b…

Pulau Kapas, Terengganu

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Salam Khamis!~ Salam 10 Muharram. puasa hari ni? alhamdulillah.

Tamat juga hari minggu yang panjang sepanjang bulan September. dari awal hingga ke minggu yang ke tiga. maka, tamatlah cuti-cuti kita pada bulan September. penat juga travel setiap minggu. tapi, itu semua rezeki. alhamdulillah.


baru hari ini sempat nak menulis pasal Pulau Kapas. #misimencarisibadigolsood 2.0 on.



sebenarnya saja cipta tagline macam tu bila dapat berkumpul berlima kembali. bukan senang nak kumpul 5 orang ni bila masing-masing sibuk dengan kerjaya. Alhamdulillah semua berjalan lancar walaupun agak last minit. rancang dah lama tapi buat tempahan tu agak last minit. dalam sebulan juga.


tapi biasalah bila long weekend ni ramai rakyat Malaysia suka berjalan kesana dan kesini. dan bahawasanya semua pulau diMalaysia penuh pada 15-17/9/2018.
perancangan awal adalah ke Pulau Redang. owh, Pulau Redang masih berbaki pada…

Ipoh, Perak

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Salam Rabu!~ Salam 2 Muharram.
Alhamdulillah. selamat tahun baru. masih belum terlambat untuk ucapkan salam maal hijrah. alhamdulillah masih diberi peluang untuk ke tahun seterusnya. semoga tahun ini diberi keberkatan yang berpanjangan. mampu mempertingkatkan ibadah dan dipermudahkan sepanjang perjalanan menuju Tuhan kelak. semoga apa yang dirancang itu sama seperti apa yang Allah rancang. begitu juga untuk semua yang Allah buka hati untuk membaca. semoga apa yang kita pinta, diberkati dan dimakbulkan.

rasanya untuk bulan september 2018 adalah bulan yang paling banyak update labels travelling. alhamdulillah. bila bab travelling memang laju je rasa nak update sebab tak sabar dan tidak mahu cerita itu hilang sebegitu sahaja. bukan apa. untuk panduan kelak bila nak repeat lagi. dan dijadikan kenangan yang berpanjangan.


sepertimana yang dikhabarkan dalam entry minggu lepas. weekend yang panj…