Selamat Hari Raya - Part 2

::: Bismillahirrahmnairrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

hye!jumpe lagi dalam part 2.
nak mengarang pun bencinta rasanya.
"oi!rajin!"
"ok. rajin"

jenuh jugak nak milih gambar.
part 2 nie semestinya raya kedua.
wehuuuuuu!~

masa raya kedua nie ada majlis cecikit.
alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar.
ewaahhhh...
cam majlis ape je kan.
majlis memakan jerk.
kalau majlis yg bukan2 xdenya sempat kiteroang nak berselpieaq bagai.

 only four of us.
kan hakaq dah kabor semalam.
susah kiteorang nak berlima.
aduh!~

raya kedua dh nampak penaikan berat badan.
serius nangis xberlagu.
gigih giler weyh minggu nieh.
memang kental jer hati nie.


before ika datang
sempat lagi take a pic.
orang kata jangan membazir masa kan.

 ini jelah gambar family yang hado.
yang sorang tu memang dah anak bujang
xhado maknanya nak ikut kiteorang gie beraya.
lagi laaa kalo ade kawan kt umah.
hampeh.

bile sesi pujuk memujuk
ntah apa yang abah janji kat die
hasilnya

 ini jelah yang dapat.
bile kiteorang nak masuk
"abah kata dengan abah jer"
"ok2"
tapi sempat je mama photo boom...
ciskut punya budak.

pagi nie ade family day.
kalau xde family day memang xkeluar umah laaaa kiteorang.
dok umah sampai malam.
sebab majlis ptg tu dah start dah bakar2.
sempat kan?
siap sempat gie shopping barang dapur lagi.


alaaa selpieq selpioq dalam keta tu perkara biasa.
org tgh mengilos dgn benda alah nie.
dalam gua pun jadi.

sampai umah dalam kol 4.
siap segala bagai.
tukaq ape yg patut.
mulakan operasi.
gile x gile kiteorang kejo mengejo.

  gile xgile extreme idea bapak aku.
before tu dah berapa kali berpindah randa tempat bako nie.
kejap kesana
kejap kesinun
pening den pening.


kambing nie memang acara wajib
mesti ade.
nangis hakaq weyh kalo xde.
pebereto de amor gilosss...

tukar bakaq tetap
abah n ika.
biasanya tukang bakaq memangxde selera dah nak makan.
sebab dah penat kan.
esoknya barulah abah mintak kambing.
bakar dalam pan je.
xkose den nak hidupkan api bagai.


nie pun antara hidangan yang wajib hado.
yang lain tu sampingan jerk.
tapi dua nie wajib.
aku dah cakap awal2.
udang tu nak gred 1.
gred doploh aku xmakan
"hidup ko xpayah nak poyo sangat boleh?"


ayam nie sampingan jerk.
lagipun kiteorang beli cikit jerk.
30 ketul.
ada lagi yang lain.
nie pun bukan hakaq yg senap.
sori dek non.
hidup akaq kesan kemari haritu.
really xsempat.

ade sotong bakaq
ikan pari and ikan susu bakaq sambal merah
sup tulang.
buah-buahan
dan macam2 lagi.

tetamu yang datang memang xberenti dari petang sampai malam.
terima kasih yang sudi datang.
ada yang dijemput xdatang.
alasan depa
"alamak naaa, sorry xdapat datang sebab cari pasangan xjumpe. ko kan jemput aku dan pasangan. xde pasangan tu yang aku dok gie"
"ciskek ko!"

cikit jer gambar yang hado.
part 3 lagi sikit.
part 3 tu raya ketiga lah.
raya keempat lagi xde gambar sebab tetamu pun nonstop.
kiteorang xgie memana pun.
tunggu orang datang jerk.


last but not least.
hakaq saje letak gamabr perasan diva divoss nieh.
nie namanya divas xjadik

oklah.
semua dah pandang sinis je tuh.
gigih kau aku ber part 2 nieh.
gigih sokmo!

selamat hari raya.
maaf zahir dan batin yer.
tatatititutu

Comments

Popular posts from this blog

Putri

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~