#88LoveLife

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::

wiiittt wiiitttt...
Assalamualaikum...
terasa tetibe cam rajin kan.
alhamdulillah...
tapi tengah xde mood nak buat keja sepanjang minggu nie.
peel ape ntah yang datang nie.
asyik ak bertangguh keja je dari sehari ke sehari.

eh...
ko hengat dinding blog nie diari kau ke?
cehhhh!~

cam dah lama plak xbuat review buku kan.
padahal banyak je buku kat rumah tu..
kalau nak di review..
fuhhh!~
jenuh jugak tuh..
boleh simpan draft untuk setahun rasa
(eleh. macam lah dalam rumah tu byk sgt buku kan)

dah lama sangat mengidam buku nie.
agak laaa lama jugak.
and memang dalam wishlist nak beli pun buku nieh.
cuma nanti lah dulu dapat durian runtuh ke.
langsat runtuh ke baru nak terjah mph untuk beli buku nie.
xpun nak gie beli online je..

 always be top best seller kat memana setakat nie.
xtahu lah nie kat mana.
gambar semua ehsan dari abam sado google.
tertarik dengan kata2 die.

minggu lepas kena kerja luar hantar document kt kl sentral.
sesaje laaa jenjalan kat Nu Sentral tukan.
sebab xpernah masuk lagi before nieh.
tapi memang tujuannya nak gie MPH jer.
xmau gie tempat lain.
sekali ternampak kat top seller.
walaupun melebihi budget.
ku gagahkan jugak weyh.
ini semua kerana buku.

before nie buat derk je bile nampak buku nie.
biasa kengkonon first impression kan.
"ape laaaa tajuk buku nie. pastuh kaber warne pink sungguh"

kadang apa yang kiter xsuka pada mulanya.
itulah yang akan jadi idaman kita suatu hari nanti.
haaa!~tulah hakaq nie membongkak sangat.
takbur pun sama.
sekali termasuk dalam wish pulek dah.


kata2 die bagi semangat lah bagi sesiapa yang baca.
bukan untuk dua insan bercintan cintun je dek non oiii..
tapi untuk cinta kepada semua.
yep.
semuanya.
semualah senang cerita.
serasa akaq xde pun nak cakap pasal i love u, u love me, baby.
xde2..
kata2 die memang semua positif saja.
haaaa...teringin x?
hahahahaaa

serius memang best.
ayat die memang senang sgt nak fhm.
dan kau akan rase tertembak sendiri kalau kau rasa sepatutnya kau kena buat camtuh.


kita akan happy kalau kite cakap kite happy.
kita akan sedih kalau kite cakap kite sedih.
sayangi diri kite sendiri.
mcm mane kite nak sayang diri kite?
katakan yang baik2 jer pada diri kite.
aura positif tu will make us happy.
the happiness make them pretty..
haaaa...gituh kau!~


kadang2 kite terasa rendah diri sangat.
ada byk sebab kenapa confident seseorang tuh rendah
1) kecantikan
2) kebijaksaan
3) kekayaan
4) pengalaman.
tapi kita adalah diri kita. kalau kita asyik nak rendah diri.
maksudnya kite xpercaya pada diri.
kalau cenggitu siapa lagi nak percaya diri kita kalau bukan kita.
kan?

 haaaaaa...
kan dah cakap tadi kan.
positive always win.
taraaaaaa!~


aku suka gambar yang macam ni.
ada coffee, handfhone, spec mata, buku and makanan.
bagi aku epic sangat.
tapi kawan aku cakap cliche sgt.
tapi ok what.
kata pun nak challenge diri kan..

 last but not least.
kita kena cinta pada mereka yang benci kita.
umpama bile orang baling tahi.
kite balas baling bunga.
ewaahhh
kalau hakaq
ku baling dengan jamban2 sekali.
"hoiitt!~positif laaa"
"hokeyh2"...

gambar semua ehsan cik google yerk.
semua sekali.
kat stegrem jer gambar dari fon hakaq yg kokaq.
nampak.
memang nampak.

oklah.
even mood belum muncul.
tetap kena buat keja sesikit.
surat yang nak buat dah melambak nieh haaa!~
meja xosah kabor.
kalah kapal karam.

jap lagi boss dah nak datang!
tata titi tututttt


#serius tazabar rasa nak gie tengok Bajrangii Baijaaann!cepatlah esok oiii...

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~