Panglima dan Puteri Kayangan!~

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Pada zaman dahulu, disebuah kampung yang agak suram dan seram pada keheningan malam. terdengar2 lolokan anjing dan anjing berkeliaran. ada seorang pemuda yang bekerja diistana kayangan. nama diperkenalkan kepada rakyat umum adalah sang Panglima Kacak. eh! malas lah nak mengarut pepanjang sebab idea macam dah terkontang pulak tetiba. 


Kepada yang berkenaan, maaf dipinta sebab cerita nie memang dah basi dah boleh jadi sejarah dah tapi hakaq baru nak up jadi cerita. nampak sangat kan ketinggalan zaman? permulaan cerita pun 'pada zaman dahulu'. kira ada kena-mengena lah tuh. 



Taraaa!~ inilah si panglima dan Puteri Kayangannya. xsudah2 cerita pasal puteri kayangan before kawen. seronok gelakkan depa nie.dedua kuat berangan.sorang berangan puteri kayangan yang lagi sorang berangan putera raja. haaa!~ hamik memang kawen dengan putera dan puteri. 



tahniah korang!~ really adore dengan cara perhubungan orang. terjaga segala batas dan pergaulan. jumpa pun bawak teman. xpernah jumpa kalau bukan hal penting. mana nak jumpa? memang susah tapi saya jumpa. dieorang niehlah. jumpa bawak family terus datang rumah. eh masa memula sekelas dengan panglima nie xsangka laaa pulak die akan kawen dengan bestfriend i.

Bila Allah dah tulis masa yang sesuai. In syaa Allah everything will be smooth jer. banyak2 majlis kawen yang hakaq penah dengar (dari pengalaman orang dan pemerhatian hakaq) dieorang punya majlis yang paling rare kot. first thing masa tunang. orang sekeliling yang bising. depa dua rileks je. 2 minggu nak tunang baru bagi the exact tarikh untuk tunang tapi alhamdulillah berjalan dengan lancar. xde kelam kabut. xde kalut2. everything siapkan on that day hari tunang. eh boleh siap pie koje lagi si panglima nie. elehhh, buat2 busy laaaa tu. gurau2. hihihihi

Jodoh tu memang rahsia. sangat rahsia. aku pun xsangka jodoh korang berdua. sorang classmate sorang lagi roomate and housemate. patut laaa dalam kelas selalu mention "kita kawan kan? jangan tanya soalan banyak2" rupa-rupanyaaa...rupa-rupaanyaaaa. hahahahaa



Almost 4 months. lambat betul nak meletakkan gambar. baru nak up stori the mory. tahniah malina azmi and muhammad ehsan. yelah. kakaq kan dalam rumah mestilah die jalan dulu. eh tapi memang tengah ikut turutan sekarang nie. setakat nie lah. (padahal baru sorang yang jalan.) dah berkurun cerita nie dok dalam draft tapi malas nak transfer gambor gini ler jadinya. takpelah. sejarah kan. bile2 pun akan tetap jadi sejarah. xkisah laaa bila cerita tu dikeluarkan kan?


eh. terima kasih lah layan kiteorang selpie. sebab kiteorang pun tahu kau rajin selpie. semoga berbahagia hingga kesyurga uollsss!~ 


sebelum balik moh ler selpie sikit sebab lepas nie awk dah xmasuk dalam selpie kiteorang lagi. eh bukan last selpie tapi cume terkeluar je dari golongan selpie dengan weolsss. heeeeeee 

Comments

Popular posts from this blog

Putri

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~