Posts

Showing posts from July, 2015

Selamat Hari Raya - Part 3

Image
::: Bismillahirrahmaniirahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
alhamdulillah..akhirnya sampai jugak hakaq ke part yg ke 3. agak laaa tercungap jugak nak melunaskan segala impian dihati. cewaahhhh!~
raya ketiga nie memang kiteorang raya sampai lebam. dari pagi sampai laaa kemalam. seghonok bak hang! hari yang ku idam-idamkan. nak pergi beraya.
 bile lagi nak beraya kan. sebab raya keempat adek aku dah nak balik jb raya kelima aq nak balik ke keyelll
so, memang kena beraya sampai lebam lah.
serius xsangka gilos. kiteorang tersama tema plak. dari yang besar sampai laaa yang kecik. tudung semua seakan2. merah2 oren.
bile dah sampai  mama "anak dara mana merah2 semua nie" "eh..." "ehh..." "ehhh"
kiteorang banyak selpi je raya ketiga nie sebab xdan nak amik gambar bebanyak sangat. lagipun masa kiteorang siap tu abah dah siap. padahal abah lah orang paling last sekali bersiap. huhuhuhu
nampak kan? inilah masalah kala…

Selamat Hari Raya - Part 2

Image
::: Bismillahirrahmnairrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::
hye!jumpe lagi dalam part 2. nak mengarang pun bencinta rasanya. "oi!rajin!" "ok. rajin"
jenuh jugak nak milih gambar. part 2 nie semestinya raya kedua. wehuuuuuu!~
masa raya kedua nie ada majlis cecikit. alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar. ewaahhhh... cam majlis ape je kan. majlis memakan jerk. kalau majlis yg bukan2 xdenya sempat kiteroang nak berselpieaq bagai.
 only four of us. kan hakaq dah kabor semalam. susah kiteorang nak berlima. aduh!~
raya kedua dh nampak penaikan berat badan. serius nangis xberlagu. gigih giler weyh minggu nieh. memang kental jer hati nie.

before ika datang
sempat lagi take a pic.
orang kata jangan membazir masa kan.

 ini jelah gambar family yang hado.
yang sorang tu memang dah anak bujang
xhado maknanya nak ikut kiteorang gie beraya.
lagi laaa kalo ade kawan kt umah.
hampeh.

bile sesi pujuk memujuk
ntah apa yang abah janji kat di…

Selamat Hari Raya - Part 1

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

fuhhhh!~ lemak tepu semua bertepu. termasuk lah otak pun turut sama tepu. sebab pepagi bangun serius tepu. "harinie kena gie keja ae?"
sampai ofis tengok fail berlambak atas meja bertambah tepu!~ moh ler kite menjalankan misi hujung minggu nie yeah... membuang segala ketepuan yang melanda.
kengkonon nak ber part2 laaa... kengkonon kite negok je jadinya lagu camne. tapi xde laaa sampai berlapan doploh part. setakat dalam pale yg bertepu nieh nak berpart 3 jerk.
teaser raya again.. saje nak menghapload gambar nie even muka selambak kt depan tapi cukup korum 5 beradik. susah oit nak cukupkan sang lima nie. susah sangat sebab nak dapat mood yg ok

menu yang memang wajib ada di pagi raya. hakaq nie dek non sempat hamik gambar nie sebab nak nunjuk kat kawan hakaq yg suke bebenor dengan masakan ungkep jawa nieh. asyik request je sepanjang bulan puasa nak ungkep. hakaq je xsempat nak bu…

Salam Lebaran

Image
::: Bismillahirrahmanirrahim ::: ::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


hyyeeee!~ sempena dihujung ramadhan yang mulia.. lagi hening bercampur hiba (xpayah nak oberdos nanawahid)
selamat hari raya maaf zahir dan batin. eh belum raya. saje nak bagi ucapan awal-awal sebab raya confirm busy busy yg teramat.
sementara punya waktu aku belajar untuk tulis apa yg perlu. ecehhhh...
raya pun belum. confirm pic raya pun xdok kan.
inshaa Allah jika diberikan keizinan nak letak kat cinie. kengkonon berangan lah. kalau xde tu maknanya xkan adelah. muhhahahaa i kan pemalas cikit. tunggu berkurun berzaman baru nak hapdate.

masa nie we ollsss juz dua orang jerk. so bergambor ler berdua. cam nak berteka teki tekok. cube teka mana saya? muncung sedepa sebab kalau boleh xnak baju sama! xsuka baju sesama dengan sesapa.


ini gambar ntah tahun bile. jap rasanya kalau xsilap lah masa tahun 2010 kenapa cam nampak abah je yg cantik dalam nie?

ini kengkonon cam propesional potogeraper…