MeRaJuKkahHH??

Bismillahirrahmanirrahim::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang:::


rajinnyer die ber blog yer sejak akhir2 nieh..
hahhahahaa
bukan rajin mane pun..
terajin sedikit cume...
cettt!~
yolah tu...
alahai,rajinyer...rajinnyer!~




sape ntah yang meraajukkk nieh...
adekah mr tetttttt??
mr tuuuttttt
miss tiiitttttt
mrs toooottttt
segala mr,miss and madam kot...
hahahaha
ntah pape je nak merepek meraban,...
haish!~
fokus2...
mentang2 lah dah habis belajar...
dah xpikir nak dean lagi!~




alaaaaaaaaaaaaaaa.......................
semua orang boleh merajuk...
aq pun selalu merajuk..
tapi xpenah ade yang nak pujuk pun...




alah...pujuk diri sudeh...
blum mr.hubby yang layak untuk pujuk...
uwaaaaaaaaa
hahahhahaa


disuatu petang yg indah dan damai...
(damai ke kaedahnyer??)
mama kate kat aq goreng chempedok tu...
goreng je semua sebab nak bg abah bawak makanan untuk malam...
then,aq goreng..
pastu buatkan air and masukkan dalam termos...


tibe2....my mum kol my dad...
she ask her hubby where is he rite now...
my dad said he was arrived...hhuhuhuhu
"hancur hatiku...mengenang dikau"
wah!~
"kate tadie nak balik dulu...nie dah gorengkan chempedok...dah buatkan air panas?"
"tadie chaplek terus ajak p pasar...ta payah balik umah"
"laaaaaaaaaaaaa"
"ala,balik rumah pun bukan dilayan...sibuk buat kueh..."
"habis tu abg nak layan camner??nak dukung sampai luar rumah ae??"
"boleh lah jugak"
hahahahhaa
sweet jer la hai abah aq merajuk..
ciannyer...
chian dier yerk...




lately, memang kami bizi cikit...
kalau x cikit pun banyak lah...
hahahhahaa
sebab aritu 2 malam kot tido kol 5 pagi...
haish!~
sangat mengantuk!~
sangat letih!~
semua yang sangat2 lah...
semua kerana kueh bahulu....
huh!~
tu yang my dad merajuk...
hahahahhaa
chian die yerk...




after my adek2 go to school...
aq and mama cepat2 p tidoq...
cik mata sampai dah xboleh nak control...
mase tu abah pi meracun kat belakang umah...
kami tidoq jer sampai abah kejut nak p shopping..
hahahaha
mmg sangat xsedar...
sebab sangat penat
mama pun xsedar!~
my dad siap dah mandi...
dah went to shop bought a newspaper after meracun and dah smart2...
pelik2!~




bahulu tu untuk menjual...
and alls my mama's SIL dah tempah...
memang setiap tahun depa mesti nak my mum's bahulu...
hurmmmm,terkejar2 nak buat...
ade org suruh kami buatkan untuk mereka menjual pun my mum xsanggup!~
kalau shayer pun...
penat kot...
but!~
today,i'm waiting for the cake...
hurmmmm,sungguh buhsan kot...
tadie i dah buat 1..
sangat chantek...
hahahhaha
puji diri sendiri plak...
haish!~
go!~go!~ move away mr.berlagak from my life


today waat 2 jenizzz cake...
1) kek sarang semut
2) kek asam manis..


saye sangat suke!~
tadie tibe2 terberangan...
hahahaha
"mama,nanti kalau dh kawen...satu untuk diri sendiri,satu untuk mak sendiri and satu lagi untuk mak mertua...wah!~banyaknyer kena buat"
"hamboih!~sempat lagi nak berangan kawen semua!~"
"hahahahha saje je nak berangan"
"nak kawen yer kawen lah nana"
"tetttttt!~"
tibe2 my adek menyampuk...
"calon kan dah ade..kawen lah"
"tettttt!~siapakah gerangan yang menjadi calon ku??"
"hahahhahaa tuuutttt!~" (bahayer nak mention kat cinie...secret and prudential okeyh!~)
"arrrhhhh,watever!~xde name lain lah kot!~"
"ha!ade lagi satu...nak aq cakap ker?"
"stop it!~xpayah cakap pun aq tau!~huh!~"




suke suki plak die nak menjodoh kan aq dengan siape2 ntah..
yang penting adelah segala kepentingan yang penting2 belaka...
hahahhaha
kalau jumpe chekgu tunjuk ayat nie...
die suruh balik skulah rendah balik tak yerk???!~
hahahahhaa
ntah paper...


okeyh!~
my mum dah bagi amaran suruh tido..
it's means the cake was cook...
alhamdulillah...
yahhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
yabedabedu!~
boleh tido...
hobi2!~






p/s::::: tadie dengar lagu "Allah segalanya"!~sangat best!~fall in love wif it...pasti!~





Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Rasa Kecewa yang Diberi

Selamat Hari Wanita