Biar Masa Yang Menentukan

::: Bismillahirrahmaniirahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyanyang :::

hye and hyee..
hyeee hyeee hyeee...
tetibe cam termuncul idea nie nak menyanyah pasal cintan cintun...
bukan apa. kita jadikan pengalaman kita untuk pengajaran akan datang..
kadang bukan untuk kita...
malah untuk orang lain juga...


xsemua perkara sebenarnya kita boleh serah bulat2 ats takdir Allah...
sesetengah perkara memang memerlukan usaha dan tenaga untuk mencapai matlamatnya...
xdelah nak cakap pasal cinta sangat..
sebab i xdelah bercinta...
xboleh nak bagi kata2 cinta lagi...
hahahahaa

if one day u will ask someone for this question:
"sampai bile2?"
and u get this answer:
"biar masa yang menentukan"
than what do u expect the actual answer?


ayat nie random sebenarnya.
xkisah lah lelaki tny or lelaki jawab.
perempuan tanya or perempuan jawab.
ayat cliche...
cik adik non oi...please jadi orang yang berani sikit...kalo boleh banyak lagi bagus. 


"biar masa yang menentukan"

1) sebenarnya kalo u xnak. u cakap je u xnak. sng cite habiz cerita. kalo u xnak tapi u guna bahasa puitis yang kengkonon bahasa jiwa bangsa tp bahasa melayu nak buat karangan pun malas kan, baik xpayah. TERUS TERANG. if u bagi ayat yang berbunga bermadah sampai die salah faham. u bagi dia HARAPAN. harapan nie bukan sehari dua beb die pegang. she will hold it until u tunaikan apa yg u dah cakap kat die. owh please! jgn bagi ayat nie. 
dan cuba u ada kat tempat. cube je. i tahu uollss mesti xsanggup.

2) sebenarnya kalo u nak, u cakap je yg u nak. xpayah nak cakap macam2 sbb bila masa yang ditentukan tiba takut masa die dengan orang lain. i cakap berdasarkan  others' experiences. serius. eh i pun penah hadapi jugak. sampai dah bertunang pun still contact. contact org lain lebih dari tunang. sayang orang lain lebih dari tunang. what do u expect if u ade kt tempat tunang u? senang cakap tunang u buat apa yg u buat?
terasa ssuatu kan?

concept:

1) umpama kau xmohon keja and people keep asking
"bile nak keja?"
"bile masa yg menentukannya"
dan org yg dengar tu xrasa nak bagi pelempang ke?
itu juga yg org tu rasa.

sampai bile weyh..
sampai bile?
jadi berani, xsalah pun.
xnak cakap xnak
nak cakap nak.

doa!
itu senjata paling padu.
kalo ikutkan hati nak je bagi doa bagi je dia rasa apa yg kita rasa kan?
kalo boleh tigapat kali ganda.
padan muka kau!

wahai bagi pemberi ayat cliche,

sesungguhnya katakanlah benar walaupun ianya pahit bagi kau atau dia. katakan! jangan sekali beri harapan palsu. eh tu dikire harapan palsu tau sbb mungkin die tunggu kau beribu bulan lamanya sedangkan ko xnak pun kat die. 

'biar lambat asal selamat'
jangan jadikan pepatah ini sebagai ikutan dalam hal nie sbb semakin lama semakin sakit. eh! kau penah rasa? sebab ko xrasalah kau ambil mudah.

weyh cam dah termelalut apa2 dah nieh.
eh dah lah. aku nak berenti.
cam dah merapu ntah pape.
nanti korang kata i plak yg pututs cinta.

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~