Posts

Showing posts from April, 2016

Family Day

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::




Hai!~


selamat pagi isnin. selalu sangat monday blues kan.

hari ni semangat dia lain macam sikit lepas pekena energy booster!~ serius. semangat. semangat nak tulis blog walaupun xde dalam shcedule hari ni. ewaaahhh!~

sorang lagi cousin kite dah kawen. tahniah k.long!~ mahfuzah & suwari sama cantik sama padan. eh lelaki tu hensem lah. perempuan cantik. sama bijak. sama-sama lah semuanya sampai kesyurga!


dah macam buat family day dah aku rasa. memang majlis kawen selalunya adalah hari keluarga sebab masa tula kite dapat jumpa semua keluarga. sebab tu mamabah memang wajibkan pergi kenduri sedara. kalau x bile lagi nak jumpa. nak kenal kan? nak tunggu raya? semoga mimpi kita semua menjadi kenyataan lah.

ini pun hanya sebahagian yang bergambar.  sebab memasing dah balik. memasing nak balikjauh. tapi sempat jugak bergambar 8 beradik ni.


semoga ukhuwah hingga ke jannah. tulah. time majlis be…

Cerita Mereka

Image
::: Bismillahirrahmaniirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Hai!~ aku xtahu nak up pasal apa tapi yang penting aku nak menaip panjang-panjang bagi hilang stress. kononnya... stress yang datang pasal ape pun xtahu. suka tau stress sendiri. stress aku jadi macam nie.
aku xtahu apa kena dengan orang rumah batu pahat tu. malam tadi tengah syok layan drama tibe-tibe abah call.
'eh kenapa nie. jarang abah nak call kalau tanpa sebab'
nak tau pasal apa?
"nana, MAS tgh cari CEO. kau xnak try ke?"

gelak besar aku dengan bapak aku nie. ingatkan pasal pebenda lah yang mustahak sangat. cissss. tapi nak je cakap. call nie sebab rindu ke hape nie. dalam hati jelah mampu. kalau datang senget dia tu. mulalah buat lawak sengal. kadang telefon tibe-tibe sebab nak bagi soalan yang merepek2.
"nana, kenapa tayar bas warna hitam?" "nana, kenapa tayar tu bulat?"
ok. ini yang menyebabkan aku rindu nak balik kampung! main teka-teki. denga…

~WWF~ Wordless Wednesday Ferana~

::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

S.E.T.I.A

Apa makna setia?


Cita-cita

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

Hai!~ setiap orang mesti ada cita-cita and impian kan. biasanya cita-cita nie perjalanan dia panjang untuk sampai ke destinasi. tapi bergantung juga pada rezeki sebenarnya. mungkin ada rezeki yang tertangguh. xsemua orang perjalanan sama. kalau sama mesti bosan kan.
"cite kau sama je dengan cerita aku. xpayah lah susah payah nak cerita"
haaaa. gituhhh. belum sempat nak cerita dah kata stop. hancur betul hati kan.
aku ada banyak sangat cita-cita. lebih kepada impian je sebenarnya. xde lah cita-cita sangat. time sekolah dulu, ada lah cita-cita nak jadi tu. nak jadi nie. tapi sejak menginjak remaja nie macam kecelaruan cita-cita.
"sebenarnya kau nak jadi apa ni?"




dan aku pun xtahu aku nie dah tercapai ke belum cita-cita yang aku gembar-gemburkan dalam biodata kawan-kawan aku dulu-dulu tuh. macam samar-samar je cerita dia nie sebenarnya.
kalau diikutkan hati. semua benda ak…