Selamat Hari Raya - Part 1

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


fuhhhh!~
lemak tepu semua bertepu.
termasuk lah otak pun turut sama tepu.
sebab pepagi bangun serius tepu.
"harinie kena gie keja ae?"

sampai ofis tengok fail berlambak atas meja
bertambah tepu!~
moh ler kite menjalankan misi hujung minggu nie yeah...
membuang segala ketepuan yang melanda.

kengkonon nak ber part2 laaa...
kengkonon
kite negok je jadinya lagu camne.
tapi xde laaa sampai berlapan doploh part.
setakat dalam pale yg bertepu nieh nak berpart 3 jerk.

teaser raya again..
saje nak menghapload gambar nie
even muka selambak kt depan tapi cukup korum 5 beradik.
susah oit nak cukupkan sang lima nie.
susah sangat sebab nak dapat mood yg ok


menu yang memang wajib ada di pagi raya.
hakaq nie dek non sempat hamik gambar nie sebab nak nunjuk kat kawan hakaq yg suke bebenor dengan masakan ungkep jawa nieh.
asyik request je sepanjang bulan puasa nak ungkep.
hakaq je xsempat nak buatkan tok die.



another menu wajib abah dipagi raya adalah lontong.
fuhhh!~
sambil berkriakk kriukk perut menaip.
lontong ada dalam awan.
sobsobsobsob
rugi makan cikit jerk ritu
ishhhh3..
serius rugi.
esok nak masak lontong!

hidup rayaku xkan bermakna tanpa lontong sekuali!~
tagline raya abah.

eh sekuali tu sesaje tokok tambah.
hahahahahaha

lepas solat raya.
singsing lengan lagi laaaaa memasing sebab geng marhaban datang umah.
a.k.a geng baraan.


bile depa dah balik jeek.
memasing cecepat laaaaaa kemas then beraya!!!!
seghonok gilos bile dapat beraya.
owh family photo biasenya raya first memang laaa xsempat.
sorang singsing lengan.
sorang kemas depan.
sorang masak.
sorang gosok baju.
sorang basuh baju.
sorang tukang sepah!~
sorang lagi pergi marhaban.

mana yang hado je ler bergambar.
selpieq sampai lebam.
eh tu menu wajib kiteorang.


xdenya sempat weolss nak pergi bergambo kat studio bagai.
sempat depan umah jeler.
itupun dah berejam dek non nunggu.
biasa lah depa.
setiap kali bersiap xsah kalo xkena membebel.


ok.
dah nyorok xnampak dah betapa gemuknya haku.
sobsobsobsob

bile lagi nak kurus.
dalam gambar jelah mampu dek non oiiii..
hakaq nie dah memang gemuk.
tips menguruskan badan dengan cepat dalam gambar.
dok ;aaa nyorok kt celah mana yg hang boleh menyorok kan.


mesti dah bosan kan.
hahahhaa
sebab asyik laaa posing tempat yg sama jerk.

nak buat lagu mana
itu jer tempat yg hado.
tunggu hakaq kayo.
nanti kite buat studio rayo.

 pokcik and mokcik yg gojes.
sebab tu lah i pun kena gojes.
eh..mana boleh kalah maaaa


kazen in action.
eh mokcik tuh memang.
sorry terkutuk u plak.
hehehehee
nanti i minta maaf lagi yerk.


die nielah teman gaduh
teman makan.
teman segala teman lah.
semua kongsi
pasal kecantikan.
duit.
everything lah.


saje nak letak muka diva
sebab malam tadie tetibe dapat msg
"mok gambar yg nie cantik"
"i always cantik"
"erkkzzz"


satu jelah adek haku yg ber nur
nana
nini
kalau ade lagi sorang after ika
aku rase 
nunu
nama panggilan die.
sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.
kalo x kasihan die.
hehehehehe


time rasa xde keja sangat memang sengal memasing datang lah.
alaaaa
ika sorang je xde.


my mum and my makcik
depa nie dulu satu sekolah.
tempat kja pun sebelah2.
xsangka jadi kakaq ipar.
orang kata kalau dah jodoh xkeman kan...


last but not least.
terima lah gambar yg gedikss gilosss nieh.
selamat hari raya maaf zahir dan batin.
terkasar bahasa semasa tutur bicara
terguris hati
segala adek beradik ter lah yer.
jemput datang rumah.
nak datang umah petaling jaya weekend just minggu nie jer yerk.
start minggu depan hujung minggu i ade di batu pahat.
so roger2 dulu sebelum datang.
tata titi tutu!~

Comments

Popular posts from this blog

Putri

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~