Hari Bersejarah

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Haiiii!~ banyak kerja tapi sebab malas nak stress sebab kecantikan muka tu lebih penting untuk luaran tu yang ada mood nak update belog nieh. dah xtahu nak buat apa lagi dah. terlalu bosan. sedangkan orang lain banyak keja xsempat nak bosan aku terlebih bosan.



yeaaaa!~ adik kita dah tawen. tahniah mek yah. mek yah dah ada tarikh bersejarah yang terlalu bersejarah. hehehehee xboleh nak berhenti tergelak bila ingat balik.
eh dah lah. cukup-cukup lah tu gelak.



selamat datang ke keluarga senget kami mattop.  11 Mac 2016 dengan sekali lafaz alhamdulillah mek yah dah bertukar tanggungjawab sebagai seorang isteri dan dah dibawah tanggungan suami bukan lagi tanggungan abah. 


sedih memang sedih tapi sampai sekarang xmampu nak gambarkan kesedihan tu macam mana. sedih tu xsampai2 lagi dan masih lagi pending. aku pun xtahu mana hilangnya kesedihan yang patut aku sedihkan.




ini serius bukan main-main. xsempat nak main-main dah sekarang. ewaaahhhh!~



saat lafaz sakinah memang orang tunggu-tunggu kesedihan seorang ibu dan anak. malangnya mama pun xjumpa kesedihan yang patut beliau sedihkan. nasib baik mek yah masih ada lagi cebisan kesedihan yang tinggal. eh eh eh



biasanya johor and certain tempat kat melaka akan baca lafaz sakinah nie. antara lafaz2 yang terkandung boleh tengok contoh kat sini.



lagipun sekarang memang ada option sama ada parents nak baca ke xnak. ikut mama memang xnak baca tapi mek yah nak jugak suruh mama baca. so, bacalah jelah. sebenarnya xnak lah sedih-sedih sebab nie majlis keraian kan. nak gembira-gembira je. tapi memang gembira. 


Alhamdulillah mungkin Allah dah makbulkan doa mama sebab mama malas nak nangis-nangis sebab tu mama kalau boleh xnak baca pun lafaz sakinah tu. Allah Maha Mengetahui. 


malam tu cuma majlis nikah and jamuan makan xde acara pape. awal perancangannya nak buat berzanji and mengaji sikit. disebabkan orang berkenaan ada hal lain terpaksa dibatalkan. alhamdulillah tetap meriah walaupun lari dari perancangan awal.


adat kebiasaan orang johor and certain kat melaka memang akan ada tol. so, jenuh jugak lah nak menunggu before masuk jumpa pengantin perempuan. berpakat2 orang kampung and sedara mara nak jadi juru tol berbayar. eh naseb dia baik tau sebab aku xsempat nak kenakan die kat pelamin. niat dihati memang dah ada nak suruh menyanyi dulu tapi disebabkan poyo2 busy. 

nie lah wajah2 tukang jaga tol. antara wajah2. xsangka kita kena kan dia. dalam masa yang sama dia pun kenakan kite. cis kek. sabar jelah aku. mentang2 pengumpul duit syiling. dia bagi aku 5sen je. 


biasa lah tu. sesuka. adat je bukan perkara wajib pun kan. 




terima kasih yang datang memeriahkan majlis nikah dan majlis pada keesokan harinya. maaf serba kekurangan dari kami sekeluarga yang baru pertama kali yang semestinya banyak sangat kekurangannya sampai xterlayan semuanya. rasa terabai segalanya. maaf ye. maaf. terima kasih banyak-banyak yang bertungkus lumus datang memeriahkan majlis, yang bertungkus lumus sampai berlengas badan merewang diteratak kami. terima kasih banyak-banyak. family, keluarga, jsaudara-mara dan jiran tetangga.  (eh, aku xtahu nak cakap ape lagi ni)


eh. jangan serik tau nak datang lagi. anak pakcik wahid masih ramai lagi nieh.


semoga dipermudahkan segala urusan korang berdua.
semoga keluarga yang dibina dipenuhi dengan kasih sayang dan saling mencintai.
selamat bercinta sampai syurga korang!~
Tahniah!~












































































































































eh!~ belum lagi. masih ada lagi sebab malas aku nak bukak banyak-banyak tajuk. sebab tu hari bersejarah.!~


tahniah Sulaiha & Amirul.
semoga berbahagia sampai kesyurga.
keluarga yang dibina penuh dengan rasa cinta.
xkan pernah hilang rasa kasih dan sayang selamanya.
alahai..xpandai betul akak nak bermadah-madah nie sue.
by the way, kek tu memang sedap sangat-sangat and makanan superb sedap.
rugi makan sikit. 
terkenang-kenang sampai sekarang.


arghhhh!~ abaikan je gambar aku yang gemuk tuh.
sebab tetap nak salahkan orang yang amik gambar tu xcantik.
ntah pape kan? padahal diri sendiri xcantik. hahahaha



dalam minggu yang sama dan hari yang sama.
tahniah osemate!~
disebabkan osematelah kiteorang berpakat nak pakai baju yang sama.
even ada orang kata kite teletubies.
xpe ummi. disebabkan awak yang cantik lagi bom kebabomsss meletoppsss..
akak redahi jugak apa jua halangan yang menimpa.
hahhahahaha


gurau-gurau!~

tahniah ummi!~
ummi yang chantek lagi gojes.
selamat bercinta sampai syurga dengan pasangan yang paling awak cinta.
semoga keluarga yang dibina bahagia selamanya.


semoga dan bermoga-moga kekal cantik lagi gojes selamanya.
sebenarnya akak xtahu nak bagi ucapan apa lagi.
sobsobsob

yeaaaa!~ akhirnya cukup quorum nak letak gambar kt group osemate.


and gambar yg super gilos chantek.
terima kasih lah kepada haseben osemate dengan rela hati sudi amik gambar kiteorang!~
lain kali tolong amikkan lagi  yer



naseb baik kita naik kerja hari selasa, boss xtanya kenapa xdatang hari senin sebab die pun xmasuk!~ gila kau xsuka. beronok-ronok tapi penat tu tak pernah lagi hilang sampai rini. 


Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~